• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Gündem
  • Ekonomi
  • Politika
  • Teknoloji
  • Spor
  • Dünya
  • Sağlık
  • Magazin Kitap Turizm Altın Kızların Mutfağı Advertorial CANLI MAÇ BÖLGE BİLİM-TEKNOLOJİ KÜLTÜR - SANAT İpucu Kimdir? Nedir? Ramazan Haberleri Genel Ajans SULAR NE ZAMAN GELECEK? Otomobil Eğitim DIŞ HABERLER GÜVENLİK GENEL
  • Ara
  1. Haberler
  2. GENEL
  3. İzmir'de, yarım saatlik kabusun görüntüleri ortaya çıktı
GENEL
Yayınlanma: 21 Mayıs 2015 - 12:25

İzmir'de, yarım saatlik kabusun görüntüleri ortaya çıktı

Taylan YILDIRIM/İZMİR, () - İZMİR'de, dün şiddetli poyrazla başlayan sağanak yağmur kısa sürede şiddetli dolu yağışına dönüştü. Yarım saat süreyle fındık büyüklüğünde yağan dolu ve yağmur sonrasında, özellikle kentin yüks

2 dk okunma süresi
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
İzmir'de, yarım saatlik kabusun görüntüleri ortaya çıktı
Taylan YILDIRIM/İZMİR, () - İZMİR'de, dün şiddetli poyrazla başlayan sağanak yağmur kısa sürede şiddetli dolu yağışına dönüştü. Yarım saat süreyle fındık büyüklüğünde yağan dolu ve yağmur sonrasında, özellikle kentin yüksek kesimlerinde sel oluştu. Vatandaşların sel sularına kapılmaları ile araçların suyun şiddetine direnemeyip sürüklendiği anların cep telefonu görüntüleri ortaya çıktı. Görüntüler, yağışın kısa sürede ne kadar etkili olduğunu da gözler önüne serdi.
İzmir'de dün saat 15.30 sıralarında başlayan sağanak yağmur kısa sürede doluya dönüştü. Yaklaşık yarım saat süren yağmur ve dolu yağışının etkisi büyük oldu. Kent merkezine fındık büyüklüğünde yağan doluyla, sokaklar, meydanlar, binaların çatıları beyaza büründü. Bazı sokaklarda dolu ve yağmur suyu birikti. Şiddetli sağanak ve dolu özellikle şehrin doğu kesiminde çok etkili oldu. Alsancak, Bornova'nın Altındağ, Çamdibi semtleri ve Bayraklı'da bazı sokaklarda rögarlar biriken dolunun da tıkamasıyla suyu çekmedi. Diz boyuna ulaşan su ve dolu yüzünden zemin kattaki çok sayıda ev ve işyerlerine su girdi. Sokaklarda biriken sular yüzünden araçlar yollarda kaldı, trafik kilitlenme noktasına geldi. Yağmur ve dolu yağışından Ege Üniversitesi Hastanesi de zarar gördü. Poliklinikler ile alt kattaki birimleri su bastı. Buradaki tıbbi ve elektronik cihazlar zarar gördü. Kentte, araçları doludan ve sel sularından zarar gören çok sayıda sürücü de karakola başvururak sigorta için zarar tespit ettirmeye çalıştı.
YAĞIŞ GİTMEDİ
Dün İzmir'de, yarım saatte, Bornova'ya 60.9, Çiğli'ye 40.4, Konak'a 37.6, Bayraklı'ya 8.4, Buca'ya 2.3, Karşıyaka'ya 0.4 kilogram yağış düştüğünü açıklayan Meteoroloji 2'nci Bölge Müdürlüğü'nden, yine yağış uyarısı geldi. İzmir merkezde kısa süreli sağanak şeklinde olacak yağışın Beydağ, Kiraz, Tire, Bayındır, Ödemiş ilçelerinde ise kuvvetli sağanak yağış şeklinde olmasının beklendiği açıklandı. Yağışların, İzmir'in yanı sıra yine Balıkesir, Manisa ve Aydın illerinde de etkili olacağı öğrenildi.
VATANDAŞ ÇEKİMLERİ, YAĞIŞIN ETKİSİNİ ORTAYA ÇIKARDI
Şiddetli yağışa sokaklarda ve araçlarında yakalanan vatandaşlar, ıslanmanın yanı sıra zaman zaman korkulu anlar da yaşadı. Özelikle İzmir'in Gültepe semti gibi yüksek kesimlerde, vatandaşlerın cep telefonlarıyla çektikleri görüntüler, yaşananları ve yağışın büyüklüğünü de gözler önüne serdi. Cep telefonlarıyla çekilen görüntülerde, vatandaşların sele kapılmaları ile araçların suyun şiddetine direnemeyip sürüklenmeleri yer aldı. Bu tablo karşısında can kaybı yaşanmaması en büyük teselli oldu.

FOTOĞRAFLI

  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Halk TV'den ayrılmıştı | İsmail Saymaz'ın Sözcü'ye mi gidiyor
Halk TV'den ayrılmıştı | İsmail Saymaz'ın Sözcü'ye mi gidiyor
İstanbul Erkek Lisesi'si müdürünü şoke eden protesto
İstanbul Erkek Lisesi'si müdürünü şoke eden protesto
Ankara'nın tarihi üzerine AVM dikmişler
Ankara'nın tarihi üzerine AVM dikmişler
EDİRNE ENEZ SULTANİÇE VE GÜLÇAVUŞ SAHİLİNDE: YATIRIMCI VE HAK SAHİPLERİ CEVAP BEKLİYOR!
EDİRNE ENEZ SULTANİÇE VE GÜLÇAVUŞ SAHİLİNDE: YATIRIMCI VE HAK SAHİPLERİ CEVAP BEKLİYOR!
Son Haberler
AKP'ye destek veren 3 CHP'li halkın içine çıkamadı
AKP'ye destek veren 3 CHP'li halkın içine çıkamadı
23 Eylül 2026 yeni çıkan kitap yorumları
23 Eylül 2026 yeni çıkan kitap yorumları
Sadece 2 üyesi vardı | Adalar Belediyesi de AKP'nin oldu
Sadece 2 üyesi vardı | Adalar Belediyesi de AKP'nin oldu
Kaçak göçmerler modaya uydu, şık giysilerle yakalandı
Kaçak göçmerler modaya uydu, şık giysilerle yakalandı
Deniz Göktaş'a destek mesajı gönderen imam hakkında soruşturma
Deniz Göktaş'a destek mesajı gönderen imam hakkında soruşturma
Taşlı saldırıda beyni hasar gören komiser lojmanında intihar etti
Taşlı saldırıda beyni hasar gören komiser lojmanında intihar etti

Ana Sayfa
Gündem
Ekonomi
Politika
Teknoloji
Spor
Dünya
Sağlık
Magazin
Kitap
Turizm
Altın Kızların Mutfağı
Advertorial
CANLI MAÇ
BÖLGE
BİLİM-TEKNOLOJİ
KÜLTÜR - SANAT
İpucu
Kimdir?
Nedir?
Ramazan Haberleri
Genel
Ajans
SULAR NE ZAMAN GELECEK?
Otomobil
Eğitim
DIŞ HABERLER
GÜVENLİK
GENEL
Günün Haberleri
Arşiv
Hava Durumu
  • Dünya
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Gündem
  • Politika
  • Sağlık
  • Spor
  • Teknoloji
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Hava Durumu

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.