• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Gündem
  • Ekonomi
  • Politika
  • Teknoloji
  • Spor
  • Dünya
  • Sağlık
  • Magazin Kitap Turizm Altın Kızların Mutfağı Advertorial CANLI MAÇ BÖLGE BİLİM-TEKNOLOJİ KÜLTÜR - SANAT İpucu Kimdir? Nedir? Ramazan Haberleri Genel Ajans SULAR NE ZAMAN GELECEK? Otomobil Eğitim DIŞ HABERLER GÜVENLİK GENEL
  • Ara
  1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. İş dünyasının yeni büyüme rotası: Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri
Ekonomi
Yayınlanma: 06 Aralık 2018 - 08:36

İş dünyasının yeni büyüme rotası: Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri

Tüketiciler ve çalışanlar kurumlardan daha fazla kapsayıcılık, anlam ve sosyal fayda bekliyor

4 dk okunma süresi
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
İş dünyasının yeni büyüme rotası: Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri

İş dünyasının yeni büyüme rotası: Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri


Cumhurbaşkanlığı himayesinde, TİM ev sahipliğinde düzenlenen 9. Boğaziçi Zirvesi, 80 ülkeden iş adamı, siyasetçi ve fikir önderini İstanbul'da bir araya getirdi. Zirvede Boğaziçi Mezunu İş İnsanları Derneği (BRM) 'İş Dünyasının Yeni Büyüme Rotası: Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri' başlıklı panele ev sahipliği yaptı.

Uluslararası İşbirliği Platformu (UİP) tarafından Cumhurbaşkanlığı himayesinde, TİM ev sahipliğinde düzenlenen 9. Boğaziçi Zirvesi, 80 ülkeden iş adamı, siyasetçi ve fikir önderini İstanbul'da bir araya getirdi. Zirvede Boğaziçi Mezunu İş İnsanları Derneği (BRM) Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ortaklığıyla 'İş Dünyasının Yeni Büyüme Rotası: Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri (SKH)' başlıklı panele ev sahipliği yaptı.

Açılış konuşmasını Sektörler ve Kamu Yatırımları Genel Müdürü Emin Sadık Aydın'ın yaptığı ve Moderatörlüğünü BRM Başkanı Sedef Gürsel'in yaptığı panele, ADP Araştırma Merkezi (ABD) Kurucu Eş Bakanı Dr. Ahu Yıldırmaz, VISA Kurumsal Sosyal Etki Direktörü Hugh Norton, UNDP Business Call To Action Direktörü Paula Pelaez ve Mavi CEO'su Cüneyt Yavuz konuşmacı olarak katıldı.

Özel sektörün rolünü tanımlamak için en önemli girişimin Türk Hükümeti ve BM Kalkınma Programı ortaklığında kurulan İstanbul Uluslararası Özel Sektör ve Kalkınma Merkezi olduğuna değinen Emin Sadık Aydın, Merkez'in temelinde Türkiye'nin birleştirici gücü ve dinamik özel sektörünün yanı sıra, UNDP'nin kalkınma sorunlarının çözümü yolundaki özel sektörün yapıcı katkılarda bulunmasını sağlama hedefi yer aldığını söyledi.


BRM Yönetim Kurulu Başkanı Sedef Gürsel, SKH'lere yönelik iş modeli geliştirmenin iş dünyası için çok önemli fırsatları barındırdığını söyledi. Yeni pazarlar, sadık müşteriler ve mutlu çalışanlar isteyen iş insanlarına kapsayıcı iş modelleri geliştirmelerini salık verdi.Bunun önemli bir değişim gerektirdiğini ve bu sürecin doğru iş birlikleriyle yürütülürse başarılı olacağını ekleyerek IICPSD ve BCtA ile birlikte BRM olarak bu süreçte kurumlara ve sosyal girişimcilere destek olmaya hazır olduklarını belirtti.

Birleşmiş Milletler tarafından 2008 yılında iş dünyasının dikkatini SKH'lere çekmek ve çözüm üretmelerini sağlamak için kurulan Business Call to Action (BCtA) Direktörü Paula Pelaez, ana hedeflerinin özellikle kimseyi geride bırakmadan kalkınmayı sağlamak olduğunu ve somut sonuç için mutlaka sosyal etkiyi ölçmek gerektiğini belirtti.

VISA'nın Sosyal Etki programına değinen Hugh Norton ise finansal okuryazarlık programıyla Türkiye'de 1 milyon kişiye ulaştıklarını aktardı. Eğitimli tüketicinin dengeli ekonominin omurgası olduğu mesajını veren Norton, özel sektör ve kamu işbirliğinin önemini vurguladı.

Dünyanın önde gelen iş gücü, yetenek yönetimi ve verimlilik araştırma şirketi ADP Kurucu Eş Başkanı Dr. Ahu Yıldırmaz, bir yandan işsizlik var gibi görünse de nitelikli iş gücünü çekmenin her zamankinden çok daha zor olduğunu, varolan çalışanları şirkette tutmanın yöneticilerin en önemli sorunlarından olduğunu belirtti. Çalışanların işyerlerinde 'Esneklik, açık bilgi paylaşımı, özgürlük ve anlam' aradığını ifade eden Yıldırmaz, SKH'lerin çözümünü sağlamak için yeni becerilere sahip çalışanlara ihtiyaç duyulduğunu da ekledi.

Mavi CEO'su Cüneyt Yavuz günümüzde iş yapma biçimlerinin ciddi anlamda değiştiğini, hem çalışan hem de tüketicilerin anlam ve sosyal fayda beklentilerinin olduğunu belirtti. Kapsayıcılık ve sosyal fayda yaratımında kurum kültürünün önemine değinerek yeni kuşak çalışanların etkisiyle tekstil sektörünün çevreye daha duyarlı hale geldiğini söyleyen Yavuz Mavi'de cinsiyet eşitliği, eğitimde fırsat eşitliği ve ekolojik denge alanlarındaki projelerinin çalışanlarının tam ve çok boyutlu katılımıyla sürdürüldüğünü ifade etti.

Boğaziçi Mezunu İş İnsanları Derneği (BRM) Hakkında:

BRM, Boğaziçili iş insanlarının üniversitemizin ortak değerleri çatısı altında işbirliği yaptığı; tecrübe, bilgi ve yeteneklerini üyelerine, üniversite paydaşlarına ve topluma fayda yaratmak üzere paylaştığı bir sivil toplum kuruluşudur. BRM; gelir dağılımı eşitliği, toplumsal barış ve ekolojik denge için toplumsal fayda ve sosyal etki üretiminin kurumsal iş modellerinin ayrılmaz bir parçası olması gerektiğini savunmakta ve ülkemizde bu dönüşümün öncülüğünü yapmaktadır.. Dernek, bu misyonla 2016 yılında Türkiye'de bir ilk olan Kapsayıcı İşletmeler Zirvesi'ni, 2017 yılında ise üniversite öğrencilerine yönelik farkındalık ve yetkinlik programı Sosyal Girişimcilik Programı (SoGiP)'i gerçekleştirmiştir. Bu programla iş dünyasını önde gelen kurumlarıyla iş birliği yaparak sosyal girişimcilerin sürdürülebilir iş modeli geliştirmelerini sağlamıştır. BRM, sosyal girişimler, iş dünyası ve sivil toplum arasında farkındalık ve işbirliğini artırma çalışmalarına devam etmektedir.


 

  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
SARSILMAZ ve EM&E Grup’tan Savunma Teknolojilerinde Stratejik İş Birliği
SARSILMAZ ve EM&E Grup’tan Savunma Teknolojilerinde Stratejik İş Birliği
BMC yeni nesil araçlarını SAHA EXPO 2026'da tanıttı
BMC yeni nesil araçlarını SAHA EXPO 2026'da tanıttı
İBB’den emekliye ücretsiz halk ekmek desteği
İBB’den emekliye ücretsiz halk ekmek desteği
İktidardan yandaşa Seydişehir'de en havalı kıyak
İktidardan yandaşa Seydişehir'de en havalı kıyak
Son Haberler
Haftanın kitap yorumları | Özkan Saçkan inceledi
Haftanın kitap yorumları | Özkan Saçkan inceledi
SARSILMAZ ve EM&E Grup’tan Savunma Teknolojilerinde Stratejik İş Birliği
SARSILMAZ ve EM&E Grup’tan Savunma Teknolojilerinde Stratejik İş Birliği
İdrar kaçırma kadınlarda daha yaygın görülüyor
İdrar kaçırma kadınlarda daha yaygın görülüyor
Hareketsizlik yılda 3,2 milyon ölüme neden oluyor
Hareketsizlik yılda 3,2 milyon ölüme neden oluyor
Sarsılmaz'ın yerli robotu SARBOT, uluslararası arenaya çıktı
Sarsılmaz'ın yerli robotu SARBOT, uluslararası arenaya çıktı
2019 Pirelli Takvimi Milano'da tanıtıldı
2019 Pirelli Takvimi Milano'da tanıtıldı

Ana Sayfa
Gündem
Ekonomi
Politika
Teknoloji
Spor
Dünya
Sağlık
Magazin
Kitap
Turizm
Altın Kızların Mutfağı
Advertorial
CANLI MAÇ
BÖLGE
BİLİM-TEKNOLOJİ
KÜLTÜR - SANAT
İpucu
Kimdir?
Nedir?
Ramazan Haberleri
Genel
Ajans
SULAR NE ZAMAN GELECEK?
Otomobil
Eğitim
DIŞ HABERLER
GÜVENLİK
GENEL
Günün Haberleri
Arşiv
Hava Durumu
  • Dünya
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Gündem
  • Politika
  • Sağlık
  • Spor
  • Teknoloji
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Hava Durumu

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.