Google Müzeyyen Senar'ı unutmadı

  Google ünlü sanatçı Müzeyyen Senar için doodle çıkarttı.

16 Temmuz 2018 Pazartesi 08:23
Google Müzeyyen Senar'ı unutmadı






Google Müzeyyen Senar'ı unutmadı

    Google ünlü sanatçı Müzeyyen Senar için doodle çıkarttı.Müzeyyen Senar kimdir sorusu birçok kişi tarafından araştırılan konular arasında yer aldı. Dünyanın en büyük arama motoru olan Google, Müzeyyen Senar'ı unutmadı ve 100. Yaş Günü için doodle çıkarttı.

Müzeyyen Senar kimdir?

Müzeyyen Senar, 16 Temmuz 1918 Bursa doğumlu, Türk Sanat Müziği sanatçısıdır. "Cumhuriyetin Divası" olarak da anılır. 1918 yılında Bursa'da doğan Müzeyyen Senar'ın küçük yaşta evlatlık verildiği iddia edilmektedir. R. Erkan Alemdaroğlu[Not 1]'na göre İnegöl’ün Hilmiye köyünde Zeliha Eren adıyla doğan Senar’ın baba adı Reşit anne adı ise Fatma'dır. Müzeyyen Senar, müzik eğitimine, Anadolu Musiki Cemiyeti'nde , kemençe üstadı Kemal Niyazi Seyhun Bey ve udi Hayriye Hanım gözetiminde başladı. Güçlü bir sese sahip olan bu kız çocuğunun ünü yayıldıkça, hafız Sadettin Kaynak, Selahattin Pınar, Lemi Atlı, Mustafa Nafiz Irmak gibi devrin önemli üstatları da ona dersler verdi, zamanın sevilen şarkılarının yanı sıra, kendi bestelerini de öğretip söylemesine yardımcı oldu.

Posta

Anahtar Kelimeler:
GoogleDoodleMüzeyyen Senar
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.