Karın Germe (Abdominoplasti) Ameliyatı İlgili Bilip De Bilmedikleriniz

Karın germe yapma oranımız liposuctiondaki vazer, lazer, j plasma gibi deriyi sıkılaştıran yöntemlerin artmasıyla azalsa da karın derisinin çok sarktığı, karın kaslarının gevşediği veya yırtıldığı durumlarda zorunlu hale gelmektedir.  

Karın germeyi hastanın ihtiyacına göre ikiye ayırmak gerek. İlki mini germedir ki bu yöntemi artık çok nadir kullanırız. Evet minik bir izden yapılan bir cerrahi olsa da sadece deri sarkıklığına müdahale ederiz ki çoğunlukla problem karın kasları ile ilgilidir. 

Bu ameliyatta göbek deliğinin yerini değiştirmeyiz.  İkincisi ise tam germedir ki sıklıkla bu yöntemi kullanırız. Burada karın derisini gerdiğimiz gibi kasları onarır, göbek deliğini yeni yerine alırız. İzi mini karın germe izinden daha büyüktür. 

Karın geme ameliyatı estetik cerrahideki en ağrılı ameliyatlardan olsa da günümüzde kullandığımız ağrı kesici ve ameliyatta uyguladığımız sinir blokları hasta konforunu çok artırmaktadır. 


Karın germe ameliyatlarında yara iyileşme süresi 2 hafta kadardır. Hastaların korse kullanması gerekmektedir ki bu süre 2-6 ay arasında kişiye göre değişir. 

Hastalarımız korseyle beraber 3. haftasından itibaren korseyle egzersiz yapabilmektedir. Karın germede tütün ve tütün ürünleri ameliyattan önce bırakılmalı ve iyileşme süresince uzak durulmalıdır. 

Ben hastalarımdan en azından 2 hafta ameliyat öncesi 4 hafta ameliyat sonrası kullanmamalarını istemekteyim.  

Tütün ürünlerini kullanan maruz kalanların yüzde 20-50 oranında derinin ölümüne (nekroza) yol açmaktadır. "Arkadaşımda karın germe oldu ve sigara kullandı onda problem olmadı" doğru bir tespit değildir. Neden her hastada olmadığını ve sigara gibi tütün ürünlerin etkisini ileri yazılarımda daha detaylı anlatacağım.

Unutmayın pasif içicilik de içiciliktir.   
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.