• BIST 100

    9400,65%1,31
  • DOLAR

    38,75% 0,36
  • EURO

    43,79% 0,62
  • GRAM ALTIN

    4138,50% 0,85
  • Ç. ALTIN

    6711,63% -0,27

İzmir cayır cayır yanarken İzmir vekilleri kavgaya tutuştu

İzmir tarihinin en büyük orman yangınıyla mücadale ederken, ne Orman Bakanı, ne de AKP'nin İzmir milletvekilleri dut yemiş bülbüle döndü.

GÜVENLİK 16.08.2024 22:51:00
İzmir cayır cayır yanarken İzmir vekilleri kavgaya tutuştu

İzmir cayır cayır yanarken İzmir vekilleri kavgaya tutuştu

 

İzmir'in Karşıyaka ilçesinde çıkan orman yangını büyüyerek devam ederken, şehrin kenarlarında konutlara kadar ulaştı. İzmir'de şimdiye kadar görülen en büyük orman yangınının söndürülmesi için Orman Yangın Söndürme ekiplerine destek vermek için yollara düşerken, AK Parti'nin İzmir milletvekilleri Alpay Özalan, muhaliflere saldırmakla uğraşıyordu. Diğer AKP'li vekillerin ise bu konuyu TBMM gündemine taşımaması dikkat çekti.

DÜN AKŞAM ÇIKTI YERLEŞİM ALANLARINA SIÇRADI


İzmir'in Karşıyaka ilçesinde dün akşam saatlerinde çıkan orman yangınına müdahaleye devam ediliyor. Sabahın ilk ışıklarından itibaren havadan da müdahale edilen yangın henüz söndürülemedi. Yangının yerleşim yerlerine ulaştığı ve yurttaşların evlerini tahliye ettiği öğrenildi.

"DESTEK OLMAYA ÇAĞIRIYORUZ"
Bu arada Karşıyaka Belediyesi'nden yapılan çağrıda yurttaşlardan destek istenildi: "Karşıyaka’da devam eden yangına müdahale için kullanıma hazır durumda su tankeri ve iş makinesi olan tüm firmaları mücadelemize destek olmaya çağırıyoruz."


 

TAHLİYE EDİLEN EV SAYISI 87, YANAN EV SAYISI 16
Yamanlar mevkisinde tahliye edilen ev sayısının 87 olduğu belirtildi. Yanan ev sayısının ise 16'ye çıktığı kaydedildi.

Tahliye edilen iş yeri sayısı ise 45 olup dumandan etkilenen yurttaşların dışında herhangi bir ciddi yaralanma olayı ve can kaybı yaşanmadığı kaydedildi.

YERLEŞİM YERLERİNE ULAŞTI
Zübeyde Hanım Mahallesi’nde bulunan orman alanına yakın yerleşim yerlerine ulaşan yangının bölgedeki evlere sıçramaması için İzmir Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri tedbir alırken, emniyet güçleri ise sokakta olan yurttaşların aşırı dumandan etkilenmemeleri için uyarılarda bulundu. Orman alanına yakın evlerden ikamet edenler bölgeden uzaklaştı. Yangının TOKİ konutlarına sıçraması sonucu 10 katlı bir bloğun çatısı yandı.
 

Hızla yayılan yangınlara, İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleriyle beraber İzmir Orman Bölge Müdürlüğü'ne ait kara ekipleri müdahale etti. Orman yangınını sabahın ilk ışıklarıyla hava desteği gelirken, yurttaşlar havadan müdahale konusunda yeterli çaba sergilemediği iddia etti.

Rüzgarın etkisiyle yangını kontrol altına almak zorlaşırken yerleşim yerlerine kül yağdığı görüldü. Alevler nedeniyle Karşıyaka'nın belli bölgelerine de elektrik verilemiyor.


Emniyet güçleri Doğançay ve Evka 2 mahallelerinde anons yaparak evlerin boşaltılmasını istedi.

BAŞKAN ÖNAL: EVLERİ BOŞALTIN
Bayraklı Belediye Başkanı İrfan Önal, "Doğançay bölgesindeki yangın, rüzgarın da etkisiyle maalesef yerleşim yerlerine kadar ulaştı. Bölgede yaşayan vatandaşlarımızın bir an önce evlerini boşaltmasını istiyoruz. Havadan ve karadan devam eden söndürme çalışmalarında tüm saha görevlilerimizin yangını söndürebilmesi için görevi olmayan araçların ve vatandaşlarımızın da bölgeden uzaklaşmasını önemle rica ediyoruz" dedi.

KARŞIYAKA BELEDİYESİ'NDEN ÇAĞRI
Yangının barınaklara ulaştığını duyuran Karşıyaka Belediyesi, "Yangın tüm müdahalelere rağmen barınaklara ulaştı. Tüm hayvanseverleri bakım evimizdeki can dostlarımızın tahliyesi için yardıma çağırıyoruz" çağrısında bulundu.

 

BAŞKAN TUGAY: RÜZGAR YANGININ ETKİSİNİ BİRÇOK YERE DAĞITIYOR
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay da dün gece başlayan yangını kontrol altına almak için İzmir İtfaiyesi, İZSU ve belediyenin diğer birimleri ile birlikte sahada çalışmalarını sürdürdükleribi belirterek şu açıklamayı yaptı:

"Rüzgar yangının etkisini bir çok yere dağıtıyor.  Arkadaşlarımız kontrol altına almak için yoğun şekilde çalışıyorlar. 600’e yakın personel, ilçe belediyelerinin desteği ile 30’un üzerinde yangın söndürme aracı ile bölgedeyiz. Yangının yerleşim yerlerine ulaşmaması için ekiplerimiz var gücüyle çalışıyor."

BARINAKLARDAKİ HAYVANLAR TAHLİYE EDİLDİ
İzmir'in Karşıyaka ilçesindeki Yamanlar Dağı'nda çıkan orman yangınında havadan ve karadan müdahale sürüyor. Alevler, Karşıyaka Seyir Tepesi'nin alt tarafında yer alan Karşıyaka Belediyesi'nin şantiyesi ile özel bir işletmeye bağlı ayrıştırma tesisine kadar ulaştı. Birçok iş yeri yanarken, yoğun duman gökyüzünü kapladı. Sanayi sitesinin bir bölümü boşaltıldı.

Veteriner İşleri ve Halk Sağlığı Daire Başkanlığı ekipleri de Karşıyaka ve Bayraklı belediyelerinin barınaklarındaki 600 kadar sokak hayvanını tahliye etti.

 

8 EV KÜLE DÖNDÜ
İzmir'in Karşıyaka ilçesinde meydana gelen yangında Onur Mahallesi'nde ormanlık alana yakın evler yandı. Evleri kullanılamaz hale gelen yurttaşlar geç kalınan müdahaleye sitem etti.

 

VALİ ELBAN: CAN KAYBI OLMAMASI EN BÜYÜK TESELLİMİZ
İzmir Valisi Süleyman Elban, Karşıyaka İlçesi’nde Yamanlar Mahallesi’nde çıkan yangında riskin büyük ölçüde azaldığını açıkladı. Elban, “Can kaybı ve yaralımızın olmaması en büyük tesellimizdir” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay da Yamanlar yangını hakkında paylaştığı yeni bilgilerde, yangının şiddetli rüzgarla geniş alana yayıldığını ifade etti. Ekiplerin müdahaleyi sürdürdüğünü belirten Tugay, “evlerini tahliye edenleri açıkta bırakmayacağız” dedi.

 

 

 

Çağlayan Topaloğlu'ndan ortalık karıştıran iddialar

Mardin Ovası için korkutan uyarı bilim insanlarından geldi

Sigorta sektörü 2025 zirvesinde buluşacak

Sofradaki Sessiz Kahraman | Gerçek Gıdanın Psikolojiye Etkisi

Gözaltına alınanların isimleri belli oldu

İBB'ye İSKİ operasyonu Sazlıdere intikamı mı?

İstanbul'da deprem | Naci Görür önemli soruya cevap verdi

İstanbul'da deprem | 6,2 için uzmanlar ne diyor?

23 Nisan kutlu olsun | Milli Karargah 105 yaşında

İstanbul Boğazı Yunus Gözlem etkinlikleri başlıyor

Tıklamadan önce düşünün

AcerPro'nun 20.Yılı Dijital Dönüşümün Mimarı

Menenjit saatler içinde ölüme neden olabiliyor!

Gençler ‘dalgalı’; kıdemli çalışanlar ‘ikinci’ ve ‘portföy’ kariyer peşinde

Bodrum Rallisi'nde heyecan dorukta

Gürültü hassasiyeti sağlığı tehdit ediyor!

Rüzgar endüstrisi 2.2 milyar dolara ulaştı

Türk doktorlardan tıp tarihinde dünyada bir ilk

Anksiyete kişinin işlevselliğini bozuyorsa önlem alınmalı!

Orzaks, Bilimin Işığında Geleceğe Yatırım Yapıyor

Sigorta Sektörünün Dijital Dönüşümünde 20 Yıllık Yolculuk Acerpro

İstanbullular Millet İftarında buluştu

Bursa'da otelde yangın faciası 2 kişi can verdi

Boykot listesi güncellendi, dev meydan mitingleri geliyor

Her Şey Çok Güzel Olacak Berkay tutuklandı

Kartalkaya faciası | Ruhsat veren müdür gözaltında

AKP'li Mücahit Birinci'ye tepki yağdı

Miting meydanlarını gölgeleyen küfürlere tepki yağıyor

TKP: Yönetici ve üyelerimiz derhal serbest bırakılmalıdır

KOBİ’ler için hassas verileri koruma rehberi

Yükleniyor

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 32 26 1 5 51 83
2.Fenerbahçe 32 23 3 6 48 75
3.Samsunspor 33 17 10 6 12 57
4.Beşiktaş 32 15 7 10 17 55
5.İstanbul Başakşehir 32 15 11 6 9 51
6.Eyüpspor 33 14 11 8 8 50
7.Göztepe 32 12 10 10 13 46
8.Trabzonspor 32 12 10 10 13 46
9.Kasımpaşa 32 10 9 13 -2 43
10.Konyaspor 33 12 14 7 -4 43
11.Antalyaspor 32 12 13 7 -20 43
12.Gazişehir Gaziantep 32 12 14 6 -4 42
13.Kayserispor 32 10 11 11 -10 41
14.Rizespor 32 12 16 4 -12 40
15.Alanyaspor 32 9 15 8 -11 35
16.Sivasspor 33 9 17 7 -13 34
17.Bodrum FK 32 9 16 7 -13 34
18.Hatayspor 32 4 21 7 -31 19
19.Adana Demirspor 32 2 26 4 -51

YAZARLAR