Kadınlar Futbol Kulübü kurarsa ne olur?

Kariyer sahibi güzel kadınlar futbolla ilgilenir mi? Biz de pek ihtimal vermezdik ama, kulüp kurup turnuva bile düzenleyenleri var..

05 Ekim 2013 Cumartesi 02:34
Kadınlar Futbol Kulübü kurarsa ne olur?








Kadınlar futbol kulübü kurarsa ne olur?

Hepsi kariyer sahibi güzel kadın, işinde gücünde her biri zirvede sayılır. Kimi eşine, kimi sevgilisine kızıp futbol aşkına sahaya inmiş. Biraz da hayatın farklı yönlerinden keyif alarak spor yapma havasında,  Swarovski taşlı formalarıyla sahalara indi. Türkiye’de ilk defa düzenlenen ‘Kadınlar Kurumsal Halı Saha Turnuvası’ için bir araya gelen kadınlarla ve projenin mimarı Melis Abacıoğlu’yla AKŞAM Gazetesi'nden Arzu Akyol konuştu..

Türkiye’de ilk kez ‘Kadınlar Kurumsal Halı Saha Turnuvası’düzenleniyor. Topuklu ayakkabılarını ve eteklerini plazalarda bırakan kadınlar, Swarovski işlemeli formalarıyla halı sahaya iniyor. Futbolun f’sinden anlamayan ve hayatlarında ilk kez bir topa vuran kariyer sahibi bir grup kadın tarafından gerçekleştirilen bu organizasyon sırasında toplanan bağışlarla da köy çocuklarının spor yapabilmeleri için altyapı oluşturuluyor. Melis Abacıoğlu’nun hayata geçirdiği bu proje yaygınlaştığında, belki de kadınlar gün yerine halı saha maçlarında bir araya gelecek. Yani sevgili beyler, yakın bir zaman içinde eşinize “Akşam ne yapıyoruz?” diye sorduğunuzda “6-7 halı saha maçım var hayatım” cevabını almanız işten bile değil.

Projenin mimarı Melis Abacıoğlu, kurucusu olduğu Actifit adlı şirketinde kurumlara sağlıklı yaşam projeleri üretiyor. İnsanları harekete geçirmek için doğduğuna inanıyor. Kadınları halı sahaya çağıran bu organizasyon daha önce de ‘Hareket Candır’ adlı projesiyle insanları bir araya getirerek spor yapmalarına vesile olan Melis Abacığlu’nun yaşam misyonuna çok uygun aslında... Bir inatlaşmadan doğan proje, kısa sürede kadınlar için yaratılmış toplumsal kalıpları kırmak ve Türkiye’de kadınları özgürleştirirken güçlendiren en iyi spor organizasyonunu yapmak şekline dönüşmüş.
“Erkek arkadaşlarımız sürekli halı saha maçı yapar. Bir gün onlara kızlı erkekli bir maç yapalım diye teklif götürdük. Umursamadılar bile. Acayip hırslandık. Arkadaşım bir halı saha kiraladı ve bütün arkadaşlarımıza haber verdik. 20 kadın toplandık ve iki takım oluşturarak maç yaptık.”

BAĞIŞLAR KÖY ÇOCUKLARINA

Melis ve arkadaşları erkek arkadaşlarına kızarak çıktıkları halı sahadan bu işi büyütme ve bir projeye dönüştürme kararıyla ayrılmışlar. Başlangıçta kadınları buna ikna etmek hiç de kolay olmamış tabii.
“Önce ‘Hareket Candır’ grubunda yer alan kadın arkadaşlarımıza teklif ettik. ‘Biz ne anlarız futboldan, dur şimdi yeni icat çıkarma’ dediler. Sonra tek tek arkadaşlarımı aradım. Çok başarılı olmadım ama. Ardından ‘Ben zaten kurumlara spor ve sağlıklı yaşam üzerine proje üretiyorum, bunu da kurumlarla yapayım’ diye düşündüm. İlk kez Randstat Türkiye katıldı. Ama 8 hafta sonunda sadece 2 firma vardı destek veren. Baktım olmayacak, takımları tamamlayamıyorum herkese ‘İmdat’ çağrıları atmaya başladım. İlk önce AKFA Yönetim Kurulu üyesi Şeyda Havuz destek verdi. Sonra dört bir koldan şirketlerle görüşme ayarlamaya başladılar. O görüşmelere giderken Swarovski taşlı forma yaptırdım projenin cazibesini artırmak için. Sanırım 4-5 firmayı öyle kazandık (gülüyor). Sonra 16 takımdan oluşan bir turnuvaya dönüştü proje. Şu anda çeyrek finale yükselen 8 takım var.”

Türkiye’nin en önemli şirketlerinde üst düzey görevlerde çalışan kadınlardan oluşuyor takımlar. 6 Ekim Pazar günü Akatlar Halı Saha’da 13.00-19.00 saatleri arasında oynanacak çeyrek final, yarı final ve final maçlarıyla şampiyon olan takım belli olacak. Şampiyon olan takım, kupayı ünlü futbolcu Emre Aşık’ın elinden alacak.
Abacığlu, “Geçen haftaki maçta köy çocuklarının sporla tanıştırılması için
7 bin 500 TL bağış toplandı. Seyirci desteği bizim için çok önemli.”



Aşşk Kahve-Utku Yıldırım: FUTBOLLA HİÇ İLGİM YOKTU!


Aşşk Kahve’de DJ’lik yapıyorum. Projeye AŞŞK Kafe’nin sahibi ve takımımızın kaptanı Petek Hanım’ın ısrarıyla dahil oldum. Çocukluğumda oynadığım lastik toplar dışında futbolla hiç ilgim yoktu. Takım bile tutmazdım. Ama iyi ki de dahil olmuşum. Çok   basketbol oynamış biri olarak, yıllar sonra 38 yaşımda o takım ruhunu tekrar yaşamak çok güzel. Tek hedefim var, o da eğlenmek. Şampiyon olursak ne ala, amaç keyifli vakit geçirmek...

AKFA Yönetim Kurulu Üyesi Şeyda Havuz: SOL BEK, FORVET NE DEMEK, SAHADA ÖĞRENİYORUZ

32 yaşındayım. Aile şirketinde yönetici olarak çalışıyorum. ‘Hareket Candır’ grubunun aktif üyelerinden biriyim.  Haftada 3 gün koşuyoruz. Fanatik bir Galatasaraylıyım. Maçlara gitmeyi seviyorum. Projenin başından beri içindeyim. İnsanları ikna etmek ve kurumsal firmaları buraya getirmek için çok uğraştım. Aile şirketi olduğumuz için kuzenimin eşi, yengem, kuzenlerim derken takımı tamamladık. Önce “Aman Şeyda, biz ne anlarız futboldan! Topu görsek kaçarız” dediler. Mesela bir arkadaşımıza “Sen sol beksin dediler”, “İyi de nerede duracağım?” dedi. Başka bir arkadaşımıza “Sen forvetsin” diyorlar. “Forvet ne yapar?” diyor. Onu bile bilmene gerek yok. Sahada öğreniyorsun.

NovaDent’in Kurucu Ortağı Diş Hekimi Gizem Tabar: KADINLAR HER YERDE

Novadent Kliniği doktorları olarak spora meraklıyız. Koşu, yoga, pilates, dalış, kayak gibi hobilerimiz var ama daha önce hiç futbol oynamamıştık.Hayatıma inanılmaz bir keyif kattı. Başta ortaklarım ve çalışanlarımız biraz tereddüt etti. “Toptan korkarım” diyen bile oldu. Ama şimdi inanılmaz bir takım ruhu oluştu. Çok bireysel işlerde çalışıyoruz. Hepimiz kendi hastalarımıza bakıyoruz. Ama futbol sayesinde işyerinde de bir takım ruhu oluşmuş vaziyette. Bu iş yaşamını da keyifli hale getiren bir şey. Türkiye’de kadına yönelik şiddet artmış durumda. Biz burada buna karşı çıkmak ve kadınların bilfiil her yerde olabileceğini kanıtlamak da istiyoruz. Sadece iş ya da aile hayatında değil hayatın her alanında aktif olabilirler. Hayatın paylaşılabilir olduğunu futbol oynayarak gösterdik.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.