• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Gündem
  • Ekonomi
  • Politika
  • Teknoloji
  • Spor
  • Dünya
  • Sağlık
  • Magazin Kitap Turizm Altın Kızların Mutfağı Advertorial CANLI MAÇ BÖLGE BİLİM-TEKNOLOJİ KÜLTÜR - SANAT İpucu Kimdir? Nedir? Ramazan Haberleri Genel Ajans SULAR NE ZAMAN GELECEK? Otomobil Eğitim DIŞ HABERLER GÜVENLİK GENEL
  • Ara
  1. Haberler
  2. GÜVENLİK
  3. İzmir cayır cayır yanarken İzmir vekilleri kavgaya tutuştu
GÜVENLİK
Yayınlanma: 16 Ağustos 2024 - 22:51

İzmir cayır cayır yanarken İzmir vekilleri kavgaya tutuştu

İzmir tarihinin en büyük orman yangınıyla mücadale ederken, ne Orman Bakanı, ne de AKP'nin İzmir milletvekilleri dut yemiş bülbüle döndü.

4 dk okunma süresi
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
İzmir cayır cayır yanarken İzmir vekilleri kavgaya tutuştu
İzmir cayır cayır yanarken İzmir vekilleri kavgaya tutuştu

 

İzmir'in Karşıyaka ilçesinde çıkan orman yangını büyüyerek devam ederken, şehrin kenarlarında konutlara kadar ulaştı. İzmir'de şimdiye kadar görülen en büyük orman yangınının söndürülmesi için Orman Yangın Söndürme ekiplerine destek vermek için yollara düşerken, AK Parti'nin İzmir milletvekilleri Alpay Özalan, muhaliflere saldırmakla uğraşıyordu. Diğer AKP'li vekillerin ise bu konuyu TBMM gündemine taşımaması dikkat çekti.

DÜN AKŞAM ÇIKTI YERLEŞİM ALANLARINA SIÇRADI


İzmir'in Karşıyaka ilçesinde dün akşam saatlerinde çıkan orman yangınına müdahaleye devam ediliyor. Sabahın ilk ışıklarından itibaren havadan da müdahale edilen yangın henüz söndürülemedi. Yangının yerleşim yerlerine ulaştığı ve yurttaşların evlerini tahliye ettiği öğrenildi.

"DESTEK OLMAYA ÇAĞIRIYORUZ"
Bu arada Karşıyaka Belediyesi'nden yapılan çağrıda yurttaşlardan destek istenildi: "Karşıyaka’da devam eden yangına müdahale için kullanıma hazır durumda su tankeri ve iş makinesi olan tüm firmaları mücadelemize destek olmaya çağırıyoruz."


 

TAHLİYE EDİLEN EV SAYISI 87, YANAN EV SAYISI 16
Yamanlar mevkisinde tahliye edilen ev sayısının 87 olduğu belirtildi. Yanan ev sayısının ise 16'ye çıktığı kaydedildi.

Tahliye edilen iş yeri sayısı ise 45 olup dumandan etkilenen yurttaşların dışında herhangi bir ciddi yaralanma olayı ve can kaybı yaşanmadığı kaydedildi.

YERLEŞİM YERLERİNE ULAŞTI
Zübeyde Hanım Mahallesi’nde bulunan orman alanına yakın yerleşim yerlerine ulaşan yangının bölgedeki evlere sıçramaması için İzmir Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri tedbir alırken, emniyet güçleri ise sokakta olan yurttaşların aşırı dumandan etkilenmemeleri için uyarılarda bulundu. Orman alanına yakın evlerden ikamet edenler bölgeden uzaklaştı. Yangının TOKİ konutlarına sıçraması sonucu 10 katlı bir bloğun çatısı yandı.
 

Hızla yayılan yangınlara, İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleriyle beraber İzmir Orman Bölge Müdürlüğü'ne ait kara ekipleri müdahale etti. Orman yangınını sabahın ilk ışıklarıyla hava desteği gelirken, yurttaşlar havadan müdahale konusunda yeterli çaba sergilemediği iddia etti.

Rüzgarın etkisiyle yangını kontrol altına almak zorlaşırken yerleşim yerlerine kül yağdığı görüldü. Alevler nedeniyle Karşıyaka'nın belli bölgelerine de elektrik verilemiyor.


Emniyet güçleri Doğançay ve Evka 2 mahallelerinde anons yaparak evlerin boşaltılmasını istedi.

BAŞKAN ÖNAL: EVLERİ BOŞALTIN
Bayraklı Belediye Başkanı İrfan Önal, "Doğançay bölgesindeki yangın, rüzgarın da etkisiyle maalesef yerleşim yerlerine kadar ulaştı. Bölgede yaşayan vatandaşlarımızın bir an önce evlerini boşaltmasını istiyoruz. Havadan ve karadan devam eden söndürme çalışmalarında tüm saha görevlilerimizin yangını söndürebilmesi için görevi olmayan araçların ve vatandaşlarımızın da bölgeden uzaklaşmasını önemle rica ediyoruz" dedi.

KARŞIYAKA BELEDİYESİ'NDEN ÇAĞRI
Yangının barınaklara ulaştığını duyuran Karşıyaka Belediyesi, "Yangın tüm müdahalelere rağmen barınaklara ulaştı. Tüm hayvanseverleri bakım evimizdeki can dostlarımızın tahliyesi için yardıma çağırıyoruz" çağrısında bulundu.

 

BAŞKAN TUGAY: RÜZGAR YANGININ ETKİSİNİ BİRÇOK YERE DAĞITIYOR
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay da dün gece başlayan yangını kontrol altına almak için İzmir İtfaiyesi, İZSU ve belediyenin diğer birimleri ile birlikte sahada çalışmalarını sürdürdükleribi belirterek şu açıklamayı yaptı:

"Rüzgar yangının etkisini bir çok yere dağıtıyor.  Arkadaşlarımız kontrol altına almak için yoğun şekilde çalışıyorlar. 600’e yakın personel, ilçe belediyelerinin desteği ile 30’un üzerinde yangın söndürme aracı ile bölgedeyiz. Yangının yerleşim yerlerine ulaşmaması için ekiplerimiz var gücüyle çalışıyor."

BARINAKLARDAKİ HAYVANLAR TAHLİYE EDİLDİ
İzmir'in Karşıyaka ilçesindeki Yamanlar Dağı'nda çıkan orman yangınında havadan ve karadan müdahale sürüyor. Alevler, Karşıyaka Seyir Tepesi'nin alt tarafında yer alan Karşıyaka Belediyesi'nin şantiyesi ile özel bir işletmeye bağlı ayrıştırma tesisine kadar ulaştı. Birçok iş yeri yanarken, yoğun duman gökyüzünü kapladı. Sanayi sitesinin bir bölümü boşaltıldı.

Veteriner İşleri ve Halk Sağlığı Daire Başkanlığı ekipleri de Karşıyaka ve Bayraklı belediyelerinin barınaklarındaki 600 kadar sokak hayvanını tahliye etti.

 

8 EV KÜLE DÖNDÜ
İzmir'in Karşıyaka ilçesinde meydana gelen yangında Onur Mahallesi'nde ormanlık alana yakın evler yandı. Evleri kullanılamaz hale gelen yurttaşlar geç kalınan müdahaleye sitem etti.

 

VALİ ELBAN: CAN KAYBI OLMAMASI EN BÜYÜK TESELLİMİZ
İzmir Valisi Süleyman Elban, Karşıyaka İlçesi’nde Yamanlar Mahallesi’nde çıkan yangında riskin büyük ölçüde azaldığını açıkladı. Elban, “Can kaybı ve yaralımızın olmaması en büyük tesellimizdir” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay da Yamanlar yangını hakkında paylaştığı yeni bilgilerde, yangının şiddetli rüzgarla geniş alana yayıldığını ifade etti. Ekiplerin müdahaleyi sürdürdüğünü belirten Tugay, “evlerini tahliye edenleri açıkta bırakmayacağız” dedi.

 

 

 

  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
İzmir'de tefecilik operasyonu, 49 gözaltı
İzmir'de tefecilik operasyonu, 49 gözaltı
17 yaşındaki genci ezen Zehra Kınık'a 4 yıl hapis
17 yaşındaki genci ezen Zehra Kınık'a 4 yıl hapis
Görünmez zorbalık ve duygusal maniplasyona dikkat
Görünmez zorbalık ve duygusal maniplasyona dikkat
Ankara'yı karıştıran kuyumcu | 100 milyon lira ile kayıp
Ankara'yı karıştıran kuyumcu | 100 milyon lira ile kayıp
Son Haberler
Amerika’da Sanıyorduk Meğer Türkiye’deymiş! 235 Kilo’luk Dev Timsahı Görmek İçin İlimize Akın Akın Geliyorlar
Amerika’da Sanıyorduk Meğer Türkiye’deymiş! 235 Kilo’luk Dev...
Gönülleri Fethetmek Onlara Göre Değil: En Az Sevilen O 2 Burç
Gönülleri Fethetmek Onlara Göre Değil: En Az Sevilen O 2 Burç
Görünüşüne Aldanmayın: Lezzet Tuzağı! Her Lokma Bir Tehlike... Ömrünüzü Kısaltan O Gıdalar Açıklandı
Görünüşüne Aldanmayın: Lezzet Tuzağı! Her Lokma Bir Tehlike......
Gıda Skandalı Patladı! Yediklerimiz Gerçek Değilmiş! Taklit ve Tağşiş Listesi Güncellendi: Lahmacunda Tavuk, Tereyağında Nişasta!
Gıda Skandalı Patladı! Yediklerimiz Gerçek Değilmiş! Taklit ve Tağşiş...
İzmir’den Tüm Türkiye’ye Satış Yapıyordu... Mobilya Devi İçin Alarm Zilleri!
İzmir’den Tüm Türkiye’ye Satış Yapıyordu... Mobilya Devi İçin...
Zerrin Özer | Sağlık Durumum Çok İyi Mutluyum Huzurluyum
Zerrin Özer | Sağlık Durumum Çok İyi Mutluyum Huzurluyum

Ana Sayfa
Gündem
Ekonomi
Politika
Teknoloji
Spor
Dünya
Sağlık
Magazin
Kitap
Turizm
Altın Kızların Mutfağı
Advertorial
CANLI MAÇ
BÖLGE
BİLİM-TEKNOLOJİ
KÜLTÜR - SANAT
İpucu
Kimdir?
Nedir?
Ramazan Haberleri
Genel
Ajans
SULAR NE ZAMAN GELECEK?
Otomobil
Eğitim
DIŞ HABERLER
GÜVENLİK
GENEL
Günün Haberleri
Arşiv
Hava Durumu
  • Dünya
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Gündem
  • Politika
  • Sağlık
  • Spor
  • Teknoloji
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Hava Durumu

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.