• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Gündem
  • Ekonomi
  • Politika
  • Teknoloji
  • Spor
  • Dünya
  • Sağlık
  • Magazin Kitap Turizm Altın Kızların Mutfağı Advertorial CANLI MAÇ BÖLGE BİLİM-TEKNOLOJİ KÜLTÜR - SANAT İpucu Kimdir? Nedir? Ramazan Haberleri Genel Ajans SULAR NE ZAMAN GELECEK? Otomobil Eğitim DIŞ HABERLER GÜVENLİK GENEL
  • Ara
  1. Haberler
  2. GENEL
  3. İnşaatı devam eden Mahmutbey-Mecidiyeköy metrosu uzayacak
GENEL
Yayınlanma: 30 Ocak 2015 - 19:08

İnşaatı devam eden Mahmutbey-Mecidiyeköy metrosu uzayacak

Yaşar KAÇMAZ / İstanbul, () - İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş geçtiğimiz günlerde inşaatına başlanan, Mahmutbey-Mecidiyeköy metro hattında bulunan Yenimahalle istasyonu şantiyesinde incelemelerde bulundu. Kadir To

3 dk okunma süresi
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Yaşar KAÇMAZ / İstanbul, () - İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş geçtiğimiz günlerde inşaatına başlanan, Mahmutbey-Mecidiyeköy metro hattında bulunan Yenimahalle istasyonu şantiyesinde incelemelerde bulundu. Kadir Topbaş incelemenin ardından yaptığı konuşmada, metro hattının Mecidiyeköy tarafından Kabataş'a, Mahmutbey tarafından da Bahçeşehir'e kadar uzayacağını müjdeledi.



"430 KİLOMETREYLE İNŞALLAH İSTANBUL'DA 2019'A GİRECEĞİZ"

Topbaş "Metroyla ilgili arzu ettiğimiz, ulaşım mastır planımızda öngördüğümüz şu, 'herhangi bir mahallede en fazla yarım saat mesafede bir metro istasyonu olsun. Göreve geldiğimiz zaman 45 kilometre tramvay dahil raylı sistem vardı. Şu anda 142 kilometreye eriştik. Ulaştırma Bakanlığımızın yapacağı kadar, 70 kilometre kadar bir sistem var, bizim 110 kilometre daha metro çalışmamız var. Ve şu anda devam eden 109 kilometre raylı sistem inşaatımız devam ediyor. Böylece birileri 400 kilometre nasıl olacak derken, 430 kilometreyle inşallah İstanbul'da 2019'a gireceğiz. Bu metro hattından 6 tane ilçemiz etkileniyor" şeklinde konuştu.

"BAHÇEŞEHİR'DE OTURANLAR DEVAMLI TWEET ATIYORLAR"

Mahmutbey'den başlayarak Mecidiyeköy'e kadar 18 istasyonun bulunacağı metro hattının, daha sonra yapılacak hatlarla entegre edilerek Kabataş'a kadar uzayacağını söyleyen Kadir Topbaş, vatandaşların Gaziosmanpaşa ve Esenler'den Kabataş'a kadar rahat bir şekilde seyahat edebileceklerini söyledi. İleri bir tarihte Kabataş hattının devamını, Şişhane istasyonuna bağlamayı da düşündüklerini dile getiren Topbaş, tek yönde saatte 70 bin yolcu kapasitesiyle çalışacak olan Mecidiyeköy-Mahmutbey metro hattı inşaatında, şu an için beş istasyonda çalışma olduğunu söyleyerek, emeği geçenler teşekkür etti.

Devreye girdiğinde Mahmutbey ile Mecidiyeköy arası ulaşımı 26 dakikaya düşürecek olan hattı Mahmutbey istasyonundan devam ederek Bahçeşehir'e kadar uzatacaklarını söyleyen Topbaş, "Bahçeşehir'de çok ciddi bir talep var, bu hattı da uzatmak suretiyle, Bahçeşehir'de oturan vatandaşlar da rahatlıkla Kabataş'a erişebilecekler. Buradan müjde veriyorum çünkü Bahçeşehir'de oturanlar devamlı tweet atıyorlar 'ne olacağız, ulaşım zor' diye, 2019'un başında inşallah Bahçeşehir'dekilerin de metroyla Kabataş'a gelme imkanı ortaya çıkıyor" diye konuştu.

"İSRAF OLMASIN DİYE TABAK ALMIYORUZ"

Metroyla ilgili açıklamalarının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Topbaş, İstanbul Büyükşehir Belediye binasının Seyrantepe'ye taşınıp taşınmayacağına ilişkin bir soruya, "Uygulamadan vazgeçtik çünkü ciddi bir yatırım ama bir kaç yılda geri dönüyor, biz dedik şimdi metrolar yapıyoruz. Metrolara ihtiyaç var, paraya ihtiyacımız var, yatırım var, ulaşım var. Bir süre yine burada devam edelim diye düşündük. Şu anda onu yapmıyoruz. Ondan vazgeçildi, ilerde yaparlar mı bilmiyorum. Hep söylerim tencerede pişirip kapağında yiyoruz, israf olmasın diye tabak almıyoruz. Bu kadar hassasiyet gösteriyoruz" diye cevap verdi.

"EVİMDE GÖRDÜĞÜM ÖRÜMCEĞİ DAHİ DIŞARI DOĞAYA BIRAKAN BİRİSİYİM"

Tepki çeken hayvan barınaklarıyla ilgili de konuşan Topbaş, "Geçmiş konuşmalarımda 20 bin deyince, '20 bin olur mu, nereye sığacak?' diye değerlendirme yapıyorlar. Yanlış anlaşıldıysa düzeltiyorum, yılda 20 bin civarında buraya hayvan gelebilir ve üzerinde operasyon yapılır. Şunu da söyleyeyim bizim değerlerimiz, kültürümüz ve inancımız tüm canlılara saygı gösteren bir anlayıştan gelmektedir. Evimde gördüğüm örümceği dahi dışarı doğaya bırakan birisiyim. Birileri bunu farklı maksatlarla kullanabilir, biz öyle değiliz. Biz olduğumuz gibi görünür, göründüğümüz gibi de yaşamaya devam ederiz" dedi.

Konuşmasının ardından iş makinelerinin devreye girmesini sağlayan uzaktan kumanda butonuna basan Kadir Topbaş, metro duraklarını birbirine bağlayacak tünel kazısını başlattı.

Daha sonra şantiye alanından ayrılmak için merdivenlere yönelen Topbaş, merdivenlerin yük kapasitesinin 10 kişilik olduğunu görünce, 10 kişiden fazlasının aynı anda merdivenleri kullanmaması gerektiği konusunda uyarıda bulundu.

 

  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Halk TV'den ayrılmıştı | İsmail Saymaz'ın Sözcü'ye mi gidiyor
Halk TV'den ayrılmıştı | İsmail Saymaz'ın Sözcü'ye mi gidiyor
İstanbul Erkek Lisesi'si müdürünü şoke eden protesto
İstanbul Erkek Lisesi'si müdürünü şoke eden protesto
Ankara'nın tarihi üzerine AVM dikmişler
Ankara'nın tarihi üzerine AVM dikmişler
EDİRNE ENEZ SULTANİÇE VE GÜLÇAVUŞ SAHİLİNDE: YATIRIMCI VE HAK SAHİPLERİ CEVAP BEKLİYOR!
EDİRNE ENEZ SULTANİÇE VE GÜLÇAVUŞ SAHİLİNDE: YATIRIMCI VE HAK SAHİPLERİ CEVAP BEKLİYOR!
Son Haberler
Soma’daki maden faciası | 5 işçi can verdi, 9 gözaltı var
Soma’daki maden faciası | 5 işçi can verdi, 9 gözaltı var
Eyüpsultan Belediyesi'ne operasyon | Adım adım İBB yönetimi
Eyüpsultan Belediyesi'ne operasyon | Adım adım İBB yönetimi
İş Sanat’tan Çocuklar için Renkli Ekim Atölyeleri
İş Sanat’tan Çocuklar için Renkli Ekim Atölyeleri
Okul tuvaletinde bulunan tabanca müdür yardımcısının çıktı
Okul tuvaletinde bulunan tabanca müdür yardımcısının çıktı
Türkmen Üçok Mezarlığı'ndan mezar taşını çaldılar
Türkmen Üçok Mezarlığı'ndan mezar taşını çaldılar
Tayfun Talipoğlu: CHP'de ön seçim yapılırsa aday olacağım
Tayfun Talipoğlu: CHP'de ön seçim yapılırsa aday olacağım

Ana Sayfa
Gündem
Ekonomi
Politika
Teknoloji
Spor
Dünya
Sağlık
Magazin
Kitap
Turizm
Altın Kızların Mutfağı
Advertorial
CANLI MAÇ
BÖLGE
BİLİM-TEKNOLOJİ
KÜLTÜR - SANAT
İpucu
Kimdir?
Nedir?
Ramazan Haberleri
Genel
Ajans
SULAR NE ZAMAN GELECEK?
Otomobil
Eğitim
DIŞ HABERLER
GÜVENLİK
GENEL
Günün Haberleri
Arşiv
Hava Durumu
  • Dünya
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Gündem
  • Politika
  • Sağlık
  • Spor
  • Teknoloji
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Hava Durumu

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.