• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Gündem
  • Ekonomi
  • Politika
  • Teknoloji
  • Spor
  • Dünya
  • Sağlık
  • Magazin Kitap Turizm Altın Kızların Mutfağı Advertorial CANLI MAÇ BÖLGE BİLİM-TEKNOLOJİ KÜLTÜR - SANAT İpucu Kimdir? Nedir? Ramazan Haberleri Genel Ajans SULAR NE ZAMAN GELECEK? Otomobil Eğitim DIŞ HABERLER GÜVENLİK GENEL
  • Ara
  1. Haberler
  2. Teknoloji
  3. İTÜ'lü öğrencilerin yaptığı süper otomobil, yatırımcı bekliyor
Teknoloji
Yayınlanma: 05 Aralık 2016 - 10:34

İTÜ'lü öğrencilerin yaptığı süper otomobil, yatırımcı bekliyor

İTÜ Facilis Otomobil Takımından Türkiye’nin en verimli benzinli prototip otomobili “Macaw”: 1 litre benzin ile 300 km.

2 dk okunma süresi
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
İTÜ'lü öğrencilerin yaptığı süper otomobil, yatırımcı bekliyor
İTÜ'lü öğrencilerin yaptığı süper otomobil, yatırımcı bekliyor

İstanbul Teknik Üniversitesi Otomobil Takımı tarafından geliştirilen 4 farklı otomobilden biri olarak öne çakan benzinli araç, sponsor desteği bekliyor. 1 litre benzinle 300 KM gidebilen otomobil, yarışmalarda Türkiye'yi temsil ediyor.

İTÜ Facilis Otomobil Takımı, İstanbul Teknik Üniversitesi Makine Fakültesi öğrencileri tarafından 2011 yılında Shell Eco-marathon yarışmasına katılmak amacıyla kurulmuş bir proje ekibi. Ekibin ismi ise Latince’de kolaylaştırmak anlamına gelen “Facilis” kelimesinden geliyor. Takımın kuruluş sebebi olan Shell Eco-marathon ise yakıt tüketimini minimuma indirip geleceğin otomobillerini tasarlayan mühendis adaylarının bir yıllık çalışmalarını yarıştırdığı dünya çapında bir organizasyon. Amerika ve Asya yarışmalarının da düzenlendiği Eco-marathon’un Avrupa ayağında Facilis, beş yıldır Türkiye’yi başarıyla temsil ediyor. Projenin iletişim sponsoru Scarlet Media, takımın genel sponsor arayışına destek olmak için projenin önemini yerel ve uluslararası basında kitlelere duyurma görevini üstlenmiş.



İTÜ Facilis Otomobil Takımı,
çalışmalarını çeşitli mühendislik fakültelerinden 40’a yakın öğrenciyle yürütüyor. Tamamen mühendislik öğrencilerinden oluşan ekibe yarışma kuralları gereği sponsor bulma ve finans yönetimi desteği sunulmuyor. Bu yüzden ekibin; kütüphanede mühendislik ve atölyede ustalık çalışmalarının yanı sıra şirketlerle görüşmeler yapıp maddi kaynak oluşturma ve bunları en iyi şekilde yönetme görevleri de bulunuyor.

4 Farklı otomobil ürettiler



Ekip, kurulduğundan beri dört farklı otomobili başarıyla tasarlayıp üretmiş ve yarışmalarda başarı elde etmiş bulunuyor. İTÜ’lü ekip son olarak 2016 yılının Ekim ayında İstanbul’da düzenlenen Shell-Eco-marathon Türkiye yarışında 1 litre benzin ile 300 km yol giderek benzin kategorisinde Türkiye birinciliğini elde etti. Takım, hâlihazırda üç yıldır yarışmalara katılan ve geliştirmesine devam edilen otomobil Macaw ile Mayıs ayında Londra’da düzenlenecek Avrupa yarışına hazırlanıyor. Vizyon olarak gelecekteki mobilite anlayışına farklı bir bakış açısı kazandırmak isteyen İTÜ Facilis Otomobil Takımı, şehir yaşantısına entegre mobilite çözümleri sunma heyecanını teknik üniversite farkıyla ortaya koyuyor.


Facilis Otomobil Takımı’nın başarıları:

- 2012 yılında 1 kWh enerji ile 34 km yol katedildi.

-2014 yılında otomobilin karoser malzemesinin atık kumaştan ve atık plastikten üretilmesi başarıldı.

-2015 yılında Shell Eco-marathon Avrupa yarışında 1 litre benzinle 171,4 km yol katedildi

-2016 yılında Shell Eco-marathon Avrupa yarışında 1 litre benzinle 181 km yol katedildi.

-2016 yılında Shell Eco-marathon Avrupa yarışında 1 litre benzinle 300 km yol katedildi ve benzin kategorisinde Türkiye birinciliği elde edildi.


Kuruluşu itibariyle bir hedef takımı olan Facilis’in 2017 Avrupa yarışındaki hedefi en az 500 km/litre olarak belirlenmiş durumda. Bir taraftan zorlu derslerle uğraşıp diğer yandan bu hedefe kilitlenen öğrencilerin yaşayacakları muhtemel maddi zorlukların aşılmasında ise sanayinin önemli rolü bulunuyor. Bu hevesli ekibin kendilerini anlatarak maddi ve manevi destek bulmak için kurulmuş bir internet sitesi bulunuyor. Buradan detaylı bilgi edinip takımı daha yakından tanımak mümkün.
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
NASA, uydu görüntüleriyle adınızı yazıyor
NASA, uydu görüntüleriyle adınızı yazıyor
Fidye saldırısı önlemlerini elden bırakmayın
Fidye saldırısı önlemlerini elden bırakmayın
Temassız tehdit büyüyor, NFC saldırıları yayılıyor
Temassız tehdit büyüyor, NFC saldırıları yayılıyor
Sahte veri ihlali bildirimlerine dikkat
Sahte veri ihlali bildirimlerine dikkat
Son Haberler
Yapay zeka müzik birliklerini birleştirdi
Yapay zeka müzik birliklerini birleştirdi
NASA, uydu görüntüleriyle adınızı yazıyor
NASA, uydu görüntüleriyle adınızı yazıyor
Otokar'dan AB İçin Stratejik Savunma Sanayii Yatırımı
Otokar'dan AB İçin Stratejik Savunma Sanayii Yatırımı
Nisan ayı son haftası kitap yorumları
Nisan ayı son haftası kitap yorumları
İktidardan yandaşa Seydişehir'de en havalı kıyak
İktidardan yandaşa Seydişehir'de en havalı kıyak
AKSA jenaratörün hedefi büyük, Dünya pazarında ilk üç
AKSA jenaratörün hedefi büyük, Dünya pazarında ilk üç

Ana Sayfa
Gündem
Ekonomi
Politika
Teknoloji
Spor
Dünya
Sağlık
Magazin
Kitap
Turizm
Altın Kızların Mutfağı
Advertorial
CANLI MAÇ
BÖLGE
BİLİM-TEKNOLOJİ
KÜLTÜR - SANAT
İpucu
Kimdir?
Nedir?
Ramazan Haberleri
Genel
Ajans
SULAR NE ZAMAN GELECEK?
Otomobil
Eğitim
DIŞ HABERLER
GÜVENLİK
GENEL
Günün Haberleri
Arşiv
Hava Durumu
  • Dünya
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Gündem
  • Politika
  • Sağlık
  • Spor
  • Teknoloji
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Hava Durumu

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.