• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Gündem
  • Ekonomi
  • Politika
  • Teknoloji
  • Spor
  • Dünya
  • Sağlık
  • Magazin Kitap Turizm Altın Kızların Mutfağı Advertorial CANLI MAÇ BÖLGE BİLİM-TEKNOLOJİ KÜLTÜR - SANAT İpucu Kimdir? Nedir? Ramazan Haberleri Genel Ajans SULAR NE ZAMAN GELECEK? Otomobil Eğitim DIŞ HABERLER GÜVENLİK GENEL
  • Ara
  1. Haberler
  2. GÜVENLİK
  3. Kılıçdaroğlu istedi, Genel Merkez'e polis müdahalesi
GÜVENLİK
Yayınlanma: 24 Mayıs 2026 - 12:07

Kılıçdaroğlu istedi, Genel Merkez'e polis müdahalesi

İktidara yürüyen partisini kabak gibi ikiye bölen Kemal Kılıçdaroğlu 20 milletvekili ve bir avuç taraftarını arkasına alarak Genel Merkez binasının boşaltılması için Pazar gününün ilk saatlerinde dilekçe verdi. CHP Genel Merkezi önünde AKP yandaşı bazı trollerin de geldiği görüldü. 

3 dk okunma süresi
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Kılıçdaroğlu istedi, Genel Merkez'e polis müdahalesi

Kılıçdaroğlu istedi, Genel Merkez'e polis müdahalesi

 

13 kez seçim kaybeden Kayyum Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, iktidara yürüyen partisini AKP ve mahkeme kararıyla polis ablukasına aldırdı. Özgür Özel'in galibiyetini hazmedemeyen Kılıçdaroğlu kayyum olmasının ardından yaptığı ilk açıklamada 'ahlaki değerler' çağrısını polis zoruyla gerçekleştiriyor. 

CHP Genel Merkezi önündeki "tahliye" gerginliği sürerken; Kemal Kılıçdaroğlu'ndan yaşananlara dair ilk açıklama geldi. Kılıçdaroğlu, tahliyenin gerçekleşmesi için polis müdahalesi istedi. Bunun üzerine Ankara Valiliği'nden talimat geldi.

İstinaf mahkemesinin CHP Kurultayı'nın iptaline ve eski genel başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun tedbiren genel başkan olarak görevlendirilmesine ilişkin kararının ardından, sabah saatlerinde CHP Genel Merkezi'ne gelen Kemal Kılıçdaroğlu'nun avukatları ve bazı milletvekilleri partiye alınmadı. 

AVUKATI AÇIK AÇIK POLİS MÜDAHALESİ İSTEDİ

Bunun üzerine Kemal Kılıçdaroğlu’nun Avukatı Celal Çelik'in, Ankara İl Emniyet Müdürlüğü'ne dilekçe verdiği öğrenildi.

Emniyete dün de dilekçe verdiği, bugün yaşananların ardından ikinci kez dilekçe sunduğu belirtilen Avukat Celal Çelik, dilekçesinde şunları kaydetti:

"Ankara Bölge Adliye Mahkemesi 36. Hukuk Dairesi'nin kararı ve Ankara 3. Genel İcra Dairesi'nin dosyasında düzenlenen tebliğ-tebellüğ belgeleri gereğince, CHP'nin temsil yetkisi Genel Başkan Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'na ve yönetimine ait omasına rağmen ısrarlı bir biçimde önceki Parti ilgilileri tarafından Genel Merkez boşaltılmamıştır.

Tüm yapıcı girişimlere ve milletvekillerinin görüşme çabalarına rağmen milletvekillerinin dahi Genel Merkez içine alınmadığı, daha ötesi uzunca bir süre yapıcı diyalog kurulmaya çalışılmasına karşın sonuç alınamadığı anlaşılmış olmakla Parti Genel Merkezi'nin tarafımıza teslimi konusunda gerekli işlemlerin yapılmasını talep ederiz."

KEMAL KILIÇDAROĞLU'NDAN AÇIKLAMA GELDİ

Gerginlik sürerken, Kemal Kılıçdaroğlu'ndan da açıklama geldi. Kılıçdaroğlu, açıklamasında Emniyet'ten destek istedi.

Kılıçdaroğlu, şu ifadeleri kullandı:

"Cumhuriyet Halk Partisi’nin tüm örgütlerine Ankara Bölge Adliye Mahkemesi 36. Hukuk Dairesi tarafından verilen karar uyarınca işlem yapmaya çalışan yargı görevlileri emniyet personeli ve tüm kamu görevlilerine ve mahkeme kararının gereklerine uymasını rica ederim 

Ayrıca örgüt kültürüne ve disiplinine aykırı hiçbir eylem ve davranışta bulunmamasını da rica ederim. Talimata aykırı hareket edenlerle ilgili gerekli tedbirler alınacaktır."

KILIÇDAROĞLU'NUN İSTEDİĞİ OLDU: ANKARA VALİLİĞİ'NDEN TALİMAT

Son olarak Kılıçdaroğlu'nun talepleri doğrultusunda Ankara Valiliği'nden jet bir talimat geldi.

Konuya ilişkin açıklama yapan Ankara Valiliği Kemal Kılıçdaroğlu’nun avukatı Celal Çelik’in başvurusu üzerine CHP Genel Merkezi’nin teslim edilmesi için Ankara Emniyet Müdürlüğü’ne talimat verildiğini açıkladı.

Yapılan açıklamada şöyle denildi:

"Ankara Bölge Adliye Mahkemesi 36. Hukuk Dairesinin 21.05.2026 tarihli ve 2026/32 Esas, 2026/658 Karar sayılı kararı ve Ankara 3. Genel İcra Dairesinin 2026/33826 Esas sayılı dosyasında düzenlenen tebliğ ve tebellüğ belgeleri gereğince; Cumhuriyet Halk Partisi Vekili Avukat Celal Çelik’in Ankara Emniyet Müdürlüğüne yaptığı başvuru ile mahkeme kararına uyulmadığı bildirilmiştir.

CHP Vekili Avukat Celal Çelik, CHP Genel Merkezinin mahkeme kararına dayalı olarak yetkililere teslim edilmesi için gerekli işlemlerin yapılmasını talep etmiştir. Mahkeme kararının yerine getirilmesi konusunda Ankara Emniyet Müdürlüğüne talimat verilmiştir."

GENEL MERKEZ'E SAHİP ÇIKMA ÇAĞRISI

CHP Genel Merkezi çevresinde gece saatlerinden itibaren hareketlilik yaşanırken, çok sayıda CHP milletvekili, Parti Meclisi üyesi ve il, ilçe başkanı genel merkez binasında toplandı.

Kılıçdaroğlu’na yakın olduğu belirtilen bazı partililer ile genel merkez önünde nöbet tutan partililer arasında arbede yaşanırken, CHP’li kurmaylar “genel merkeze sahip çıkma” çağrısı yaptı.                                                                   

  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Başak Gürkan Arslan cinayeti 3 Haziran’da başlıyor
Başak Gürkan Arslan cinayeti 3 Haziran’da başlıyor
Sahte 'TOKİ' sitesi kurdular | 9 milyon lira dolandırdılar
Sahte 'TOKİ' sitesi kurdular | 9 milyon lira dolandırdılar
Ünlülere uyuşturucu operasyonu, 21 gözaltı
Ünlülere uyuşturucu operasyonu, 21 gözaltı
Mehmet Akif Ersoy hakında ağır suçlamalar var!
Mehmet Akif Ersoy hakında ağır suçlamalar var!
Son Haberler
Erdoğan, EFES 2026’da SARBOT L1’i İnceledi
Erdoğan, EFES 2026’da SARBOT L1’i İnceledi
Haftanın kitap yorumları | Özkan Saçkan sizler için inceledi
Haftanın kitap yorumları | Özkan Saçkan sizler için inceledi
Başak Gürkan Arslan cinayeti 3 Haziran’da başlıyor
Başak Gürkan Arslan cinayeti 3 Haziran’da başlıyor
Endemik bitkiyi bahçede yetiştirdi, siparişlere yetişemedi
Endemik bitkiyi bahçede yetiştirdi, siparişlere yetişemedi
Yüksek tansiyonu tetikleyen 14 şaşırtıcı neden
Yüksek tansiyonu tetikleyen 14 şaşırtıcı neden
Başak Gürkan Arslan cinayeti 3 Haziran’da başlıyor
Başak Gürkan Arslan cinayeti 3 Haziran’da başlıyor

Ana Sayfa
Gündem
Ekonomi
Politika
Teknoloji
Spor
Dünya
Sağlık
Magazin
Kitap
Turizm
Altın Kızların Mutfağı
Advertorial
CANLI MAÇ
BÖLGE
BİLİM-TEKNOLOJİ
KÜLTÜR - SANAT
İpucu
Kimdir?
Nedir?
Ramazan Haberleri
Genel
Ajans
SULAR NE ZAMAN GELECEK?
Otomobil
Eğitim
DIŞ HABERLER
GÜVENLİK
GENEL
Günün Haberleri
Arşiv
Hava Durumu
  • Dünya
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Gündem
  • Politika
  • Sağlık
  • Spor
  • Teknoloji
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Hava Durumu

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.