• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Gündem
  • Ekonomi
  • Politika
  • Teknoloji
  • Spor
  • Dünya
  • Sağlık
  • Magazin Kitap Turizm Altın Kızların Mutfağı Advertorial CANLI MAÇ BÖLGE BİLİM-TEKNOLOJİ KÜLTÜR - SANAT İpucu Kimdir? Nedir? Ramazan Haberleri Genel Ajans SULAR NE ZAMAN GELECEK? Otomobil Eğitim DIŞ HABERLER GÜVENLİK GENEL
  • Ara
  1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Muğla'dan 40 ülkeye su kaydırağı ihracatı
Ekonomi
Yayınlanma: 22 Aralık 2017 - 12:09

Muğla'dan 40 ülkeye su kaydırağı ihracatı

Sektöründe dünyanın 5'inci büyüğü olarak Muğla'da su kaydırakları üreten Polgün firması, 40 ülkeye ihracat yapıyor.

2 dk okunma süresi
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Muğla'dan 40 ülkeye su kaydırağı ihracatı
ANKARA (AA) - GÖKHAN ERGÖÇÜN - Otel ve eğlence parkları için su kaydırakları üreten Polgün firması, sektörde dünyanın 5'inci firması olarak bugüne kadar 40 ülkede 250 projeye imza attı.

Polgün Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Güngör, AA muhabirine, firmalarını 2002'de kurduklarını, Muğla bölgesinde 2 fabrikada üretim gerçekleştirdiklerini söyledi. Güngör, 200 kişinin istihdam edildiği fabrikalarında tüm tasarımları kendilerinin yaptığını anlattı.

Türkiye'de otel ve eğlence parkları için su kaydırakları üreten iki firmadan biri olduklarını dile getiren Güngör, firmanın 40 ülkeye ihracat yaptığını söyledi. Çeşitli ölçeklerde 250 yurt dışı projeyi tamamladıklarını aktaran Güngör, bu yıl yaklaşık 3 milyon dolar ihracat gerçekleştireceklerini belirtti.

Sektörde Kanada'nın başı çektiğini ifade eden Güngör, 'Dünyadaki rakiplerimize göre daha kaliteli ve daha ucuz üretim yaptığımız için tercih ediliyoruz, bugün sektörde dünyanın 5'inci firmasıyız.' dedi.

Marmaris, Antalya, Fethiye gibi turistik bölgelerde, yurt dışında ise Fas, Tunus, Cezayir, İspanya ve Kazakistan'da projeleri hayata geçirdiklerini kaydeden Güngör, 'Almanya'da bir firma ile ortaklığımız var. Endonezya, Tayland ve Çin'de temsilcilerimiz, Bulgaristan'da ise ofisimiz var.' diye konuştu.

Satış ekiplerinin yabancı ülkelerde turizm ve eğlence sektöründe araştırma yaptığını, 4-5 yıldızlı oteller ve eğlence parklarının yoğunluğuna göre ülkelere yöneldiklerini belirten Güngör, 'Türkiye'de ise özellikle deniz olmayan illerde yapılan belediyelerin su parkı projeleri için ihalelere giriyoruz, doğu bölgelerinde çok ciddi projeler var.' diye konuştu.

Güngör, reçine transferiyle kaplama (RTM) adını verdikleri, dünyada sayılı firmanın kullandığı, kaydırakların içinin ve dışının kalıcı parlaklığını sağlayan bir teknoloji ile üretim yaptıklarını anlatarak, 'En ufak ürünümüz 4-5 bin avro, bir su parkının kurulumu milyonları buluyor. Kurulduğumuz tarihte sektöre girmek büyük bir riskti, yaptığımız yatırımların karşılığını yeni almaya başladık.' şeklinde konuştu.

'Büyük projelerin inşası 3 aydan fazla sürüyor'Talebe ve bölgeye göre kapalı ve açık eğlence parkı projeleri yaptıklarına değinen Güngör, yakın dönemde yurt dışında İran, Kazakistan ve Arnavutluk, yurt içinde ise Kuşadası, Didim, Fethiye ve Antalya'da büyük projelere imza attıklarını belirtti.

Güngör, sektörlerinde üretimin ve montajın kış aylarında yapılıp teslim edilmesi gerektiğine dikkati çekerek, 'Firmamız önce ihracat için anlaşma düzenliyor, isteğe göre ürünün üç boyutlu tasarımını yapıp onaylatıyor, ardından ürünleri sevk ediyor. Sonrasında montaj ekiplerimiz kurulumu yapıyor. Bu süreç büyük projelerde 3 ayı geçebiliyor.' dedi.

Yurt dışında birçok pazar olduğuna işaret eden Güngör, 'Türkiye'nin girmediği Güney Afrika, Asya gibi pazarlarda ciddi yatırım fırsatları var, Türk firmaları yurt dışına açılmaktan hiçbir zaman çekinmemeli.' ifadesini kullandı.

Güngör, lojistik anlamında özellikle hafta sonu ve tatil günlerinde gümrüklerde sorun yaşandığını, ihracatçıların bu konuda çözüm beklediğini belirtti.

  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Fon skandalında dikkat çeken isimler tartışma konusu oldu
Fon skandalında dikkat çeken isimler tartışma konusu oldu
Ayçiçek Hasat Şenliği Silivri'de yapıldı
Ayçiçek Hasat Şenliği Silivri'de yapıldı
Ramazan Altuğ Adıyaman Çiğköfte, yıl sonu hedefi 300 şube
Ramazan Altuğ Adıyaman Çiğköfte, yıl sonu hedefi 300 şube
Özgür Özel 'Devletleştireceğiz' dedi, ÖİB açıklama yaptı
Özgür Özel 'Devletleştireceğiz' dedi, ÖİB açıklama yaptı
Son Haberler
Eylül ayı üçüncü haftası kitap yorumları
Eylül ayı üçüncü haftası kitap yorumları
İzmir Kültürpark’ta edebiyat şöleni başladı
İzmir Kültürpark’ta edebiyat şöleni başladı
Festivalde organizasyon skandalı | İrem Derici ve Ceza konseri iptal
Festivalde organizasyon skandalı | İrem Derici ve Ceza konseri iptal
Fon vurgunuyla adeta Türkiye soyulmuş | Yurt dışına kaçırılmış
Fon vurgunuyla adeta Türkiye soyulmuş | Yurt dışına kaçırılmış
Alzheimer hastalığına zemin hazırlayan etkenler!
Alzheimer hastalığına zemin hazırlayan etkenler!
'Amaç Peygamberin kabrini, mukaddes yerleri korumaktır'
'Amaç Peygamberin kabrini, mukaddes yerleri korumaktır'

Ana Sayfa
Gündem
Ekonomi
Politika
Teknoloji
Spor
Dünya
Sağlık
Magazin
Kitap
Turizm
Altın Kızların Mutfağı
Advertorial
CANLI MAÇ
BÖLGE
BİLİM-TEKNOLOJİ
KÜLTÜR - SANAT
İpucu
Kimdir?
Nedir?
Ramazan Haberleri
Genel
Ajans
SULAR NE ZAMAN GELECEK?
Otomobil
Eğitim
DIŞ HABERLER
GÜVENLİK
GENEL
Günün Haberleri
Arşiv
Hava Durumu
  • Dünya
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Gündem
  • Politika
  • Sağlık
  • Spor
  • Teknoloji
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Hava Durumu

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.