• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Gündem
  • Ekonomi
  • Politika
  • Teknoloji
  • Spor
  • Dünya
  • Sağlık
  • Magazin Kitap Turizm Altın Kızların Mutfağı Advertorial CANLI MAÇ BÖLGE BİLİM-TEKNOLOJİ KÜLTÜR - SANAT İpucu Kimdir? Nedir? Ramazan Haberleri Genel Ajans SULAR NE ZAMAN GELECEK? Otomobil Eğitim DIŞ HABERLER GÜVENLİK GENEL
  • Ara
  1. Haberler
  2. Ajans
  3. KARTEPE DOĞUSUNDAN BATISINA BOYANIYOR
Ajans
Yayınlanma: 20 Kasım 2013 - 00:00

KARTEPE DOĞUSUNDAN BATISINA BOYANIYOR

D-100 karayolu Köseköy ile Eşme arasında yola cepheli yapılarda dış cephe boyaması ilgili “Güzel Evim Güzel Kentim” adlı projesi kapsamında Kartepe doğusundan batısına boyanacak.

3 dk okunma süresi
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
KARTEPE DOĞUSUNDAN BATISINA BOYANIYOR
D-100 karayolu Köseköy ile Eşme arasında yola cepheli yapılarda dış cephe boyaması ilgili “Güzel Evim Güzel Kentim” adlı projesi kapsamında Kartepe doğusundan batısına boyanacak. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Kartepe Belediye Başkanı Şükrü Karabalık ve AK Parti Kartepe İlçe Başkanı Hasan Kandaz projenin startını Eşme’de düzenlenen programda ilk fırçayı sürerek verdiler.
Kartepe Belediyesi olarak Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ile işbirliği yaparak geliştirdiği “Güzel Evim Güzel Kentim” projesi kapsamında kentin önemli geçiş güzergahı olan D-100 karayolu üzerinde bulunan yapıların görsel görünümünün iyileştirilmesi ve bir bütünlük sağlanması amacıyla hazırladığı projenin uygulanması Eşme’de düzenlenen törenle start aldı. Eşme Işıklar mevkii D-100 kenarında düzenlenen tören Kartepe Belediye Başkanı Şükrü Karabalık’ın ev sahipliğinde gerçekleşti. Törende Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanı Gökmen Mengüç, Ak Parti Kartepe İlçe Başkanı Hasan Kandaz, Kartepe Belediye Başkan aday adayları, il genel ve belediye meclis üyeleri, daire müdürleri, sivil toplum örgütü ve siyasi parti temsilcileri, Eşme’nin muhtarları ve bölge halkı hazır bulundu.
Törende Kartepe Belediyesi Plan ve Proje Müdürü Ferda Şahin, proje hakkında detay bilgiler aktardı. Şahin, “Proje alanı Eşme-Köseköy D-100 karayoluna cepheli 19 kilometre uzunluğundaki alan içinde 240 yapıyı kapsamaktadır. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Estetik Kurulu tarafından hazırlatılan projede 53 bin metrekare yüzey alanı için gerekli 16.7 ton boya Büyükşehir Belediyesi’nden bedelsiz temin edilmiştir. 8 farklı rengin kullanılacağı çalışma çerçevesinde yapıların mantolamasını vatandaş yaptığı takdirde Kartepe Belediyesi de boya işçiliğini bedelsiz karşılayacak” dedi.
Ak Parti Belediyeciliğinin ve üçlü olsun güçlü olsun sloganıyla gerçekleşen çalışmalardan bir yenisini daha yaptıklarına dikkat çeken Kartepe Belediye Başkanı Şükrü Karabalık, “Bu proje ile yapılara sadece güzellik sağlamakla sınırlı kalmamış olacağız. Aynı zamanda binaların görsel güzelliği yanında binaların ömrünü uzatacak, yazın fazla ısınmasını, kışın da fazla soğumasını önleyecek önemli bir çalışma olacak. Yalıtımsız veya boyasız binalar hem güzelleşecek hem de dayanıklılığı arttırılarak; bu yıpranma ve eskime önlenerek hem aile ekonomisine hem de milli ekonomiye katkı sağlayacak” dedi.
Medeniyet yürüyüşümüz devam ediyor diyen Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu da, “Bu kent için ne yapmak gerekiyorsa ortak akılla bir bir bunları gerçekleştireceğiz. Bu proje ile de kentin değeri artacak. Esnafımıza, halkımıza maddi ve manevi katkılarını hep beraber göreceğiz. Estetik çalışmalara herkesin destek olacağına inanıyorum. Biz önde, öncü ve örnek olmak için bunları yapıyoruz. Türkiye’nin en güzel şehirlerinden biri olacağız. Temiz, nezih ve sağlıklı olan binalarla geleceğe yürüyoruz. 10 yıldır nerede bir eksiklik varsa nerede ihtiyaç varsa giderip tamamlamaktayız. Dün olduğu gibi bugün de medeniyet yürüyüşümüz devam ediyor” şeklinde konuştu.
Konuşmalar ardından başkanlar ilk fırçayı duvarlara sürerek “Güzel Evim Güzel Kentim” Projesi kapsamında D-100 karayoluna cepheli Köseköy ile Eşme arasında yer alan konut ve işyerlerine görsel görünümü iyileştirilmesinin startını verdiler.
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
İETT ve Türk Böbrek Vakfı'ndan ortak proje
İETT ve Türk Böbrek Vakfı'ndan ortak proje
55 milyon yıllık tür yok olma riskiyle karşı karşıya
55 milyon yıllık tür yok olma riskiyle karşı karşıya
Bütçem İstanbul 2027 başvuruları sürüyor
Bütçem İstanbul 2027 başvuruları sürüyor
Doğru Klima Seçimi İçin 5 Altın Kural
Doğru Klima Seçimi İçin 5 Altın Kural
Son Haberler
Cengiz'in lüks oteli ve villaları için katliam sürüyor
Cengiz'in lüks oteli ve villaları için katliam sürüyor
Plajlar özelleştirme kıskacında | Rıhtımı da satacaklar
Plajlar özelleştirme kıskacında | Rıhtımı da satacaklar
Kalp Yetersizliği Türkiye'de Neden Artıyor?
Kalp Yetersizliği Türkiye'de Neden Artıyor?
Edirne'de maden işçilerinin üzerine ateş açıldı
Edirne'de maden işçilerinin üzerine ateş açıldı
Haziran ayı yeni kitap yorumları | Özkan Saçkan inceledi
Haziran ayı yeni kitap yorumları | Özkan Saçkan inceledi
ENGELLİ VEDAT’IN DUYGU DOLU SEVİNCİ
ENGELLİ VEDAT’IN DUYGU DOLU SEVİNCİ

Ana Sayfa
Gündem
Ekonomi
Politika
Teknoloji
Spor
Dünya
Sağlık
Magazin
Kitap
Turizm
Altın Kızların Mutfağı
Advertorial
CANLI MAÇ
BÖLGE
BİLİM-TEKNOLOJİ
KÜLTÜR - SANAT
İpucu
Kimdir?
Nedir?
Ramazan Haberleri
Genel
Ajans
SULAR NE ZAMAN GELECEK?
Otomobil
Eğitim
DIŞ HABERLER
GÜVENLİK
GENEL
Günün Haberleri
Arşiv
Hava Durumu
  • Dünya
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Gündem
  • Politika
  • Sağlık
  • Spor
  • Teknoloji
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Hava Durumu

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.