• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Gündem
  • Ekonomi
  • Politika
  • Teknoloji
  • Spor
  • Dünya
  • Sağlık
  • Magazin Kitap Turizm Altın Kızların Mutfağı Advertorial CANLI MAÇ BÖLGE BİLİM-TEKNOLOJİ KÜLTÜR - SANAT İpucu Kimdir? Nedir? Ramazan Haberleri Genel Ajans SULAR NE ZAMAN GELECEK? Otomobil Eğitim DIŞ HABERLER GÜVENLİK GENEL
  • Ara
  1. Haberler
  2. GENEL
  3. İmar Barışı'na üç günde 188 bini aşkın online başvuru
GENEL
Yayınlanma: 13 Haziran 2018 - 11:21

İmar Barışı'na üç günde 188 bini aşkın online başvuru

İmar Barışı düzenlemesi kapsamında Yapı Kayıt Belgesi almak için e-Devlet üzerinden başvuran yapı sahibi sayısı ilk üç günde 188 bin 571'e ulaştı.

2 dk okunma süresi
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
İmar Barışı'na üç günde 188 bini aşkın online başvuru
ANKARA (AA) - YILDIZ NEVİN GÜNDOĞMUŞ - Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Bakanlıkça uygulamaya konulan ve son dönemde vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği İmar Barışı düzenlemesinde başvuruların 8 Haziran itibarıyla e-Devlet üzerinden alınmaya başladığını hatırlattı.

Bu kapsamda İmar Barışı düzenlemesinden yararlanmak isteyenlerin sayısının, her geçen gün arttığını vurgulayan Özhaseki, 'İlk üç günde uygulamaya başvuran vatandaşların sayısı dikkat çekici noktaya ulaştı. e-Devlet'ten sisteme ilk üç günde 171 bin 638 konut sahibi, 16 bin 933 de iş yeri sahibi başvurdu. Böylece İmar Barışı düzenlemesiyle Yapı Kayıt Belgesi için müracaat eden vatandaşların sayısı 188 bin 571'e ulaşmış oldu.' diye konuştu.

İmar Barışı düzenlemesine başvuruda bulunmak isteyen vatandaşların e-Devlet sistemi üzerinden rahatlıkla başvurularını tamamlayabileceklerini aktaran Özhaseki, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüklerinin de vatandaşlara bu süreçte yardımcı olacağını dile getirdi.

Özhaseki, vatandaşları uyardıÖzhaseki, vatandaşlara söz konusu başvurulara ilişkin, 'Büro açarak, yönlendirmek isteyenlere vatandaşlarımız itibar etmesinler. Kendileri isterlerse doğrudan internet ortamında sisteme girebilir, il müdürlüklerimize gidebilir, ilçelerde de tapu müdürlüklerimize giderek, oradan yardım alabilirler.' uyarısında bulundu.

Başvurularda İstanbul için farklı bir yol izlediklerini anlatan Özhaseki, 'İstanbul'da 40 yerde bürolar açtık. İstanbul Büyükşehir Belediyesinin sosyal tesislerini kullanıyoruz. Adresler belli. Vatandaşlar kendi ilçesinde memurlarımız vasıtasıyla müracaat edebilirler.' dedi.

İmar Barışı başvurularıİmar Barışı düzenlemesine kısa sürede büyük ilgi gösteren yapı sahipleri, başvurularını e-Devlet sistemi üzerinden gerçekleştirebiliyor.

PTT şubelerinden alınan e-Devlet şifresi ile 'www.turkiye.gov.tr 'adresine veya 'e-Devlet' mobil uygulamasına giren vatandaşlar, burada yer alan kurumlar bölümünden Çevre ve Şehircilik Bakanlığına ait sayfaya erişebiliyor.

Söz konusu sayfaya giriş yapan yapı sahipleri, 'İmar Barışı Başvuruları' bölümüne girdikten sonra istenilen bilgileri doldurarak başvurularını tamamlıyor.

Düzenlemede son başvuru günü 31 Ekim 2018 olarak belirlenirken, başvuru gerçekleştirildikten sonra ödenmesi gereken bedel de 31 Aralık 2018'e kadar yatırılabilecek.

Başvuruda bulunmak isteyen yapı sahipleri İmar Barışı'nın detaylarına ilişkin merak ettiği tüm bilgilere ise 'imarbarisi.csb.gov.tr' ulaşabilecek.

Muhabir: Yıldız Nevin Gündoğmuş


  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
İstanbul Erkek Lisesi'si müdürünü şoke eden protesto
İstanbul Erkek Lisesi'si müdürünü şoke eden protesto
Ankara'nın tarihi üzerine AVM dikmişler
Ankara'nın tarihi üzerine AVM dikmişler
EDİRNE ENEZ SULTANİÇE VE GÜLÇAVUŞ SAHİLİNDE: YATIRIMCI VE HAK SAHİPLERİ CEVAP BEKLİYOR!
EDİRNE ENEZ SULTANİÇE VE GÜLÇAVUŞ SAHİLİNDE: YATIRIMCI VE HAK SAHİPLERİ CEVAP BEKLİYOR!
Memur-Sen Genel Başkanı'na tepki yağıyor
Memur-Sen Genel Başkanı'na tepki yağıyor
Son Haberler
EMLAKKOLİK GÖZÜYLE: ENEZ SULTANİÇE'Yİ ÖNE ÇIKARAN 6 POTANSİYEL DEĞER ARTIRICI UNSUR
EMLAKKOLİK GÖZÜYLE: ENEZ SULTANİÇE'Yİ ÖNE ÇIKARAN 6 POTANSİYEL...
Mülakat mağduru öğretmenlere polis müdahalesi, 8 gözaltı var
Mülakat mağduru öğretmenlere polis müdahalesi, 8 gözaltı var
Kürtajcı doktorun kasasından 400 Bin TL çıktı
Kürtajcı doktorun kasasından 400 Bin TL çıktı
Metro raydan çıktı | Raylarda korku dolu anlar
Metro raydan çıktı | Raylarda korku dolu anlar
İBB’den YKS adaylarına ücretsiz kumanya desteği
İBB’den YKS adaylarına ücretsiz kumanya desteği
Firari FETÖ'cü Adil Öksüz'ün Almanya’da görüldüğü iddia edildi
Firari FETÖ'cü Adil Öksüz'ün Almanya’da görüldüğü iddia edildi

Ana Sayfa
Gündem
Ekonomi
Politika
Teknoloji
Spor
Dünya
Sağlık
Magazin
Kitap
Turizm
Altın Kızların Mutfağı
Advertorial
CANLI MAÇ
BÖLGE
BİLİM-TEKNOLOJİ
KÜLTÜR - SANAT
İpucu
Kimdir?
Nedir?
Ramazan Haberleri
Genel
Ajans
SULAR NE ZAMAN GELECEK?
Otomobil
Eğitim
DIŞ HABERLER
GÜVENLİK
GENEL
Günün Haberleri
Arşiv
Hava Durumu
  • Dünya
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Gündem
  • Politika
  • Sağlık
  • Spor
  • Teknoloji
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Hava Durumu

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.