• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Gündem
  • Ekonomi
  • Politika
  • Teknoloji
  • Spor
  • Dünya
  • Sağlık
  • Magazin Kitap Turizm Altın Kızların Mutfağı Advertorial CANLI MAÇ BÖLGE BİLİM-TEKNOLOJİ KÜLTÜR - SANAT İpucu Kimdir? Nedir? Ramazan Haberleri Genel Ajans SULAR NE ZAMAN GELECEK? Otomobil Eğitim DIŞ HABERLER GÜVENLİK GENEL
  • Ara
  1. Haberler
  2. GÜVENLİK
  3. 'KESİKBAŞ CİNAYETİ' DAVASINDA SAVCI KEŞİF İSTEDİ
GÜVENLİK
Yayınlanma: 24 Aralık 2014 - 18:07

'KESİKBAŞ CİNAYETİ' DAVASINDA SAVCI KEŞİF İSTEDİ

Nurettin ARKAN/YALVAÇ (Isparta), () - ISPARTA'da silah zoruyla kendisine tecavüz ettiğini ileri sürdüğü Nurettin Gider'i öldürdükten sonra başını keserek köy meydanına atan 30 yaşındaki Nevin Yıldırım'ın yargılandığı davada savcı

2 dk okunma süresi
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
'KESİKBAŞ CİNAYETİ' DAVASINDA SAVCI KEŞİF İSTEDİ
Nurettin ARKAN/YALVAÇ (Isparta), () - ISPARTA'da silah zoruyla kendisine tecavüz ettiğini ileri sürdüğü Nurettin Gider'i öldürdükten sonra başını keserek köy meydanına atan 30 yaşındaki Nevin Yıldırım'ın yargılandığı davada savcı, sanığa yeniden keşif yaptırılmasını istedi. Savcı, olayda kullanılan bıçakla insan başının kesilip kesilemeyeceğinin de incelenmesini talep etti.
Isparta'nın Yalvaç İlçesi'ne bağlı Koruyaka Köyü'nde, Nevin Yıldırım'ın Nurettin Gider'i öldürdükten sonra başını keserek köy meydanına attığı gerekçesiyle 'canavarca hisle adam öldürme' suçundan yargılandığı davanın 12'nci duruşması, Yalvaç Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Mahkeme başkanının başka bir görevde olması nedeniyle katılmadığı, yerine başka bir hakimin görevlendirildiği duruşmada, Adli Tıp Kurumu (ATK) 4'üncü İhtisas Dairesi tarafından gönderilen ve Nevin Yıldırım'ın akli dengesinin yerinde olduğu yönündeki rapor okundu. Rapor hakkında bir diyeceği olup olmadığı sorulan Nevin Yıldırım, "Bana kurulda bir şey yapmadılar. Sadece adımı, soyadımı ve kaç çocuğum olduğu soruldu. Sonra 'çık' dediler. 2 günüm yollarda geçti. Kabul etmiyorum" dedi.
'RAPORUN GEÇERLİLİĞİ YOK'
Sanık avukatı Hüseyin Aksoy ise raporun kabul edilemez olduğunu savunarak, müvekkilinin yeniden rapor alınması için ATK'ya gönderilmesine karar verilmesi talebinde bulundu. ATK 4'üncü İhtisas Dairesi'nde bulunacak üyelerin Adli Tıp Kanunu'nun 7'nci maddesi 'd' bendinde belirtildiğini söyleyen avukat Aksoy, "Bu kurulun 1 başkan, 2 adli tıp uzmanı dışında, 3 farklı branştan, toplam 7 üyeden oluşacağı belirtilmiştir. Ancak dosyaya sunulan kurul raporunda belirtilen branşlardan birine ait uzman bulunmamaktadır. Ayrıca toplamda 6 üyeyle kurul oluşturulmuştur. Bu haliyle hem branş türü hem de sayı bakımından kurul kanuna uygun olarak teşekkül ettirilmemiştir. Bu sebeple raporu veren kurul, kanun hükümlerine uygun olarak kurulmamış ve oluşturulmamıştır. Bu sebeple hukuken yok hükmündedir. Dolayısıyla verilmiş raporun da hukuken geçerliliği yoktur" dedi.
SAVCI: HAZIRLIK KEŞFİ YETERSİZ
Mahkeme heyeti avukatın yeniden rapor alınmasına ilişkin talebini reddederken, raporun yeterli olduğuna hükmetti. Duruşmada savcı mütalaasında, dava sürecinde sanığa yer gösterme yaptırılmadığı, mahkeme süreci başlamadan önce hazırlık safhasında yapılan keşfin yeterli olmayacağını belirterek, Süleyman Demirel Üniversitesi'nden uzman bilirkişiler huzurunda suç aletleriyle sanığa yer gösterme yaptırılması gerektiğini, ayrıca olayda kullanılan bıçağın da ATK'ya gönderilerek, baş kesme olayının bu bıçakla yapılıp yapılamayacağı hususunun sorulmasını talep etti.
Mahkeme heyeti, heyet değişikliği nedeniyle savcılığın taleplerinin bir dahaki celsede değerlendirilmesine karar vererek duruşmayı 12 Ocak'a erteledi.

FOTOĞRAFLI

 

  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
İzmir'de tefecilik operasyonu, 49 gözaltı
İzmir'de tefecilik operasyonu, 49 gözaltı
17 yaşındaki genci ezen Zehra Kınık'a 4 yıl hapis
17 yaşındaki genci ezen Zehra Kınık'a 4 yıl hapis
Görünmez zorbalık ve duygusal maniplasyona dikkat
Görünmez zorbalık ve duygusal maniplasyona dikkat
Ankara'yı karıştıran kuyumcu | 100 milyon lira ile kayıp
Ankara'yı karıştıran kuyumcu | 100 milyon lira ile kayıp
Son Haberler
KPSS 60’a Düşürüldü Zabıta Memuru Olmak İsteyenlere Müjde: 60 KPSS Puanıyla Yeni Alım İlanı Resmi Gazete’de
KPSS 60’a Düşürüldü Zabıta Memuru Olmak İsteyenlere Müjde: 60...
Bu Pazar seçim olsa sonuç ne olur? ORC'den flaş seçim anketi: AK Parti eriyor, CHP yükselişte
Bu Pazar seçim olsa sonuç ne olur? ORC'den flaş seçim anketi: AK Parti...
Milyonlar Bu Haberi Bekliyordu! İsa Karakaş Bombayı Patlattı! SGK Affı Geliyor, Tarih Netleşti!
Milyonlar Bu Haberi Bekliyordu! İsa Karakaş Bombayı Patlattı! SGK...
Game of Thrones Geri Döndü... Tüm Platformlarda Ücretsiz! Kingsroad, Mobil ve PC'de Fırtına Gibi
Game of Thrones Geri Döndü... Tüm Platformlarda Ücretsiz! Kingsroad,...
Türkiye Tarihinin En Büyük Ödemesi! 17 Milyon Kişiye Dev Ödeme Müjdesi! 57,4 Milyar Lira Hazır!
Türkiye Tarihinin En Büyük Ödemesi! 17 Milyon Kişiye Dev Ödeme Müjdesi!...
MHP'Lİ TANRIKULU: 17-25 ARALIK'I GÜNDEMDEN DÜŞÜRMEYECEĞİZ
MHP'Lİ TANRIKULU: 17-25 ARALIK'I GÜNDEMDEN DÜŞÜRMEYECEĞİZ

Ana Sayfa
Gündem
Ekonomi
Politika
Teknoloji
Spor
Dünya
Sağlık
Magazin
Kitap
Turizm
Altın Kızların Mutfağı
Advertorial
CANLI MAÇ
BÖLGE
BİLİM-TEKNOLOJİ
KÜLTÜR - SANAT
İpucu
Kimdir?
Nedir?
Ramazan Haberleri
Genel
Ajans
SULAR NE ZAMAN GELECEK?
Otomobil
Eğitim
DIŞ HABERLER
GÜVENLİK
GENEL
Günün Haberleri
Arşiv
Hava Durumu
  • Dünya
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Gündem
  • Politika
  • Sağlık
  • Spor
  • Teknoloji
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Hava Durumu

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.