• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Gündem
  • Ekonomi
  • Politika
  • Teknoloji
  • Spor
  • Dünya
  • Sağlık
  • Magazin Kitap Turizm Altın Kızların Mutfağı Advertorial CANLI MAÇ BÖLGE BİLİM-TEKNOLOJİ KÜLTÜR - SANAT İpucu Kimdir? Nedir? Ramazan Haberleri Genel Ajans SULAR NE ZAMAN GELECEK? Otomobil Eğitim DIŞ HABERLER GÜVENLİK GENEL
  • Ara
  1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Konut kredisi faiz oranlarındaki artış sürüyor
Ekonomi
Yayınlanma: 10 Ekim 2013 - 14:40

Konut kredisi faiz oranlarındaki artış sürüyor

Haziran’da başlayan ve Eylül ayında devam eden konut kredisi faiz oranlarındaki artışın devam ettiği görüldü.

2 dk okunma süresi
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Konut kredisi faiz oranlarındaki artış sürüyor

Eylül ayında Finansbank 1 hafta içinde konut kredisi faiz oranlarını iki kez değiştirmesinin ardından Albarakatürk de Ekim ayında oranlarını yeniden değiştirdiğini duyurdu. Banka 1 ay içinde yeniden güncellediği rakamlarla kredi oranlarını 0.05 puan arttırdı.

Konut Kredisi Oranları 1 Ayda 3 Kez Arttı
Albaratürk Eylül ayı öncesine 120 ay vadede % 93’den olan oranını Eylül’de % 0.98’e, Ekim ayı ilk haftasında % 0.99’a, ikinci haftasında ise % 1.04’e yükseltti. Bir ay içinde yapılan 0.11 puanlık artışın 100 bin TL 120 ay vadedeki taksiti konut kredisi hesaplama yapıldığında 76 TL arttırdığı görüldü.

Banka Ortalamasına Göre 120 Vadede Oran Yüzde 1 
Bankaların yaptığı yükselişle beraber 21 bankanın (Halkbank, DD Mortgage, Yapıkredi, Denizbank, TEB, Türkiye Finans, Albarakatürk, Anadolubank, Finansbank, Ziraat Bankası, Garanti, Tekstilbank, HSBC, İşbankası, Abank, Vakıfbank, Kuveyttürk, Akbank, İngBank, Şekerbank, Fibabanka) 10 yıl (120 ay) vadede konut kredisi oranları ortalaması % 1’e, 5 yıl (60 ay) vadede ise oran % 0.97 oldu. Rakamlar Eylül ayı son haftası ile aynı düzeylerde kaldı. Aylık taksitlerin konut kredisi hesaplama yapıldığında 1.435 TL  faizin  72.165 TL olduğu görüldü.

Faiz Oranına Rağmen Kredi Hacmindeki Artış Devam EdiyorBDDK’nın açıkladığı haftalık verilerine göre Eylül ayının son haftasında tüketici kredileri (katılım bankaları dahil) haftalık bazda % 0.53 oranında arttı.
Haziran ayından itibaren kredi büyümesindeki yavaşlama ve bunu takiben dolardaki ani yükselişle beraber krediye olan talebin dolayısıyla konut piyasasındaki hareketliliğin de azaldığı görüldü. 

Kredipazari.com’un Türkiye Bankalar Birliği 2013 ikinci çeyrek verilerinden elde ettiği bilgilere göre tüketici kredisi ve konut kredisi kullanan toplam kişi sayısı 14 milyona yaklaşırken, kredi miktarı 209 milyar TL’ye  ulaştı.

2012 verileri aynı döneme göre karşılaştırma yapıldığında kredi kullanan kişi sayısının yüzde 35 oranında, bir önceki üç aylık döneme göre ise yüzde 10 oranında arttığı, aynı dönemde kullandırılan kredi miktarının ise bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 97 oranında, bir önceki üç aylık döneme göre ise yüzde 23 oranında büyüdüğü gözlemlendi. 

En Çok İhtiyaç Kredileri Takibe Uğradı
2013 ikinci çeyrek döneminde kullandırılan tüketici kredileri ve konut kredilerinden kanuni takibe alınan kredi miktarı, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 9 oranında azalarak 411 milyon TL oldu. Takibe alınan kredilerde en büyük payı sırasıyla % 38 ile ihtiyaç kredileri, % 17 ile konut kredileri ve % 5 ile taşıt kredileri, kalan kısmı ise diğer krediler oluşturdu.

  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Palandöken | Motorine yapılan ÖTV indirimi sürekli olmalı
Palandöken | Motorine yapılan ÖTV indirimi sürekli olmalı
Önümüzdeki 5 Yılda Rekabeti Dijital Güven Belirleyecek
Önümüzdeki 5 Yılda Rekabeti Dijital Güven Belirleyecek
Uzaktan Çalışarak Dubai’yi Deneyimleyin
Uzaktan Çalışarak Dubai’yi Deneyimleyin
Zam geri alındı, vergi düzenlemesi ile indirim bekleniyor
Zam geri alındı, vergi düzenlemesi ile indirim bekleniyor
Son Haberler
İtalyan profesörün şüpheli ölümü
İtalyan profesörün şüpheli ölümü
16 Ağustos 2026 kitap tanıtımları | Özkan Saçkan inceledi
16 Ağustos 2026 kitap tanıtımları | Özkan Saçkan inceledi
Süleymancılar operasyonu | O şirkette kayyum kaldırıldı
Süleymancılar operasyonu | O şirkette kayyum kaldırıldı
Kocaeli’nde 36 saatlik Kentsel Arama Kurtarma Tatbikatı
Kocaeli’nde 36 saatlik Kentsel Arama Kurtarma Tatbikatı
Nişan yolunda 5 kardeş 2 yeğen can verdi | 9 yaralı var
Nişan yolunda 5 kardeş 2 yeğen can verdi | 9 yaralı var
GALİBİYETTEN SONRA ALİ AYDIN’A DOĞUM GÜNÜ SÜRPRİZİ
GALİBİYETTEN SONRA ALİ AYDIN’A DOĞUM GÜNÜ SÜRPRİZİ

Ana Sayfa
Gündem
Ekonomi
Politika
Teknoloji
Spor
Dünya
Sağlık
Magazin
Kitap
Turizm
Altın Kızların Mutfağı
Advertorial
CANLI MAÇ
BÖLGE
BİLİM-TEKNOLOJİ
KÜLTÜR - SANAT
İpucu
Kimdir?
Nedir?
Ramazan Haberleri
Genel
Ajans
SULAR NE ZAMAN GELECEK?
Otomobil
Eğitim
DIŞ HABERLER
GÜVENLİK
GENEL
Günün Haberleri
Arşiv
Hava Durumu
  • Dünya
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Gündem
  • Politika
  • Sağlık
  • Spor
  • Teknoloji
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Hava Durumu

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.