• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Gündem
  • Ekonomi
  • Politika
  • Teknoloji
  • Spor
  • Dünya
  • Sağlık
  • Magazin Kitap Turizm Altın Kızların Mutfağı Advertorial CANLI MAÇ BÖLGE BİLİM-TEKNOLOJİ KÜLTÜR - SANAT İpucu Kimdir? Nedir? Ramazan Haberleri Genel Ajans SULAR NE ZAMAN GELECEK? Otomobil Eğitim DIŞ HABERLER GÜVENLİK GENEL
  • Ara
  1. Haberler
  2. GENEL
  3. İmam, Müftülük Önünde Kendini Yakmaya Kalkıştı
GENEL
Yayınlanma: 26 Eylül 2014 - 14:27

İmam, Müftülük Önünde Kendini Yakmaya Kalkıştı

DENİZLİ'nin Çal İlçesi'ne bağlı Akkent Mahallesi'ndeki Hatipoğlu Camisi imamı olarak görev yaparken, 50 nüfuslu Karapınar Mahallesi camisine ataması yapılan imam 50 yaşındaki  Z.H., İl Müftülüğü binası önünde üzerine...

2 dk okunma süresi
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
İmam, Müftülük Önünde Kendini Yakmaya Kalkıştı
DENİZLİ'nin Çal İlçesi'ne bağlı Akkent Mahallesi'ndeki Hatipoğlu Camisi imamı olarak görev yaparken, 50 nüfuslu Karapınar Mahallesi camisine ataması yapılan imam 50 yaşındaki  Z.H., İl Müftülüğü binası önünde üzerine benzin döküp, kendini yakmak istedi. İmam Z.H, kızı ve bir yakın arkadaşının üzerine atlayıp, elindeki çakmağı almasıyla ikna edilerek, vazgeçirildi.
Çal İlçesi'nin Akkent Mahallesi'ndeki Hatipoğlu Camisi'nde görev yapan 30 yıllık imam Z.H. rotasyon nedeniyle, 50 nüfuslu Karapınar Mahallesi camisine atandı. İki çocuk babası Z.H., yurt dışı ve yurt içindeki başarılı çalışmaları nedeniyle Diyanet İşleri Başkanı'nın elinden ödül almış olmasına rağmen rotasyonla daha az cemaatin olduğu bir mahalleye atanmasına tepki gösterdi.
TELEFONLA AİLESİNDEN HELALLİK İSTEDİ
Eşi Ü.H. ile lise öğrencisi olan kızı S.B.H. ve bir internet sitesinin sahibi olan arkadaşı A.Ö.'yü arayan Z.H., Denizli İl Müftülüğü önünde, üzerine benzin döküp kendini yakacağını söyleyip, helallik istedi. Telefonu kapatmasının ardından eşi ve kızı ile arkadaşı telaşla müftülük binası önüne gelip, üzerine benzin döküp, elindeki çakmakla kendini ateşe vermek isteyen Z.H.'yi ikna etmeye çalıştı. Ancak Z.H., ikna çabalarına olumsuz karşılık verdi.
İmam Z.H.'nin bir anlık dalgınlığından yararlanan kızı S.B.H. ve arkadaşı A.Ö., üzerine atlayıp, elindeki çakmağı almayı başardı. Bu sırada eşi Ü.H. de benzin bidonunu uzaklaştırdı. Çevredekiler de getirdikleri bir damacana suyu Z.H.'nin başından aşağı döküp, başına ve gömleğine dökülen benzinin temizlenmesini sağlamaya çalıştı. Kendine gelen imam Z.H., yüzü havluyla silinip güçlükle sakinleştirildi.
MÜFTÜ BAKIP GEÇTİ
Denizli Müftüsü Veysel Çakı da olayı gördü. İmam Z.H.'yi farkeden Denizli İl Müftüsü Veysel Çakı, müftülüğün merdivenlerinden kısa bir süre baktıktan sonra makamına geçti. Bu sırada olay yerine polisler de ulaştı.
"ATATÜRKÇÜ VE TÜRK MİLLİYETÇİSİ DİN ADAMIYIM"
İmam Z.H., rotasyon nedeniyle Mersin'de bir imam arkadaşının intihar ettiğini hatırlatarak şunları söyledi:
"Beni de cemaati olmayan bir camiye atadılar. Atandığım yerde camiye 3 kişi geliyor. Bu durumu kabullenemem. Oysa, Çal Müftüsü Hançalar ya da Selcen Mahallesi'ne atanacağımı söyleyip, söz vermişti. Ülkemi 1993'te Rusya'da temsil ettim. Din görevlisi olarak çalıştım. Rusça vaazlar verdim. Tataristan'da geçen yıl görev aldım. Hiçbir ücret almadan Özbekistan'da gönüllü çalıştım. Kuran okuma yarışmasında Türkiye birinciliğim var. Diyanet İşleri Başkanı'nın elinden takdirnameler aldım. İsterse beni görevden alsınlar ama bunu haketmedim."
Rotasyon nedeniyle psikolojisinin bozulduğunu, bunalıma girip, 10 gün doktor raporu aldığını belirten Z.H., "Ben, paralel nedir bilmem. Atatürkçü, Türk milliyetçisi bir din adamıyım" diye konuştu.
Z.H., daha sonra eşi ve kızıyla polis tarafından ekip otosuna bindirilip, ifadesine başvurulmak üzere polis merkezine götürüldü.

FOTOĞRAFLI


 

  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Halk TV'den ayrılmıştı | İsmail Saymaz'ın Sözcü'ye mi gidiyor
Halk TV'den ayrılmıştı | İsmail Saymaz'ın Sözcü'ye mi gidiyor
İstanbul Erkek Lisesi'si müdürünü şoke eden protesto
İstanbul Erkek Lisesi'si müdürünü şoke eden protesto
Ankara'nın tarihi üzerine AVM dikmişler
Ankara'nın tarihi üzerine AVM dikmişler
EDİRNE ENEZ SULTANİÇE VE GÜLÇAVUŞ SAHİLİNDE: YATIRIMCI VE HAK SAHİPLERİ CEVAP BEKLİYOR!
EDİRNE ENEZ SULTANİÇE VE GÜLÇAVUŞ SAHİLİNDE: YATIRIMCI VE HAK SAHİPLERİ CEVAP BEKLİYOR!
Son Haberler
30 Eylül Ayın son kitap yorumları | Özkan Saçkan inceledi
30 Eylül Ayın son kitap yorumları | Özkan Saçkan inceledi
Gazeteci Fatih Ergin tutuklandı!
Gazeteci Fatih Ergin tutuklandı!
Deniz Göktaş tahliye oldu | Savunmasında neler söyledi
Deniz Göktaş tahliye oldu | Savunmasında neler söyledi
MASAK yöneticisi de var | 4 kişi hakkında tutuklama istendi
MASAK yöneticisi de var | 4 kişi hakkında tutuklama istendi
Öğretmene okul bahçesinde silahlı saldırı can aldı
Öğretmene okul bahçesinde silahlı saldırı can aldı
Ceylanpınar’da Gerginlik: 2 Yaralı
Ceylanpınar’da Gerginlik: 2 Yaralı

Ana Sayfa
Gündem
Ekonomi
Politika
Teknoloji
Spor
Dünya
Sağlık
Magazin
Kitap
Turizm
Altın Kızların Mutfağı
Advertorial
CANLI MAÇ
BÖLGE
BİLİM-TEKNOLOJİ
KÜLTÜR - SANAT
İpucu
Kimdir?
Nedir?
Ramazan Haberleri
Genel
Ajans
SULAR NE ZAMAN GELECEK?
Otomobil
Eğitim
DIŞ HABERLER
GÜVENLİK
GENEL
Günün Haberleri
Arşiv
Hava Durumu
  • Dünya
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Gündem
  • Politika
  • Sağlık
  • Spor
  • Teknoloji
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Hava Durumu

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.