• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Gündem
  • Ekonomi
  • Politika
  • Teknoloji
  • Spor
  • Dünya
  • Sağlık
  • Magazin Kitap Turizm Altın Kızların Mutfağı Advertorial CANLI MAÇ BÖLGE BİLİM-TEKNOLOJİ KÜLTÜR - SANAT İpucu Kimdir? Nedir? Ramazan Haberleri Genel Ajans SULAR NE ZAMAN GELECEK? Otomobil Eğitim DIŞ HABERLER GÜVENLİK GENEL
  • Ara
  1. Haberler
  2. Politika
  3. Maltepe'de çöp sorunu | İBB ekipleri harekete geçti
Politika
Yayınlanma: 28 Şubat 2021 - 12:09

Maltepe'de çöp sorunu | İBB ekipleri harekete geçti

Grev yüzünden Maltepe'de 5 gündür toplanmayan çöpler vatandaşları çileden çıkardı. İBB, gelişmeler üzerine çok sayıda temizlik aracı ile çöpleri toplamaya başladı.

2 dk okunma süresi
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Maltepe'de çöp sorunu | İBB ekipleri harekete geçti

Maltepe'de çöp sorunu | İBB ekipleri harekete geçti

Maltepe'de hızla biriken çöp dağlarına İBB temizlik ekipleri el koydu. DİSK'e bağlı Genel-İş ile Maltepe Belediyesi arasındaki toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması üzerine işçilerin başlattığı grev nedeniyle ilçede çöpler 5 gündür toplanmıyordu. İBB'den konuyla ilgili açıklama gecikmedi. 'Halk sağlığı için çöpleri topluyoruz' denildi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Maltepe Belediyesi'nde yaşanan grev nedeniyle, çok sayıda vatandaş tarafından temizlik ve çöp toplanmamasıyla ilgili İBB'ye şikayet iletildiği belirtildi.

Açıklamada “Pandemi döneminde temizlik koşullarının taşıdığı hayati önem nedeniyle, bu şikayetlere İBB'nin kayıtsız kalması, toplum sağlığı açısından mümkün değildir. Bu sebeple, grev hakkına saygı duymakla birlikte, Maltepe'de toplum sağlığını tehdit eden unsurlar İBB iştiraki İSTAÇ marifetiyle toplanmaktadır” denildi.

“ANAYASAL HAK”

Anayasanın 56. maddesine atıf yapılan açıklamada şunlar kaydedildi:

* Herkes, sağlıklı ve dengeli bir çevrede yaşama hakkına sahiptir. Anayasa da yer alan hükümler devlete ve vatandaşa birer tavsiye değil, uyulması zorunlu, müeyyideye bağlanmış en üst hiyerarşik kurallar bütünüdür.

* Büyükşehir sınırları içinde çevrenin korunması genel yetkisi 5216 sayılı Büyükşehir Belediyesi Kanunu'nun 7. Maddesinin (i) bendi uyarınca Büyükşehir Belediyesine verilmiştir. Yine,1593 Sayılı Hıfzıssıha Kanunu'nun  çeşitli maddeleri, çevre ve toplum sağlığının korunması konusunda belediyeleri yetkili kılmaktadır.

* Bu çerçevede; grev nedeniyle Maltepe ilçesinde toplanmadığı için, çevre sağlığına zarar veren ve salgın hastalık üreme ve yayma riski taşıyan çöplerin toplanmasına, Büyükşehir Belediyesinin sorumluluğunda bulunan ana arterler ve meydanlar öncelikli olmak üzere, katkı sağlanmaktadır.

“BU SÖZÜ SAHİPLERİNE İADE EDİYORUZ”

Bazı çevrelerce İBB'ye yönelik ‘grev kırıcı’ yakıştırmasının yapıldığı ifade edilen açıklama şöyle devam etti:

* Bu yakıştırmanın içinde bulunduğumuz salgın ortamı şartlarında kabul edilmesi mümkün değildir. Bu yakıştırmayı, İBB ailesi olarak sözün sahiplerine iade ediyoruz.

* Maltepe Belediyesi'nin temizlik işçilerinin hak ettiği ücreti alması konusunda da ilgili kurumla İBB olarak görüşmelerimiz devam etmektedir.

 * Arzumuz, bir an evvel bu grevin tarafları memnun edecek şekilde sona ermesidir. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, ilçe ya da parti farkı gözetmeksizin, toplumun genelini ilgilendiren sorunlara her yerde güçlü bir şekilde müdahale etmeye devam edecektir.

  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
AKP'yi, Tansu Çiller ve Mesut Yılmaz'ı örnek göstererek uyardı
AKP'yi, Tansu Çiller ve Mesut Yılmaz'ı örnek göstererek uyardı
AKP'li vekilin şirketi mahkemeyi dinlemedi
AKP'li vekilin şirketi mahkemeyi dinlemedi
Bülent Arınç, islamcıların büyük kaybını itiraf etti
Bülent Arınç, islamcıların büyük kaybını itiraf etti
Belediye Başkanı'na giyiminden dolayı hakarete tepki yağdı
Belediye Başkanı'na giyiminden dolayı hakarete tepki yağdı
Son Haberler
Fenerbahçe İstanbul Jet Eurocup 1 Şampiyonu
Fenerbahçe İstanbul Jet Eurocup 1 Şampiyonu
İZKİTAP’ta edebiyat şöleni yaşanıyor
İZKİTAP’ta edebiyat şöleni yaşanıyor
Arkadaşımız Tarkan Abdullahoğlu'nun acı günü
Arkadaşımız Tarkan Abdullahoğlu'nun acı günü
Kavgayı ayırmak isteyen esnaf saldırıya uğradı
Kavgayı ayırmak isteyen esnaf saldırıya uğradı
Özkan Saçkan'ın kaleminden Haftanın kitapları
Özkan Saçkan'ın kaleminden Haftanın kitapları
650 bin faydalı böcek ormanları koruyacak
650 bin faydalı böcek ormanları koruyacak

Ana Sayfa
Gündem
Ekonomi
Politika
Teknoloji
Spor
Dünya
Sağlık
Magazin
Kitap
Turizm
Altın Kızların Mutfağı
Advertorial
CANLI MAÇ
BÖLGE
BİLİM-TEKNOLOJİ
KÜLTÜR - SANAT
İpucu
Kimdir?
Nedir?
Ramazan Haberleri
Genel
Ajans
SULAR NE ZAMAN GELECEK?
Otomobil
Eğitim
DIŞ HABERLER
GÜVENLİK
GENEL
Günün Haberleri
Arşiv
Hava Durumu
  • Dünya
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Gündem
  • Politika
  • Sağlık
  • Spor
  • Teknoloji
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Hava Durumu

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.