• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Gündem
  • Ekonomi
  • Politika
  • Teknoloji
  • Spor
  • Dünya
  • Sağlık
  • Magazin Kitap Turizm Altın Kızların Mutfağı Advertorial CANLI MAÇ BÖLGE BİLİM-TEKNOLOJİ KÜLTÜR - SANAT İpucu Kimdir? Nedir? Ramazan Haberleri Genel Ajans SULAR NE ZAMAN GELECEK? Otomobil Eğitim DIŞ HABERLER GÜVENLİK GENEL
  • Ara
  1. Haberler
  2. Genel
  3. İzmir'de tarihi bina inadı | Meslek Fabrikası'nı polis bastı
Genel
Yayınlanma: 06 Nisan 2026 - 10:11

İzmir'de tarihi bina inadı | Meslek Fabrikası'nı polis bastı

AKP'nin CHP'li belediyelere yönelik baskısı dört koldan sürüyor. İzmirli gençlerin meslek öğrendiği tarihi binayı, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin kullandığı tarihi binaya el koymak isteyen Vakıflar, tarihi mekanın etrafını polis ablukasına aldırdı.

3 dk okunma süresi
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
İzmir'de tarihi bina inadı | Meslek Fabrikası'nı polis bastı

İzmir'de tarihi bina inadı | Meslek Fabrikası'nı polis bastı

İzmir’de Meslek Fabrikası'nın Vakıflar’a devredilmesinin ardından tarihi bina için verilen sürenin dolmasıyla yüzlerce polisle sabah saatlerinde şafak baskını yaptı; bina ablukaya alındı, zorla tahliye süreci başlatıldı. 

Belediye Başkanı Cemil Tugay yurt dışı programını yarıda kesip kente döndü. Binadaki evraklara ve bilgisayarlara avukatların itirazına rağmen el koyulduğu ifade edildi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Meslek Fabrikası olarak kullandığı tarihi yapının tapusunun Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne devredilmesi sonrası başlayan krizde verilen tahliye süresinin dolmasıyla polis ekipleri sabah saatlerinde binayı abluka altına aldı. Ekipler zorla tahliye sürecine başladı. Ekipler fabrika önünde barikat kurup binaya giriş çıkışları kapattı.

Meslek Fabrikası olarak hizmet veren binanın 1926 yılında Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün imzaladığı kararnameyle İzmir Büyükşehir Belediyesi mülkiyetine geçtiğini gösteren resmi belgelere ait görseller tarihi yapının duvarlarına asılmıştı.

BİLGİSAYAR VE EVRAKLARA EL KONULDU

Abluka altına alınan ve giriş çıkışları kapatılan meslek fabrikası içerisindeki bilgisayar ve evraklara belediye avukatının itirazlarına rağmen el konulduğu kaydedildi.

BELEDİYE BAŞKANI CEMİL TUGAY'DAN AÇIKLAMA

Başlatılan tahliye işlemlerinin ardından Meslek Fabrikası'nın ablukaya alınmasına tepki gösteren Cemil Tugay, Dünya Sağlık Örgütü'nün “Tek Sağlık Zirvesine” konuşmacı olarak davet edildiğini ancak konuşmasını yapamadan ilk uçakla İzmir'e geri döndüğünü açıkladı. Tugay, çok üzgün olduğunu ancak mücadele etmeye devam edeceklerinin altını çizdi.

Cemil Tugay'ın sosyal medya hesabından yaptığı açıklama şu şekilde:


“Yüzde 100 mülkiyeti İzmir Büyükşehir Belediyesine ve dolayısıyla İzmir halkına ait olan meslek fabrikası binamızın tapusuna hukuksuz bir şekilde el koydunuz. Bu haksız hukuksuz uygulamanıza karşı açtığımız dava devam etmesine rağmen, alelacele belediye hizmet binamızı boşalttırmak ve verilen hizmeti durdurmak için ne uğraştınız. %100 haksız olduğunuz, sadece güç gösterisinde bulunmak için ısrar ettiğiniz bu yanlış kararı uygulamak adına belediyenin binasının sabahın beşinde yüzlerce polis tarafınca ablukaya alınması İzmir’in tarihine geçirdiğiniz bir utanç vakası olmaktan başka ne olacak sanıyorsunuz? Dünya Sağlık Örgütünün “Tek Sağlık Zirvesine” konuşmacı olarak davet edilmiştim.

Dün akşam geldiğim Lyon şehrinden, konuşmamı yapamadan ilk uçakla İzmir’e geri dönüyorum. Buradaki herkes neden buraya geldikten bir kaç saat sonra, konuşmamı yapamadan, toplantıya katılamadan döndüğümü soracak; Onlara bu durum nasıl açıklanabilir bilmiyorum. Türkiye böyle bir ülke değildi. Ne çok şeyi kaybettirdiniz ülkemize. Bir toplantı ne kadar önemli diyebilirsiniz. Ama böyle böyle kaybediliyor ülkemizin itibarı ve ülkemize dair güven.

Çok üzgünüm. Haklarımızın ve hukukun tamamen ayaklar altına alındığı belli bir siyaset mensuplarınca sahiplenilmiş bu zorbalığa karşı elbette razı olmayacağız ve boyun eğmeyeceğiz. Şehrimizi, insanlarımızı, haklılığımızı elimizden geldiğince, gücümüz yettiğince savunmaya, mücadele etmeye devam edeceğiz. Ne olursa olsun” dedi.

"İZMİR HESABINI SORAR ELBET"

Tarihi binanın zorla tahliye edilmesi kararının ardından binanın yüzlerce polis tarafından ablukaya alınmasına Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Prof Dr. Ümit Özlale tepki gösterdi. Sosyal medya hesabından ablukanın videosunu paylşaan Özlale, "Burası adliye ya da cezaevi değil, İzmir Meslek Fabrikası önü! Bu sabah, devletin polisi ülkenin gençlerinin mesleki eğitim almasını engelleyerek tapusu İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne ait olan Tarihi Meslek Fabrikası'na girişi engelledi. Emeği geçenlerden İzmir hesabını sorar elbet." ifadeleri ile tepkisini dile getirdi.

TANAL: BU HAFTA HEDEF YİNE CHP'Lİ BELEDİYELER

Zorla tahliyeye tepki gösteren Tanal, bu hafta hedefin yine CHP'li belediyeler olduğunu, yapılanın hukuki uygulama değil siyasi operasyon olduğunu belirtti:

"Bu hafta hedef yine CHP’li belediyeler. Ekonomik kriz konuşulmasın diye her hafta yeni bir gündem yaratılıyor. Bu bir hukuk uygulaması değil, siyasi bir operasyondur."

  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Göztepe Köprülü Kavşak okullar açılmadan güclendirildi
Göztepe Köprülü Kavşak okullar açılmadan güclendirildi
TotalEnergies’den Ustalara Eğitim
TotalEnergies’den Ustalara Eğitim
Gerçek Gıdaya Ulaşmanın En Kısa Yolu Gıda Toplulukları
Gerçek Gıdaya Ulaşmanın En Kısa Yolu Gıda Toplulukları
CHP mitingine Espressolab kahvesi geldi
CHP mitingine Espressolab kahvesi geldi
Son Haberler
Otokar Servis Günleri Başladı
Otokar Servis Günleri Başladı
Finans Dünyası TechFinTech 2026’da Buluştu
Finans Dünyası TechFinTech 2026’da Buluştu
Sahte veri ihlali bildirimlerine dikkat
Sahte veri ihlali bildirimlerine dikkat
Yat ve tekne sektörü sezona İzmir’den açılıyor
Yat ve tekne sektörü sezona İzmir’den açılıyor
Haftanın kitap yorumları | Özkan Saçkan inceledi
Haftanın kitap yorumları | Özkan Saçkan inceledi
Lüks araç kiralama şirketinde şüpheli yangın
Lüks araç kiralama şirketinde şüpheli yangın

Ana Sayfa
Gündem
Ekonomi
Politika
Teknoloji
Spor
Dünya
Sağlık
Magazin
Kitap
Turizm
Altın Kızların Mutfağı
Advertorial
CANLI MAÇ
BÖLGE
BİLİM-TEKNOLOJİ
KÜLTÜR - SANAT
İpucu
Kimdir?
Nedir?
Ramazan Haberleri
Genel
Ajans
SULAR NE ZAMAN GELECEK?
Otomobil
Eğitim
DIŞ HABERLER
GÜVENLİK
GENEL
Günün Haberleri
Arşiv
Hava Durumu
  • Dünya
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Gündem
  • Politika
  • Sağlık
  • Spor
  • Teknoloji
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Hava Durumu

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.