• BIST 100

    9475,21%0,81
  • DOLAR

    39,02% 0,28
  • EURO

    44,16% 0,29
  • GRAM ALTIN

    4156,12% 0,81
  • Ç. ALTIN

    6643,34% 0,00

Kılıçlı katile müebbet verildi, acılı aile 'Yakında çıkar diye isyan etti

Barda tanıştığını iddia ettiği genç kızı evinde kılıçla vahşice katleden Günhan Öztürk adlı caniye verilen müebbet ceza, aileyi isyan ettirdi. Çünkü...

GÜVENLİK 1.07.2020 08:31:41
Kılıçlı katile müebbet verildi, acılı aile 'Yakında çıkar diye isyan etti

Kılıçlı katile müebbet verildi, acılı aile 'Yakında çıkar diye isyan etti

Katilleri sık sık cezaevinden serbest bırakan iktidarlar, vatandaşın adalete olan inancını kaybettiriyor. Gencecik bir kızı kılıçla vahşice öldüren cani, aldığı ömür boyu hapis cezasına rağmen, cezasının üçte ikisini yatarak elini kolunu sallaya sallaya toplum arasına karışacak. İzmir'in Bornova ilçesinde, üniversite öğrencisi Zülal Tütüncü'yü (21) babasına ait kılıçla öldüren Günhan Öztürk (26) 'kasten öldürme' suçundan müebbet cezasına çarptırıldı.


İzmir'in Bornova ilçesinde, üniversite öğrencisi Zülal Tütüncü'yü (21) babasına ait kılıçla öldüren Günhan Öztürk (26) 'kasten öldürme' suçundan müebbet cezasına çarptırıldı. Öldürülen genç kızın annesi Bedriye Tütüncü, sanığın ağırlaştırılmış müebbet cezası almamasına tepki gösterdi, 'O çocuğa sahip olabilmek için senelerce tedavi gördük. Birçok kez ameliyat masasına yattım. O cani ağırlaştırılmış müebbet cezası alan kadar mücadelemiz sürecek' dedi.

İzmir'in Bornova ilçesinde, üniversite öğrencisi Zülal Tütüncü'yü (21) babasına ait kılıçla öldüren Günhan Öztürk (26) 'kasten öldürme' suçundan müebbet cezasına çarptırıldı.

İzmir'in Bornova ilçesi İnönü Mahallesi Şehit Mustafa Caddesi'nde 18 Aralık 2017 tarihinde meydana gelen olayda, özel bir üniversitede Sanat ve Tasarım Fakültesi Grafik Tasarım Bölümü'nde okuyan Günhan Öztürk ile Ege Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü öğrencisi Zülal Tütüncü bir barda eğlendikten sonra, Öztürk'ün evine gitti. Evde çıkan tartışmada Günhan Öztürk, babasına ait kılıcı Tütüncü'nün boynuna ve omzuna sapladı. Genç kız olay yerinde yaşamını yitirirken, Öztürk ise polisi arayarak teslim oldu.

SEBEBİ HAKKINDA AÇIKLAMA YAPMADI

İfadesinde suçunu itiraf eden ancak tartışmanın veya cinayetin sebebiyle ilgili bilgi vermeyen Öztürk, sevk edildiği adliyede çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Günhan Öztürk ile ilgili savcılık soruşturması tamamlanırken, tutuklu sanık hakkında, 'kasten adam öldürmek' suçundan dava açıldı. Duruşmanın geçen celsesinde savcı mütalaasını açıkladı. Mütalaada, iddia makamı, sanığın maktuleyi kılıçla öldürdüğü ve öldürme sebebinin tespit edilemediğini belirterek sanığın 'kasten adam öldürme' suçundan cezalandırılmasını talep etti.


İNDİRİM UYGULANMADI

İzmir Ağır Ceza Mahkemesi'nde ömür boyu hapis cezası istemiyle yargılandığı davaya devam edildi. İzmir 6'ncı Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, tutuklu sanık Günhan Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemiyle (SEGBİS) katılırken, Tütüncü´nün annesi Bedriye Tütüncü, babası İsmail Tütüncü, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı avukatı Emine Şentüfekçi Tezcan, Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyeleri ve taraf avukatları da salonda hazır bulundu.

Mahkeme başkanının son ifadesini sorduğu Günhan, 'Hastalığımdan dolayı olayın nasıl olduğunu hatırlamıyorum. Keşke böyle bir olay yaşanmasaydı' dedi. Mahkeme heyeti, tutuklu sanık Günhan'ı, kasten adam öldürme suçundan müebbet hapisle cezalandırdı. Kararda Günhan'a indirim uygulanmazken, olayda kullandığı kılıç sebebiyle 6136 sayılı kanuna muhalefetten 6 ay hapis cezası ve 500 lira para cezasına para cezası ile cezalandırılmasına ve hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verdi.

AİLE KARARA TEPKİ GÖSTERDİ

Duruşmanın ardından konuşan Zülal´in annesi Bedriye Tütüncü karara tepki gösterdi. Tütüncü, 'Karardan hiç memnun değiliz. Ağırlaştırılmış müebbet cezası bekliyorduk. Aldığı cezanın 3´te 2´sini yatıp çıkacak. Karara itiraz edeceğiz ve ağırlaştırılmış müebbet cezası alana kadar mücadele vereceğiz. Allah, o caniye oradan çıkmayı nasip etmesin. Benim kızım uyurken kılıçla öldürüldü. Zülal´in elleri kesik içindeydi. O çocuğa sahip olabilmek için senelerce tedavi gördük. Birçok kez ameliyat masasına yattım. Bir çocuk kolay mı büyütülüyor? Bu caninin dışarı çıktıktan sonra başkasının canını yakmayacağının da garantisi var mı? Ortada hiçbir neden yokken Zülal´i öldürdü.
 

Muhalif belediyelerin yaptığı yurtlara el koyacaklar

Yeditepe'de Akademik Başarı Ödül Töreni

Dünya Nüfusunun Yarısı Miyopi Tehlikesinde

İBB'ye 4. dalga operasyon | 49 gözaltı var

Metro ve otobüslerde Ekrem İmamoğlu yasağı

Görünmez zorbalık ve duygusal maniplasyona dikkat

İstanbul'da korkutan deprem | 4.2

Cezasızlık algısı toplumsal bağları zayıflatıyor!

Yat Yarışları 2. Kez Didim'de

TÜBİTAK Desteğiyle Üretildi, Reflü, Gastrit ve Ülseri Yenecek

MEGATRENDS2030 | Türkiye iş makinelerinde küresel oyuncu

Hamilelikte obezite tehlikesi

Bağırsak Sağlığınız İçin Pelvik Taban Hastalarına Dikkat

İBB'ye yeni operasyon | 22 kişi hakkında gözaltı kararı

Felçlileri yürüten robotlar serebral palsili çocuklara umut oldu

İlaç ve Tıbbi Cihaz Sektörü Yasal Düzenlemelere Birlikte Uyumlanıyor

Stresin vücuda 7 zararı

Güneş Gözlüğü Seçimine Dikkat: Sahtesi Katarakta Sebep Oluyor

AKOM'dan İstanbul için sağanak yağış uyarısı geldi

AgriGO.AI ile Çiftçiye Yapay Zeka Desteği

Disleksi Nedir, Ne Değildir?

Ankara'yı karıştıran kuyumcu | 100 milyon lira ile kayıp

Suriyeli dolandırıcılar dünyaca ünlü Türk bilim insanını hedef aldı

Ferit Evgi | Artık markaların da kariyer koçu var

Kabızlığa karşı en etkili silah: Su, lif ve hareket!

İzmir’den Yapay Zeka Manifestosu

İktisadi Bağımsızlık Müzesi’nden 19 Mayıs’a Özel Sergi

Strese karşı etkili 10 adım

AKP'li eski başkandan, polislere hakaret ederek saldırdı

Ufuğa ışık tutan zirve Bankasürans 2025

Yükleniyor

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 34 28 1 5 56 89
2.Fenerbahçe 34 25 3 6 52 81
3.Samsunspor 34 18 10 6 13 60
4.Beşiktaş 34 16 7 11 20 59
5.İstanbul Başakşehir 34 16 12 6 7 54
6.Eyüpspor 35 14 13 8 4 50
7.Trabzonspor 34 12 11 11 11 47
8.Göztepe 34 12 11 11 10 47
9.Kasımpaşa 34 11 10 13 0 46
10.Konyaspor 34 13 14 7 -3 46
11.Kayserispor 34 11 12 11 -11 44
12.Antalyaspor 34 12 14 8 -22 44
13.Gazişehir Gaziantep 34 12 15 7 -5 43
14.Rizespor 34 13 17 4 -10 43
15.Alanyaspor 34 10 15 9 -10 39
16.Bodrum FK 34 9 16 9 -13 36
17.Sivasspor 35 9 18 8 -14 35
18.Hatayspor 34 5 21 8 -26 23
19.Adana Demirspor 34 2 28 4 -59

YAZARLAR