• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Gündem
  • Ekonomi
  • Politika
  • Teknoloji
  • Spor
  • Dünya
  • Sağlık
  • Magazin Kitap Turizm Altın Kızların Mutfağı Advertorial CANLI MAÇ BÖLGE BİLİM-TEKNOLOJİ KÜLTÜR - SANAT İpucu Kimdir? Nedir? Ramazan Haberleri Genel Ajans SULAR NE ZAMAN GELECEK? Otomobil Eğitim DIŞ HABERLER GÜVENLİK GENEL
  • Ara
  1. Haberler
  2. GÜVENLİK
  3. İran ve Türkiye arasında teröre karşı derin anlaşma
GÜVENLİK
Yayınlanma: 08 Kasım 2017 - 08:32

İran ve Türkiye arasında teröre karşı derin anlaşma

Ankara ile Tahran arasında terör örgütlerine karşı ortak işbirliği anlaşması imzalandı. Anlaşma ile Suriye ve Irak'ta iki ülke terör örgütlerine karşı ortak operasyonlar düzenleyecek.

2 dk okunma süresi
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
İran ve Türkiye arasında teröre karşı derin anlaşma
İran ve Türkiye terör örgütlerine yönelik ortak operasyon konusunda işbirliği için imzalar atıldı. Anlaşma ile Irak ve Suriye topraklarında, iki ülkeyi tehdit eden terörist faaliyetlere karşı ortak askeri operasyon da dahil şimdiye kadar ihmal edilen çok sayıda ışbirliği için taraflara sorumluluk getiriyor.


Ankara ve Tahran yönetimleri Suriye ve Irak’ta terör örgütü PKK’ya göz açtırmayacak operasyonlar konusunda kararlı tutumunu sürdürürken, bölge ülkeleriyle saha ittifakını derinleştiriyor

Son Dakika
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın, “Bir gece ansızın gelebiliriz” diyerek zaman tahdidi koymadığı terörle mücadele operasyonları kışın da hız kesmeden sürecek. Terör örgütünü rahatsız, huzursuz edecek hedefler belirlenmiş durumda. Irak’taki terör yuvası Kandil ana hedefler arasında. Terörle mücadele operasyonlarında sahadaki ittifaklar da çok önemli. Bu noktada Türkiye ile İran, Kandil’e yönelik ortak operasyon için her konuda anlaşmış durumda. Sadece operasyon için uygun zaman ve koşullar bekleniyor. Terörle mücadele operasyonları için istihbari işbirliği de zirve noktasında. Operasyon için bir zaman verilmiyor ancak en uygun zamanda bu operasyonun yapılacağını yetkililer kararlılıkla ifade ediyorlar.


KANDİL’İN DİĞER YARISI İRAN’DA

Türk Silahlı Kuvvetleri ile İran ordusu Kandil’i PKK’lı teröristlerden arındırma konusunda kararlı. Türkiye ile İran ve Irak’ın işbirliğinin en güzel örneğini referandumdan sonra Kuzey Irak’taki sınır kapılarına yönelik operasyonlarda da görmüştük. Terör örgütünün sızmalarına, insan ve malzeme sevkıyatına karşı bugüne kadar eşgüdümle birçok adım atıldı. Terör örgütü açısından İran- Irak, Suriye-Irak sınır geçişkenliğinin kati şekilde önlenmesi gerekiyor. Kandil’in yarısı İran diğer yarısı Irak sınırları içinde yer alıyor.

‘İDLİB OPERASYONU İYİ GİDİYOR’

TSK’nın Astana Anlaşması çerçevesinde başlattığı İdlib operasyonundan da olumlu sonuçlar alınıyor. İdlib’de iki gözlem noktası oluşturan TSK, sorumluluk sahasında yer alan diğer 10 gözlem noktasını da oluşturmak için yoğun şekilde çalışıyor. Sahada titiz şekilde ilerleyen güvenlik güçleri, yerel halkın da desteğini alarak halkın tepkisini çekmeden gözlem noktalarını oluşturuyor. Aynı zamanda olumsuz durumlarla karşılaşmamak ve zayiat vermemek amacıyla adım adım ilerliyor. Yine bir yetkili, “TSK unsurları, Özel Kuvvetler ve MİT olağanüstü şekilde çalışıyor. Orada yaptıkları işlerden, yazdıkları hikâyeden 10 tane Hollywood filmi çıkar” değerlendirmesi yapıyor. Tabii ki hedefler bununla sınırlı değil. Son terörist ve yabancı unsur bölgeden çıkarılıp, tehditler bertaraf edilene, kaldırılana kadar operasyonlar devam edecek.

  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Hastanesi'nde cinsel içerikli film skandalı
Hastanesi'nde cinsel içerikli film skandalı
Kaşif Kozinoğlu'nun mezarı açıldı | Dün ertelenmişti
Kaşif Kozinoğlu'nun mezarı açıldı | Dün ertelenmişti
Kentsel dönüşümde yıkılan evin duvarından 25 kilo bal çıktı
Kentsel dönüşümde yıkılan evin duvarından 25 kilo bal çıktı
Ters yöne girdi, polise direndi, gazetecilere tükürdü
Ters yöne girdi, polise direndi, gazetecilere tükürdü
Son Haberler
16 Eylül 2026 haftanın kitap yorumları | Özkan Saçkan inceledi
16 Eylül 2026 haftanın kitap yorumları | Özkan Saçkan inceledi
Sosyal Medya, Yapay Zekâ ve Estetik Cerrahi: Gördüğümüz Her Şey Gerçek mi?
Sosyal Medya, Yapay Zekâ ve Estetik Cerrahi: Gördüğümüz Her Şey...
Ayçiçek Hasat Şenliği Silivri'de yapıldı
Ayçiçek Hasat Şenliği Silivri'de yapıldı
Sıfır Atık ile Yeniden Siirt Defilesi 25 Eylül'de
Sıfır Atık ile Yeniden Siirt Defilesi 25 Eylül'de
Ramazan Altuğ Adıyaman Çiğköfte, yıl sonu hedefi 300 şube
Ramazan Altuğ Adıyaman Çiğköfte, yıl sonu hedefi 300 şube
Kız yurdundaki paniğin altından eşek şakası çıktı
Kız yurdundaki paniğin altından eşek şakası çıktı

Ana Sayfa
Gündem
Ekonomi
Politika
Teknoloji
Spor
Dünya
Sağlık
Magazin
Kitap
Turizm
Altın Kızların Mutfağı
Advertorial
CANLI MAÇ
BÖLGE
BİLİM-TEKNOLOJİ
KÜLTÜR - SANAT
İpucu
Kimdir?
Nedir?
Ramazan Haberleri
Genel
Ajans
SULAR NE ZAMAN GELECEK?
Otomobil
Eğitim
DIŞ HABERLER
GÜVENLİK
GENEL
Günün Haberleri
Arşiv
Hava Durumu
  • Dünya
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Gündem
  • Politika
  • Sağlık
  • Spor
  • Teknoloji
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Hava Durumu

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.