• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Gündem
  • Ekonomi
  • Politika
  • Teknoloji
  • Spor
  • Dünya
  • Sağlık
  • Magazin Kitap Turizm Altın Kızların Mutfağı Advertorial CANLI MAÇ BÖLGE BİLİM-TEKNOLOJİ KÜLTÜR - SANAT İpucu Kimdir? Nedir? Ramazan Haberleri Genel Ajans SULAR NE ZAMAN GELECEK? Otomobil Eğitim DIŞ HABERLER GÜVENLİK GENEL
  • Ara
  1. Haberler
  2. Dünya
  3. İsrail'in Operasyon Düzenlediği Aktivistlerin Olduğu Hanzala Gemisi Aşdod Limanı'na Ulaştı
Dünya
Yayınlanma: 28 Temmuz 2025 - 21:41

İsrail'in Operasyon Düzenlediği Aktivistlerin Olduğu Hanzala Gemisi Aşdod Limanı'na Ulaştı

İşgalci İsrail, ikinci akvitist gemisine yönelik yine uluslararası sularda operasyon düzenledi. Gemiye çıkan İsrail askerleri, sadece aktivistlerin yer aldığı gemiye el koydu. Uluslararası sularda soykırım yaşanan Gazze’ye doğru hareket eden “Hanzala” isimli gemi İsrail tarafından el konulduktan sonra İsrail’in Aşdod Liman’na götürüldü.

1 dk okunma süresi
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar

Özgürlük Filosu Koalisyonu’ndan Hanzala Gemisi Açıklaması

İsrail’in operasyon düzenleyerek, alıkoyduğu Gazze’ye doğru seyreden ve içerisinde sadece sivil aktivistlerin bulunduğu “Hanzala” isimli gemiye ilişkin resmi açıklama geldi. Açıklama “Özgürlük Filosu Koalisyonu(Freedom Flotilla Coalition/FFC) tarafından gerçekleştirildi.

Özgürlük Filosu Koalisyonu tarafından yazılı olarak gerçekleştirilen açıklamada, işgalci İsrail tarafından uluslararası sularda seyrederken düzenlenen operasyonla yasadışı biçimde kaçırılan “Hanzala” isimli gemideki sivil mürettebatın Aşdod Limanı’na götürüldüğü belirtildi.

Hanzala isimli aktivist gemisinde 21 aktivistin yer aldığı açıklanmıştı. İsrail güçleri tarafından uluslararası hukuka aykırı şekilde uluslararası sularda aktivistlerin kaçırıldığına dikkat çekildi. İsrail’de faaliyet gösteren “Adallah” isimli hak örgütüne bağlı olan temsilcilerin yanı sıra avukatlarında Aşdod Limanı’na gittiği yine açıklamada ifade edildi. Söz konusu temsilci ve avukatların 21 aktivistle görüşme gerçekleştirebilmek için İsrail yönetiminden izin bekledikleri de belirtildi.

Gemide 2 Milletvekili ve 2 Gazeteci Bulunuyor

Hak örgütü “Adallah” tarafından yapılan resmi açıklamada ise “Hanzala” isimli yardım gemisinde yer alan 21 aktivistin derhal serbest bırakılmasına ilişkin çağrıda bulunuldu. Söz konusu açıklamada Hanzala isimli yardım gemisinin hiçbir şekilde İsrail karasularına giriş gerçekleştirmediği ve bu doğrultuda da bir hedefleri olmadığına vurgu yapıldı. Geminin doğrudan uluslararası hukuk tarafından tanınmış olan Filistin devletine ait karasularına doğru seyrettiğine dikkat çekildi. Bu sebeple de İsrail tarafından geminin seyrinin engellenmesinin ve insani yardım ulaştırmaktan başka gayesi bulunmayan silahsız aktivistleri tutuklama eylemini gerçekleştirmesinin uluslararası hukuk ihlali olduğuna dikkat çekildi.

Söz konusu Hanzala isimli yardım gemisi içerisinde 10 farklı ülkeden oluşan 2 adet gazeteci ve 2 adet milletvekili olmak üzere 21 kişilik mürettebat bulunduğu açıklanmıştı. Yardım gemisinin Gazze’den yaklaşık olarak 40 deniz mili uzaklıkta bulunduğu sırada İsrail tarafından rehin alındığı da açıklamada net şekilde ifade edildi.

 

  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Belçika Kraliçesi Mathilde Türk Potansiyeline Hayran Kaldı
Belçika Kraliçesi Mathilde Türk Potansiyeline Hayran Kaldı
İsrail, İran'a yönelik saldırılarda Irak'ta gizli üs kurmuş
İsrail, İran'a yönelik saldırılarda Irak'ta gizli üs kurmuş
Fransız çimento şirketi Lafarge, IŞİD'e destüek verdiğini kabul etti
Fransız çimento şirketi Lafarge, IŞİD'e destüek verdiğini kabul etti
Babadan torpilli Ugandalı komutana tepki yağıyor
Babadan torpilli Ugandalı komutana tepki yağıyor
Son Haberler
Fenerbahçe'de Aziz Yıldırım yeniden başkan seçildi
Fenerbahçe'de Aziz Yıldırım yeniden başkan seçildi
Otokoç Genel Müdürlüğü'ne silahlı saldırı!
Otokoç Genel Müdürlüğü'ne silahlı saldırı!
Haftanın kitap yorumları | 7 Haziran'da çıkan kitaplar
Haftanın kitap yorumları | 7 Haziran'da çıkan kitaplar
İstanbul Erkek Lisesi'si müdürünü şoke eden protesto
İstanbul Erkek Lisesi'si müdürünü şoke eden protesto
7 yaşındaki kızını tokatlayarak motosiklette sürükledi
7 yaşındaki kızını tokatlayarak motosiklette sürükledi
28.Yasama Döneminde Mecliste Bakanlıklara 30 Bini Aşkın Yazılı Soru Önergesi İletildi
28.Yasama Döneminde Mecliste Bakanlıklara 30 Bini Aşkın Yazılı Soru Önergesi İletildi

Ana Sayfa
Gündem
Ekonomi
Politika
Teknoloji
Spor
Dünya
Sağlık
Magazin
Kitap
Turizm
Altın Kızların Mutfağı
Advertorial
CANLI MAÇ
BÖLGE
BİLİM-TEKNOLOJİ
KÜLTÜR - SANAT
İpucu
Kimdir?
Nedir?
Ramazan Haberleri
Genel
Ajans
SULAR NE ZAMAN GELECEK?
Otomobil
Eğitim
DIŞ HABERLER
GÜVENLİK
GENEL
Günün Haberleri
Arşiv
Hava Durumu
  • Dünya
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Gündem
  • Politika
  • Sağlık
  • Spor
  • Teknoloji
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Hava Durumu

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.