Rumlar, Avrupa Birliği'nin KKTC'yi tanıdığını iddia etti.. İlginç olay, Avrupa Birliğine bağlı bir internet sitesinde, ''Kıbrıs Cumhuriyeti'' yanında KKTC bayrağı ile bu ülke hakkında bilgiler yer alması üzerine yaşandı. Rumlar bu durumdan son derece rahatsız oldu.
Rum basını, AB'nin tekrar tekrar dile getirdiği tezinin ''AB'nin tek tanıdığı devlet Kıbrıs Cumhuriyeti'dir'' şekilde olduğunu ancak, AB şemsiyesi altında faaliyet gösteren servislerin faaliyetlerinin, bunun tam aksini gösterdiğini ileri sürdü. Rum Fileleftheros gazetesi, tüm Avrupa'yla ilgili acil durum numarasının belirtildiği ve ilgili bilgilerin verildiği AB'ye bağlı internet sitesinde (www.sos112.info), biri ''Kıbrıs Cumhuriyeti'', diğeri de KKTC olmak üzere iki bayrağın yer aldığını kaydetti.
Gazete, bahse konu sitede, Güney Kıbrıs'takilerin yanı sıra, KKTC'deki acil durum iletişim numaralarının ve KKTC telefon kodunun da aktarıldığına dikkat çekti. Gazete ülkeler, kurumlar ya da örgütlerin, dolaylı yollardan KKTC'yi tanımalarının ilk kez olmadığını da savundu.
Gündem
Yayınlanma: 20 Mayıs 2013 - 09:14









