Sultan İpek Çelik, antika klarnetle festivalde birinci oldu

Mersinli genç yetenek klarnet sanatçısı Sultan İpek Çelik ömrünü tamamlamış klarneti ile Gürcistan'ın Borjomi kentinde düzenlenen festivalde Türkiye’ye birincilikle döndü.

11 Temmuz 2016 Pazartesi 13:44
Sultan İpek Çelik, antika klarnetle festivalde birinci oldu






Sultan İpek Çelik, antika klarnetle festivalde birinci oldu


Mersinli genç yetenek klarnetçi Sultan İpek Çelik, Gürcistan'ın Borjomi kentinde düzenlenen festivalde Türkiye’ye birincilikle döndü.



Gürcistan’ın Borjomi kentinde 3- 8 Temmuz 2016 tarihleri arasında düzenlenen 5’nci Uluslararası Müzik Festivali büyük ilgi gördü. ABD, İtalya, Rusya, Türkiye, Azerbaycan, Ermenistan, Kazakistan, Letonya, Litvanya gibi birçok ülkeden müzisyenlerin katıldığı festival kapsamında düzenlenen yarışmaya Mersin Üniversitesi Devlet Konservatuarı Klarnet Bölümü lise öğrencisi olan Sultan İpek Çelik de katıldı. Çelik, festivalde 'En İyi Romantik Eser Performansı' dalında Camille Saint-Seans’ın Klarnet Sonatı ve Michelle Mangini’nin Pagina D’Album eserlerini seslendirerek birinci oldu. Çelik’in başarısı  nedeniyle, Mersin Üniversitesi Devlet Konservatuarı Öğretim Görevlisi George Kovziridze'ye de 'En İyi Öğrenci Yetiştirme Sertifikası' verildi.
Mersin’e ödülle dönmenin kendisini mutlu ettiğini belirten Sultan İpek Çelik duygularını şöyle dile getirdi:
"Festivale ömrünü tamamlamış, neredeyse ses çıkarmanın imkânsız olduğu bir klarnet ile hazırlandım. Fakat festivalde elde ettiğim başarı ile ülkemi en iyi şekilde temsil ettiğimi görmek, benim için mutlulukların en büyüğü olmuştur. En büyük hayalim iyi bir klarnetle ülkemi başka festival ve yarışmalarda da temsil etmek. Öğretmenim George Kovziridze’ye ise en derin saygılarımı sunarım."

 
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.