Beren Saat, Kösem Sultan oluyor

2015 yılında ekranlara gelmesi planlanan Kösem Sultan dizisinde başrolde kimin yer alacağı merak ediliyordu.

08 Temmuz 2014 Salı 08:46
Beren Saat, Kösem Sultan oluyor






Beren Saat, Kösem Sultan oluyor
Muhteşem Yüzyıl dizisinin final yapmasının hemen ardından yine aynı yapım şirketi olan Tims Prodüksiyon, Kösem Sultan'ın tanıtım videosunu paylaşmıştı. 2015 yılında ekranlara gelmesi planlanan Kösem Sultan dizisinde başrolde kimin yer alacağı merak ediliyordu. Kösem Sultan rolü için Meryem Uzerli, Tuba Büyüküstün ve Beren Saat'in adı geçiyordu. Tarihte çok güzel bir kadın olarak bilinen Kösem Sultan'ı canlandıracak ismin Beren Saat olmasına karar verildi. Yapılan anket çalışmalarında Beren Saat'e olan ilginin daha büyük olduğu anlaşıldı.

Diğer yandan Times Prodüksiyon yeni yüz arayışlarına da girdi. Osmanlı'nın en etkili kadınlarından olan ve asıl adı Anastasia olan Kösem Sultan 1590'da Yunanistan'da doğdu. Dört padişah döneminde yaşamış olan Kösem Sultan, tarihin en güçlü kadınları arasında yer alıyor. 15 yaşında İstanbul'a gelen Kösem Sultan, I. Ahmed'e haseki sultan oldu. Kösem Sultan'ın hayatı romanlara, tiyatro oyunlarına ve opera eserlerine konu oldu. Kösem Sultan  oğulları IV. Murat ve İbrahim ile torunu IV. Mehmet döneminde etkili oldu.
 


Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.