• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Gündem
  • Ekonomi
  • Politika
  • Teknoloji
  • Spor
  • Dünya
  • Sağlık
  • Magazin Kitap Turizm Altın Kızların Mutfağı Advertorial CANLI MAÇ BÖLGE BİLİM-TEKNOLOJİ KÜLTÜR - SANAT İpucu Kimdir? Nedir? Ramazan Haberleri Genel Ajans SULAR NE ZAMAN GELECEK? Otomobil Eğitim DIŞ HABERLER GÜVENLİK GENEL
  • Ara
  1. Haberler
  2. GENEL
  3. İztuzu İçin Tek Vücut Oldular
GENEL
Yayınlanma: 02 Aralık 2014 - 11:44

İztuzu İçin Tek Vücut Oldular

Cihan KAYA / ORTACA(Muğla), () - MUĞLA'nın Ortaca İlçesi Dalyan Mahallesi'nde dünyaca ünlü İztuzu Plajı'ndaki günübirlik tesislerin valilik tarafından özel bir şirkete devredilmek istenmesine tepkiler artarak sürerken, destek eylemi yapıl

2 dk okunma süresi
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
İztuzu İçin Tek Vücut Oldular
Cihan KAYA / ORTACA(Muğla), () - MUĞLA'nın Ortaca İlçesi Dalyan Mahallesi'nde dünyaca ünlü İztuzu Plajı'ndaki günübirlik tesislerin valilik tarafından özel bir şirkete devredilmek istenmesine tepkiler artarak sürerken, destek eylemi yapıldı.
Doğa dostları ve çevreciler İztuzu Plajı için sosyal medya aracılığıyla ve kapı kapı dolaşarak destek istedi. İnternet üzerinden örgütlenen grup, İztuzu Plajı'nda eylem kararı aldı. Eyleme Ortaca Belediye Meclisi üyeleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, Dalaman ve Köyceğiz ile Ortaca'dan bazı siyasi parti temsilcileri ve çevreciler katıldı. Grup, Dalyan iskelesinden kalkan teknelerle İztuzu Plajı'na geçti.
Eyleme katılan Ortaca CHP İlçe Başkanı Mehmet Sertkaya, 30 Mart seçimlerinde iktidarın kaybetmiş olduğu yerlerdeki bu gibi tesislerin, CHP'li belediyelerden alınarak özel şirketlere, yandaşlarla verilmeye başlandığını öne sürerek şunları söyledi:
"Tarihimizi kimseye vermeyiz. Bugün burada belki 200 kişiyiz ama her biriniz 10 binleri temsil etmektedir. Yazlarımız bu sahillerde geçti. Gün geldi çevreci bilim adamları 'Buralarda caretta carettalarla beraber yaşıyorsunuz. Onların yaşamına müdahale ediyorsunuz. Bundan sonra sizler saat 20.00'ye kadar burada olun, ondan sonra caretta caretlara kalsın' dedi. Biz buna uyum sağladık. Sonrasında özel şirketlere verildi. Ama geçmiş dönemlerde başkanlık yapmış olan Suat Tufan tarafından yapılan girişimlerle özel şirketlerden alınarak belediye bünyesinde işletilmeye başlandı. 2006 yılından bugüne kadar korumacı bir şekilde buralar işletilmekteydi. Biz bu tür yerlerin kamu tarafından işletilmesinden yanayız. Bundan sonra da Dalaman, Köyceğiz ve civar ilçelerden arkadaşlarımız burada mücadelemize katıda bulunacaklar. Türkiye'nin ve dünyanın dikkatini buraya çekeceğiz. Gene söylüyorum, bu tür yerlerin kamu kuruluşları tarafından işletilmesinden yanayız."
90 YAŞINDAKİ EYLEMCİ
Eyleme katılan ve hayatının İztuzu ve çevresindeki kumsallarda geçtiğini belirten 90 yaşındaki Sadık Yalılı da şöyle konuştu:
"Buradaki dağların her metrekaresinde izim vardır. Lokman hekim buralara geldiğinde dağların başına çıkıp, 'Burada insan ölmez demiş.' Ölemez Dağı buradan geliyor. İskender'in paraları buralarda bulunmuştur. Burada tarih fışkırıyor. Bu işletmelerin kamunun elinden alınıp özel sektöre verilmesi buranın ölüm kararıdır. Burayı öldürmek istiyorlar. Biz buna bu yaşımızda izin vermeyiz."
Avukat Berna Babaoğlu Ulutaş ise İztuzu için 8 dava açtıklarını belirterek, "Yürütmeyi durdurma kararlarımızı belediye tarafından gerekli birimlere gönderdik. Bize desteğe gelen herkese çok teşekkür ediyorum" dedi.
'MÜCADELEYE DEVAM'
Atatürkçü Düşünce Derneği Muğla İl Başkanı Burak Erbay da "Bugün ülkeyi yönetenler bir ihanet içindeler. Ülkemizi bölmek parçalamak ve milli değerlerimizi satmak için ellerinden geleni yapmaktadırlar. Ben hukukçu olarak bugün mahkemelere yüzde 100 güvenmiyorum. Tek dayanağımız biziz. Halktır. Bu direnişler yurdun bir çok yerinde var. Ve biz de burada, bu mücadeleye devam edeceğiz" diye konuştu.
Açıklamaların ardından Ankaralı şarkıcı Koray Avcı mini bir konser verdi.
FOTOĞRAFLI


 

  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
İstanbul Erkek Lisesi'si müdürünü şoke eden protesto
İstanbul Erkek Lisesi'si müdürünü şoke eden protesto
Ankara'nın tarihi üzerine AVM dikmişler
Ankara'nın tarihi üzerine AVM dikmişler
EDİRNE ENEZ SULTANİÇE VE GÜLÇAVUŞ SAHİLİNDE: YATIRIMCI VE HAK SAHİPLERİ CEVAP BEKLİYOR!
EDİRNE ENEZ SULTANİÇE VE GÜLÇAVUŞ SAHİLİNDE: YATIRIMCI VE HAK SAHİPLERİ CEVAP BEKLİYOR!
Memur-Sen Genel Başkanı'na tepki yağıyor
Memur-Sen Genel Başkanı'na tepki yağıyor
Son Haberler
Lady Datejust ve Sky-Dweller ile Lüks Saat Karşılaştırması
Lady Datejust ve Sky-Dweller ile Lüks Saat Karşılaştırması
Tekstilde Barkod Yazıcı Kullanımı
Tekstilde Barkod Yazıcı Kullanımı
Panama, Golden Vize Arayan Yatırımcıların Radarına Girdi
Panama, Golden Vize Arayan Yatırımcıların Radarına Girdi
LGS öncesi bu besinlere dikkat
LGS öncesi bu besinlere dikkat
TMSF, Assan Group tüm malvarlığıyla icradan satışa çıkardı
TMSF, Assan Group tüm malvarlığıyla icradan satışa çıkardı
Türk Bayrağını İndiren Sanığın 26 Yıl Hapis İstendi
Türk Bayrağını İndiren Sanığın 26 Yıl Hapis İstendi

Ana Sayfa
Gündem
Ekonomi
Politika
Teknoloji
Spor
Dünya
Sağlık
Magazin
Kitap
Turizm
Altın Kızların Mutfağı
Advertorial
CANLI MAÇ
BÖLGE
BİLİM-TEKNOLOJİ
KÜLTÜR - SANAT
İpucu
Kimdir?
Nedir?
Ramazan Haberleri
Genel
Ajans
SULAR NE ZAMAN GELECEK?
Otomobil
Eğitim
DIŞ HABERLER
GÜVENLİK
GENEL
Günün Haberleri
Arşiv
Hava Durumu
  • Dünya
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Gündem
  • Politika
  • Sağlık
  • Spor
  • Teknoloji
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Hava Durumu

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.