• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Gündem
  • Ekonomi
  • Politika
  • Teknoloji
  • Spor
  • Dünya
  • Sağlık
  • Magazin Kitap Turizm Altın Kızların Mutfağı Advertorial CANLI MAÇ BÖLGE BİLİM-TEKNOLOJİ KÜLTÜR - SANAT İpucu Kimdir? Nedir? Ramazan Haberleri Genel Ajans SULAR NE ZAMAN GELECEK? Otomobil Eğitim DIŞ HABERLER GÜVENLİK GENEL
  • Ara
  1. Haberler
  2. Spor
  3. Kasap borcu yüzünden Manisaspor'un kupalarına haciz 
Spor
Yayınlanma: 22 Eylül 2018 - 07:33

Kasap borcu yüzünden Manisaspor'un kupalarına haciz 

Ekonomik açıdan en zor günlerini yaşayayan Manisaspor, bir kasaba olan borcuna karşılık kupalarının haczedildiği bildirildi. İzmir'de yayınlanan Yeni Asır Gazetesi ise icranın eski oyuncuları Eray Ataseven ve Abdülkadir Özgen’e ala

3 dk okunma süresi
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Kasap borcu yüzünden Manisaspor'un kupalarına haciz 

Kasap borcu yüzünden Manisaspor'un kupalarına haciz 


2. Lig Beyaz Grupta top koşturan Manisaspor'a şok. Bugün Niğde Belediyespor ile maça çıkmaya hazırlanan kulübe haciz geldi. Kulüpten yapılan açıklamada, uzun zamandır mali açıdan sıkıntılı bir süreçten geçildiği, önceki yönetimlerden kalan borç yükü nedeniyle sorunlar yaşandığı belirtildi. 
Açıklamada, eski başkan Abdullah Mergen döneminde bir kasaba olan borcun ödenmediği aktarıldı. Ancak Yeni Asır Gazetesi'nde yer alan Ali Eyce İmzalı haberde, icranın nedeni olarak eski oyuncuları Eray Ataseven ve Abdülkadir Özgen’e alacaklarını ödeyemedeği bilgisi yer aldı. 


Manisaspor'da futbol oynadığı dönemde kulüpten alacağı kalan ve şu anda Şanlıurfaspor'da top oynayan Abdülkadir Özgen ile Balıkesirspor'da top oynayan Eray Ataseven, alacaklarını tahsil edemedikleri için mahkemeye başvurdular. Futbolcuların avukatları, önceki gün Manisaspor Kulüp binasına gelerek, alacaklarla ilgili hukuki süreci tamamladılar. Avukatları, kulüp başkanı Abdullah Mergen karşıladı. İcra memuru, Mergen'e yasal alacağın zamanında ödenmemesi ve icra kararının kesinleşmesi nedeniyle haciz işlemi yapacağını tebliğ etti. Polis nezaretinde alacaklıların temsilcisi avukatın talimatıyla Manisaspor'un Müzesi'nde bulunan, 2008-2009 yılları Bank Asya 1.Lig şampiyonluk kupası 50-100 bin TL arasında, 1984-1985 3. Lig şampiyonu kupası 3-8 bin TL arasında, diğer kupalar ise 500 TL ile 3 bin TL arasında değer biçilerek haczedildi. Haciz işlemini tamamlayan Avukat Sedat Vargılı, haciz işlemi uyguladığı Manisspor kupalarını Yeddiemin Deposu sahibi Güngör Burtekin'e teslim etti. Kupalar, borçların ödenmesi için verilen süre içinde ödeme işlemi olmaz ise açık attırmayla icra dairesinde satılacak. 

Volkan Babacan'da yasak getirtti

Bir dönem Manisaspor forması giyen A Milli Takım'ın ve Türkiye Süper Lig takımlarından Başakşehir'in kalesini koruyan Volkan Babacan da alacaklarını tahsil edemediği gerekçesiyle Futbol Federasyonu'na başvurup kulübe transfer yasağı getirtmişti. Federasyon tarafından 400 bin lira alacağı kesinleşen A Milli Takım'ın kalecisi Volkan Babacan'ın da alacaklarını tahsil etmek için sırada olduğu öğrenildi. Manisaspor Başkanı Abdullah Mengen daha önce yaptığı açıklamada kulübün toplamda 34 milyon lira borcu olduğunu beyan etmişti. Şampiyonluk mücadelesi veren Manisaspor'da yaşanan bu gelişmeler camiayı endişelendirdi.


KULÜPTEN AÇIKLAMA VAR 


Manisaspor Kulübüne koyulan hacizlerle ilgili olarak yapılan açıklamada ise şu görüşlere yer verildi. 

'Kulübümüzün eski başkanı Abdullah Mergen döneminde et ürünlerinin alındığı bir kasaba, 161 bin lira alacağına karşılık hiçbir ödeme yapılmazken, esnaf da alacaklarına karşılık kulübümüze icra göndermiştir. Bu doğrultuda alacaklara karşılık kupalarımız haczedilmiştir. Yaşanan bu sürecin ardından yönetim kurulumuz haczedilen kupaları geri alabilmek adına gerekli girişimleri başlatmıştır'.

Manisaspor'un yaşadığı süreci hak etmediği vurgulanan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

'Mevcut yönetim kurulumuz, geçmişinde şehrin tanıtımına ve ticaretine büyük katkı sağlayan, sportif başarılarının yanı sıra Türk futboluna sayısız yetenek kazandıran bu büyük camianın ayakta kalması adına yoğun mesai harcarken, şehirdeki duyarsızlık bizleri derinden yaralamaktadır. Manisaspor sahipsiz bırakılmamalı, şehrimiz yeniden bütünleşerek Manisaspor'u ayağa kaldırmalıdır. Bu birlikteliğin kısa sürede sağlanarak Manisaspor'un eski günlerine geri döneceğinden şüphemiz yoktur'.

TFF 2. Lig'de mücadele eden Manisaspor'un eski bir çalışanı da kısa bir süre önce 16 bin lira alacağına karşılık, icra yoluna başvurmuştu.

  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Milli Takım oyuncularına olmayan villaların sözünü vermişler
Milli Takım oyuncularına olmayan villaların sözünü vermişler
Milli Maç Coşkusu'nu İBB meydanlara taşıyor
Milli Maç Coşkusu'nu İBB meydanlara taşıyor
İzeltaş Dünya Motosurf Şampiyonası’nda Türkiye Rüzgarı Esti
İzeltaş Dünya Motosurf Şampiyonası’nda Türkiye Rüzgarı Esti
Dünya plaj voleybolunun kalbi Alanya’da attı
Dünya plaj voleybolunun kalbi Alanya’da attı
Son Haberler
Brandverse Awards’ta MPR’a Strateji Ödülü
Brandverse Awards’ta MPR’a Strateji Ödülü
Madra Dağı'nda 66 bin ağaç maden uğruna katledilecek!
Madra Dağı'nda 66 bin ağaç maden uğruna katledilecek!
Haziran ayı 3'ncü hafta kitap yorumları
Haziran ayı 3'ncü hafta kitap yorumları
HorecaDepot Belçika
HorecaDepot Belçika "Horeca Expo 2026" Fuarına Katılacak
Beklenen Aşurenin Sırrı | Doğru Malzeme
Beklenen Aşurenin Sırrı | Doğru Malzeme
BB Erzurumspor 0- Ankaragücü 1
BB Erzurumspor 0- Ankaragücü 1

Ana Sayfa
Gündem
Ekonomi
Politika
Teknoloji
Spor
Dünya
Sağlık
Magazin
Kitap
Turizm
Altın Kızların Mutfağı
Advertorial
CANLI MAÇ
BÖLGE
BİLİM-TEKNOLOJİ
KÜLTÜR - SANAT
İpucu
Kimdir?
Nedir?
Ramazan Haberleri
Genel
Ajans
SULAR NE ZAMAN GELECEK?
Otomobil
Eğitim
DIŞ HABERLER
GÜVENLİK
GENEL
Günün Haberleri
Arşiv
Hava Durumu
  • Dünya
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Gündem
  • Politika
  • Sağlık
  • Spor
  • Teknoloji
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Hava Durumu

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.