• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Gündem
  • Ekonomi
  • Politika
  • Teknoloji
  • Spor
  • Dünya
  • Sağlık
  • Magazin Kitap Turizm Altın Kızların Mutfağı Advertorial CANLI MAÇ BÖLGE BİLİM-TEKNOLOJİ KÜLTÜR - SANAT İpucu Kimdir? Nedir? Ramazan Haberleri Genel Ajans SULAR NE ZAMAN GELECEK? Otomobil Eğitim DIŞ HABERLER GÜVENLİK GENEL
  • Ara
  1. Haberler
  2. GENEL
  3. Malatya'daki darbe girişimi davasında mütalaa verildi
GENEL
Yayınlanma: 28 Şubat 2018 - 23:32

Malatya'daki darbe girişimi davasında mütalaa verildi

FETÖ'nün 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimine ilişkin, aralarında dönemin 2. Ordu Komutanı Huduti'nin de bulunduğu 24'ü tutuklu 76 sanığın yargılandığı davada, cumhuriyet savcısı esas hakkındaki mütalaasını açıkladı.

2 dk okunma süresi
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Malatya'daki darbe girişimi davasında mütalaa verildi
MALATYA (AA) - Malatya'da Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin, aralarında dönemin 2. Ordu Komutanı Adem Huduti'nin de bulunduğu 24'ü tutuklu 76 sanığın yargılandığı davada, mütalaa verildi.

FETÖ'nün 15 Temmuz 2016'daki darbe girişiminde 2. Ordu ile 7. Ana Jet Üssü komutanlıklarındaki olaylara ilişkin Malatya 1. Ağır Ceza Mahkemesince Yakınca Spor Salonu'nda görülen davanın dokuzuncu duruşmada tutuklu ve tutuksuz sanıklar ile avukatları katıldı. Duruşmada, Başbakanlık adına katılan avukat da hazır bulundu.

Tanık olarak dinlenen Çakmak Kışlası'nda görevli başçavuş Tarık Özmen, darbe gecesi saat 01.30 gibi mesaiye çağırıldığını anlattı.

Görevden önce televizyonlardan darbe girişimini öğrendiğini ve ona göre nizamiyeye gittiğini kaydeden Özmen, içeri gittiği anda üstlerinden giyinmesi ve silahlanması yönünde emir aldığını kaydetti.

Bahçeye indiği anda araçların ve askerlerin hazır olduğunu aktaran Özmen, 'Adı Muhammet olan bir teğmen bana 'belediyeye gideceğiz' dedi. Ben de ona oraya giderse 'Elindeki G3'ü size monte ederler' diye cevap verdim. Bunun üzerine tekrardan beni 3 kere sarsarak gideceğimizi bağırdı. Ben de bu emrin kim tarafından verildiğini sormam üzerine sustu ve cevap vermedi.' diye konuştu.

Altay Kışlası'nda görevli astsubay tanık Doğan Kaygusuz ise darbe girişimi gecesi kışlada yaşadıklarını anlatarak, kalkışmayı televizyondan öğrendiğini söyledi.

65 sanık hakkında ağırlaştırılmış müebbet istendiDuruşmada tanıkların dinlenmesinin ardından Cumhuriyet Savcısı Muhittin Atlı, esas hakkında mütalaasını verdi.

Savcı, tutuklu sanıklar dönemin 2. Ordu Komutanı Orgeneral Adem Huduti, 2. Ordu Kurmay Başkanı Tümgeneral Avni Angun, 7. Ana Jet Üs Komutanı Emin Ayık, 2. Ordu İdari Kurmay Yarbaşkanı Tuğgeneral Mustafa Serdar Sevgili, 2. Ordu Harekat Destek Yarbaşkanı Tuğgeneral Zeki Karataş'ın TCK'nın 309. maddesi gereğince 'Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılmalarını, bir önceki duruşmada tahliye edilen dönemin 2. Ordu Komutanlığı Harekat Kurmay Yarbaşkanı Tuğgeneral Ersin Yıldırım'ın ise darbeye teşebbüsten beraatine, silahlı terör örgütüne üye olmaktan cezalandırılmasını istedi.

Savcı Atlı, ayrıca aralarında eski albay, binbaşı, er ve erbaşların olduğu 60 sanık için de darbe gecesi yaşanılanlar nedeniyle aynı suçlamayla ağırılaştırılmış müebbet hapis cezası talep etti.

Mütaalada, tutuksuz sanıklar Suat Özocak, Bülent Kuzucu, Murat Mutlu, Hasan Ayaz ve Seyit Aslan ile 4 er hakkında darbeye teşebbüsten beraati istendi.

Mustafa Sinan Soybaş için ise 'silahlı terör örgütüne üyelikten' cezaladırılması istendi.

Mahkeme heyeti, mütalanın ardından avukat taleplerini dinledi ve duruşmaya ara verdi.

Muhabir: Emrah Gökmen, Volkan Kaşik

  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Halk TV'den ayrılmıştı | İsmail Saymaz'ın Sözcü'ye mi gidiyor
Halk TV'den ayrılmıştı | İsmail Saymaz'ın Sözcü'ye mi gidiyor
İstanbul Erkek Lisesi'si müdürünü şoke eden protesto
İstanbul Erkek Lisesi'si müdürünü şoke eden protesto
Ankara'nın tarihi üzerine AVM dikmişler
Ankara'nın tarihi üzerine AVM dikmişler
EDİRNE ENEZ SULTANİÇE VE GÜLÇAVUŞ SAHİLİNDE: YATIRIMCI VE HAK SAHİPLERİ CEVAP BEKLİYOR!
EDİRNE ENEZ SULTANİÇE VE GÜLÇAVUŞ SAHİLİNDE: YATIRIMCI VE HAK SAHİPLERİ CEVAP BEKLİYOR!
Son Haberler
Ekim ayı ilk hafta yeni çıkan kitaplar | Özkan Saçkan yorumladı
Ekim ayı ilk hafta yeni çıkan kitaplar | Özkan Saçkan yorumladı
Soma’daki maden faciası | 5 işçi can verdi, 9 gözaltı var
Soma’daki maden faciası | 5 işçi can verdi, 9 gözaltı var
Eyüpsultan Belediyesi'ne operasyon | Adım adım İBB yönetimi
Eyüpsultan Belediyesi'ne operasyon | Adım adım İBB yönetimi
İş Sanat’tan Çocuklar için Renkli Ekim Atölyeleri
İş Sanat’tan Çocuklar için Renkli Ekim Atölyeleri
Okul tuvaletinde bulunan tabanca müdür yardımcısının çıktı
Okul tuvaletinde bulunan tabanca müdür yardımcısının çıktı
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın'dan Doğu Guta açıklaması
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın'dan Doğu Guta açıklaması

Ana Sayfa
Gündem
Ekonomi
Politika
Teknoloji
Spor
Dünya
Sağlık
Magazin
Kitap
Turizm
Altın Kızların Mutfağı
Advertorial
CANLI MAÇ
BÖLGE
BİLİM-TEKNOLOJİ
KÜLTÜR - SANAT
İpucu
Kimdir?
Nedir?
Ramazan Haberleri
Genel
Ajans
SULAR NE ZAMAN GELECEK?
Otomobil
Eğitim
DIŞ HABERLER
GÜVENLİK
GENEL
Günün Haberleri
Arşiv
Hava Durumu
  • Dünya
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Gündem
  • Politika
  • Sağlık
  • Spor
  • Teknoloji
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Hava Durumu

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.