• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Gündem
  • Ekonomi
  • Politika
  • Teknoloji
  • Spor
  • Dünya
  • Sağlık
  • Magazin Kitap Turizm Altın Kızların Mutfağı Advertorial CANLI MAÇ BÖLGE BİLİM-TEKNOLOJİ KÜLTÜR - SANAT İpucu Kimdir? Nedir? Ramazan Haberleri Genel Ajans SULAR NE ZAMAN GELECEK? Otomobil Eğitim DIŞ HABERLER GÜVENLİK GENEL
  • Ara
  1. Haberler
  2. DIŞ HABERLER
  3. IRAK PARLAMENTO BAŞKANININ KERKÜK ZİYARETİNDE 'KERKÜK KİMİN' TARTIŞMASI YAŞANDI
DIŞ HABERLER
Yayınlanma: 09 Aralık 2014 - 23:05

IRAK PARLAMENTO BAŞKANININ KERKÜK ZİYARETİNDE 'KERKÜK KİMİN' TARTIŞMASI YAŞANDI

Ahmet Haşim MUHTAROĞLU - IRAK () - Irak Parlamento Başkanı Selim El Cuburi bugün Kerkük'teydi. Beraberindeki heyetle birlikte Kerkük valisi ve il meclis üyeleri ile bir araya gelen El Cuburi, Kerkük'ü ilgilendiren konuları ele aldı. Türkmen.

1 dk okunma süresi
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
IRAK PARLAMENTO BAŞKANININ KERKÜK ZİYARETİNDE 'KERKÜK KİMİN' TARTIŞMASI YAŞANDI

Ahmet Haşim MUHTAROĞLU - IRAK () - Irak Parlamento Başkanı Selim El Cuburi bugün Kerkük'teydi. Beraberindeki heyetle birlikte Kerkük valisi ve il meclis üyeleri ile bir araya gelen El Cuburi, Kerkük'ü ilgilendiren konuları ele aldı. Türkmen Milletvekilleri Erşet Salihi, Hasan Turan ve Niyazi Mimaroğlu da El Cuburi'nin heyetinde yer aldı. El Cuburi önce Kerkük Valisi Dr.Necmettin Ömer Kerim ile bir araya geldi. Görüşmede Kerkük'ün güvenlik durumu ile göçmenlere yapılan insani yardımlar ve Kerkük için Parlamento'da yapılması gereken çalışmalar üzerinde duruldu. Parlamento Başkanı Selim El Cuburi ve Kerkük Valisi Necmettin Ömer Kerim daha sonra il meclisi üyeleri ile bir araya geldi. Meclis salonunda düzenlenen toplantıda heyetin Kerkük ziyareti ile kentteki bazı gelişmeler üzerinde duruldu. Toplantıda bir konuşma yapan Kürt grubu üyesi Muhammet Kemal, El Cuburi'nin, Kerkük, bir Irak şehridir sözlerine tepki göstererek, El Cuburi'nin 'Kerkük bir Irak şehridir ve Irak halkı Kerkük'ü koruyor' açıklamasını gerçekçi bulmuyorum. Kerkük'ü 12 Haziran'dan beri Peşmerge güçleri koruyor. Kerkük, Kürdistan şehridir diye konuştu. ITC Başkanı Erşed Salihi ise Kemal'in konuşmasına müdahale ederek, Kerkük'ü, Peşmergenin koruduğu doğrudur. Ancak bu, Kerkük'ün, Kürt şehri olduğu anlamına gelmez. Parlamentodaki bir Kerkük temsilcisi olarak diyorum ki bu şehir herkesindir. Ancak biri kalkıp 'burası Kürdistan'dır' diyorsa ben de o zaman 'burası Türkmen şehridir' derim şeklinde karşılık verdi. Parlamento Başkanı Selim El Cuburi ve Kerkük valisi daha sonra ortaklaşa basın toplantısı düzenledi. Yapılan ziyareti önemsediklerini söyleyen Kerkük valisi Kerkük'ü ilgilendiren konuları ele aldıklarını kaydetti. El Cuburi, Kerkük'teki Türkmen ve Arapların da silahlandırılmasını gerektiğini söyledi. El Cuburi herkesin IŞİD'e karşı mücadele verdiğini belirtti. El Cuburi, Kerkük'ün tüm tarafların siyasi kıblesi olduğunu belirterek birlikte yaşama konusunda herkesin Kerkük'ü örnek almasını istedi. Irak Türkmen Cephesi Başkanı ve Kerkük Milletvekili Erşet Salihi de düzenlediği basın toplantısındaki konuşmasında Türkmenlerin silahlandırılmasını istedi.

  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
İran Dimoma Nükleer santralinin bulunduğu bölgeyi vurdu
İran Dimoma Nükleer santralinin bulunduğu bölgeyi vurdu
İran füzeleri İsrail F-16 savaş uçağını vurdu
İran füzeleri İsrail F-16 savaş uçağını vurdu
Cem Uzan, Fransa'da 68 milyar dolarlık davayı kaybetti
Cem Uzan, Fransa'da 68 milyar dolarlık davayı kaybetti
ABD-İsrail ile İran Savaşı’nda ne oluyor?
ABD-İsrail ile İran Savaşı’nda ne oluyor?
Son Haberler
Hastanesi'nde cinsel içerikli film skandalı
Hastanesi'nde cinsel içerikli film skandalı
Kaşif Kozinoğlu'nun mezarı açıldı | Dün ertelenmişti
Kaşif Kozinoğlu'nun mezarı açıldı | Dün ertelenmişti
Kentsel dönüşümde yıkılan evin duvarından 25 kilo bal çıktı
Kentsel dönüşümde yıkılan evin duvarından 25 kilo bal çıktı
Kömür ve Süt kardeşliği | Malkara festivalle coştu
Kömür ve Süt kardeşliği | Malkara festivalle coştu
Ters yöne girdi, polise direndi, gazetecilere tükürdü
Ters yöne girdi, polise direndi, gazetecilere tükürdü
FALEZLERDEN ATLAYAN KADIN AĞIR YARALANDI
FALEZLERDEN ATLAYAN KADIN AĞIR YARALANDI

Ana Sayfa
Gündem
Ekonomi
Politika
Teknoloji
Spor
Dünya
Sağlık
Magazin
Kitap
Turizm
Altın Kızların Mutfağı
Advertorial
CANLI MAÇ
BÖLGE
BİLİM-TEKNOLOJİ
KÜLTÜR - SANAT
İpucu
Kimdir?
Nedir?
Ramazan Haberleri
Genel
Ajans
SULAR NE ZAMAN GELECEK?
Otomobil
Eğitim
DIŞ HABERLER
GÜVENLİK
GENEL
Günün Haberleri
Arşiv
Hava Durumu
  • Dünya
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Gündem
  • Politika
  • Sağlık
  • Spor
  • Teknoloji
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Hava Durumu

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.