• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Gündem
  • Ekonomi
  • Politika
  • Teknoloji
  • Spor
  • Dünya
  • Sağlık
  • Magazin Kitap Turizm Altın Kızların Mutfağı Advertorial CANLI MAÇ BÖLGE BİLİM-TEKNOLOJİ KÜLTÜR - SANAT İpucu Kimdir? Nedir? Ramazan Haberleri Genel Ajans SULAR NE ZAMAN GELECEK? Otomobil Eğitim DIŞ HABERLER GÜVENLİK GENEL
  • Ara
  1. Haberler
  2. Gündem
  3. Melikşah Üniversitesi'nden girişimcilik konferansı
Gündem
Yayınlanma: 17 Ekim 2012 - 21:12

Melikşah Üniversitesi'nden girişimcilik konferansı

2 dk okunma süresi
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Melikşah Üniversitesi'nden girişimcilik konferansı
KAYSERİ (CİHAN)- Melikşah Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, 'İçindeki Girişimciyi Çıkar' konulu söyleşi düzenledi. Söyleşiye konuşmacı olarak, Pegasus Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sabancı, Koton Mağazacılık Yönetim Kurulu Eş Başkanı Gülden Yılmaz, Youth Holding Kurucu Başkanı Emrah Kaya, Simit Sarayı Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Okutur ve TOBB Kayseri Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Sami Boydak katıldı.

Boydak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hacı Boydak, İpek Mobilya Yönetim Kurulu Başkanı Saffet Aslan, Melikşah Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reşit Özkanca, Akademisyen ve öğrenciler de söyleşide izleyici olarak yerlerini aldı.

Açılış konuşmasını yapan TOBB Kayseri Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Sami Boydak, kurulun şimdiye kadar yaptığı organizasyonlar hakkında katılımcılara seminer verdi.

Koton markasının bugünlere nasıl geldiğinden bahseden Gülden Yılmaz, 1988 yıllarında özel bir eğitim kurumunda pedagog olarak çalışırken hayat şartlarını daha iyi hale getirme adına kuzguncukta 25 metrekare bir alanda işe başladıklarını söyledi. Yılmaz, O zamanlar tekstilde ihracat fazlalığı var. Piyasadan bulabildiğimiz kadar ihracat fazlası ürün toplayıp bir seçki oluşturduk. Sağdan soldan bulduğumuz çıkma raflarla bu işe başladık ve bugünlere geldik dedi.

Youth Holding Kurucu Başkanı Emrah Kaya, İstanbul işletme bölümünü kazandığımda aslında ODTÜ hayalim vardı ve kazanamadığım gün oturdum ağladım çünkü ailemde bir rol görevim vardı ve ben onu gerçekleştirememiştim. dedi. Doğru ve yanlış diye bir tercihin olmadığını belirten Kaya, Benim yanlış diye düşündüğüm ve çok üzüldüğüm bir tercih beni bugünlere getirdi. Üniversite yıllarında şunu fark ettim, üniversitede derse girmek kadar bozulan megafonları tamir etmek, ütüsü bozulan perdeleri ütülemek bunlar insana çok şey kazandırıyor. diye konuştu.

Kayseri'ye gelmekten çok büyük memnuniyet duyduğunu ve feyiz aldığını belirten Simit Sarayı Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Okutur, Simit zaten bizim altı yüz yıldır kültürümüzde olan bir ürün. Bende sizler gibi üniversite son sınıfa geldiğimde gelecekle ilgili planlar yapmaya başladım ve küçük bir dükkânla başladığım simit işini, ustaya bağımlılıktan kurtararak seri üretimle Türkiye ve dünyaya pazarlamaya başladım. şeklinde konuştu.

Sabancı ailesinde icat çıkaran biri olarak tanındığından bahseden Pegasus Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sabancı, Ben Mart 2004 yılında ne yapmak istemediğimi anladım ve kendime bir yol çizdim ve holdingden ayrılmak isteğimi açıkladım. Çok büyük tepki toplama rağmen Pegasus vb. markalarla bugünlere geldim. dedi.

Söyleşi, katılımcılara plaket sunumuyla son buldu. CİHAN
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Antalya'da Çöp Kamyonuna Kazası Motosiklet Sürücüsü Hayatını Kaybetti
Antalya'da Çöp Kamyonuna Kazası Motosiklet Sürücüsü Hayatını Kaybetti
Trabzon–Cidde Seferinde Korkutan Anlar: Flynas Uçağı Motor Arızası Sonrası Acil İniş Yaptı
Trabzon–Cidde Seferinde Korkutan Anlar: Flynas Uçağı Motor Arızası Sonrası Acil İniş Yaptı
Ankara'da Kaza: Otomobil Hatip Çayı'na Uçtu, 3 Yaralı
Ankara'da Kaza: Otomobil Hatip Çayı'na Uçtu, 3 Yaralı
Düzce Cumayeri'nde Trajik Kaza: 23 Yaşındaki Genç Vefat Etti
Düzce Cumayeri'nde Trajik Kaza: 23 Yaşındaki Genç Vefat Etti
Son Haberler
Antalya'da Çöp Kamyonuna Kazası Motosiklet Sürücüsü Hayatını Kaybetti
Antalya'da Çöp Kamyonuna Kazası Motosiklet Sürücüsü Hayatını...
Samsunspor, Cherif Ndiaye ile 4 Yıllık İmza attı
Samsunspor, Cherif Ndiaye ile 4 Yıllık İmza attı
Yemen’de İsrail Saldırısı: Sana’da Elektrik Kesildi, Can Kaybı Var
Yemen’de İsrail Saldırısı: Sana’da Elektrik Kesildi, Can Kaybı...
Trabzon–Cidde Seferinde Korkutan Anlar: Flynas Uçağı Motor Arızası Sonrası Acil İniş Yaptı
Trabzon–Cidde Seferinde Korkutan Anlar: Flynas Uçağı Motor Arızası...
Gülçavuş ve Sultaniçe - Enez Sahil Yolu Tamamlanıyor
Gülçavuş ve Sultaniçe - Enez Sahil Yolu Tamamlanıyor
Kimse Yok Mu'dan Sudan'a 20 bin dolarlık gıda yardımı
Kimse Yok Mu'dan Sudan'a 20 bin dolarlık gıda yardımı

Ana Sayfa
Gündem
Ekonomi
Politika
Teknoloji
Spor
Dünya
Sağlık
Magazin
Kitap
Turizm
Altın Kızların Mutfağı
Advertorial
CANLI MAÇ
BÖLGE
BİLİM-TEKNOLOJİ
KÜLTÜR - SANAT
İpucu
Kimdir?
Nedir?
Ramazan Haberleri
Genel
Ajans
SULAR NE ZAMAN GELECEK?
Otomobil
Eğitim
DIŞ HABERLER
GÜVENLİK
GENEL
Günün Haberleri
Arşiv
Hava Durumu
  • Dünya
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Gündem
  • Politika
  • Sağlık
  • Spor
  • Teknoloji
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Hava Durumu

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.