Ardıç yağı kremi, Hızlı etkili doğal ağrı kesici

Ardıç yağı, ağrı kesici hapların zararları, ağrı kesici ilaçların bitmek bilmeyen yan etkileri göz önüne alındığında tabiatın bir mucizesi gibi karşımıza çıkıyor

22 Ocak 2016 Cuma 02:40
Ardıç yağı kremi, Hızlı etkili doğal ağrı kesici






Ardıç yağı kremi, Hızlı etkili doğal ağrı kesici

Ardıç yağı bilim insanlarını hayrete düşüren çok sayıda özelliklere sahip tabiatın mucizevi imkanlarından biri olarak karşımıza çıkıyor. Ağrı kesici hapların zararları, ağrı kesici ilaçların onlarca yan etkisine rağmen, ardıç yağının mucizevi etkisi bilim insanlarını hayrete düşürüyor.




İnsanlığın tuzdan sonra kullanmaya başladığı ilk mikrop kırıcı antiseptik özelliğe sahip ardıç suyu ve yağı günümüze kadar çok değişik özellikleri ortaya çıkarıldı. Doğal antiseptik özelliği akıncı Türk ordularının hekimleri tarafından yüzlerce yıl boyunca yaralı askerlerin tedavisinde kullanıldı.


Aynı özellik halen spor müsabakalarında, futbol karşılaşmalarında meydana gelen yaralanma ve ezilmelere karşı en çok tercih edilen krem ve yağ olarak öne çıkmaktadır.
TÜRK KÜLTÜRÜNDE ARDIÇ AĞACI

Ardıç yağı kremini anlatırken, Ardıç Ağacı'nın Türk kültüründeki önemini belirtmeden geçmek mümkün değil. Göçebe hayatın en önemli simgelerinden biri olarak kabul edilen ardıç ağacı Anadolu ve Orta Asya bozkırlarında yüzlerce türbe ve mezar taşını süsler. Göktanrı ve İslam dini dönemlerinde Ardıç Ağacı'na olan saygı hiç değişmedi. Anadolu'nun çoğu yerinde hala dallarına bez bağlanan ağaçların çoğu ardıçtır. Türk Tababet'ine ait ilk yazmalarda bile ardıç ağacı, ardıç suyu, ardıç yağı yer alır. 

Katran yapımında kullanılan türleri Torosların Kuzey yamaçlarında yoğun olarak yer alır. Katran halen içanadolu ve Akdeniz bölgesinde hayvanların tedavisinde, bahçelerde zararlı bakterilerde mücadelede tercih edilir. Katran'ın ayak hastalıkları ve tokup dikeni tedavisinde kullanan yörük boyları uzun yürüyüşlerde bunun oldukça faydasını görmüştür. 
İçanadolu, Ege, Akdeniz bölgeleri ile Suriye Türkmenleri, İran Bayat, Kaçar ve Afşar Türk boyları Ardıç süslemeleri yazmalar, tülbentler oldukça yaygındır. Ulu kişilerin mezarlarına mutlaka ardıç ağacı dikilir. Defin merasimi sonrası mezar taşı konulana kadar, mezarın baş kısmına kuru bir ardıç ağacı dikilerek ebediete uğurlanır. 
Türkiye'deki en yaşlı ardıç ağacının Kuzey toroslarda Taşkent Alata (Balcılar)'da bulunmaktadır.  2 bin 300 yaşında olduğu tahmin edilen ağaca yörede yaşayanlar ağıl ağacı adını vermiş.
Eski beşiklerin üst kısmında bulunan tutacakların da ardıç ağacından yapıldığını söylemekte fayda var. Son olarak ebru sanatında kullanılan fırçalar da, mikrop üremesini engellediği için ardıç dallarının tercih edildiğini not olarak düşelim.

ARDIÇ YAĞI NASIL ELDE EDİLİR?

Ardıç suyu, yağı, kremi ve buharıyla büyük bir şifa kaynadığı. Pek çok özelliği çocuk, genç yaşlı, kadın erkek her yaştan insanda rahatlıkla kullanılabilir.
Ardıç yağı Eylül ve Ekim aylarında toplanan kozalaklardan elde edilir. Toplanması, dalından koparılması oldukça zahmetli olduğundan, ağaç dibine serilen sofra altı sayesinde ağaç dalları silkelenerek toplanan kozalaklar mutlaka ayıklanmalı. Kozalakların etrafındaki yapraklar ve iğneleri temizlenerek kurumuya bırakılır. İşin uzmanları kurutulan kozalaklar için en az iki yıllık olgunlaşma süresi tavsiyesinde bulunuyor. Kurutulan kozalakların da renklerine göre ayrılması gerekiyor. Olgunlaşan kozalaklar daha koyu siyaha yakın bir renkte olmalı. Mor rengin hakim olduğu kozalakların buharlı tedavilerde kullanılması öneriliyor.
Ardıç yağı elde etme tekniği, kökleri Çin ve Orta Asa'ya dayanan ve pek çok medeniyetin bildiği bir yönteme dayanıyor. Tıpkı gül yağı elde etme yöntemindeki damıtma tekniği ardıç yağı üretimi için de kullanılıyor. 

İlaç ve eczacılık sektöründe katma değeri çok yüksek bir hammadde olan ardıç yağı öğütülerek büyük bir kazanın içinde önce buharlaştırılır, daha sonra kimyasal reaksiyona tabi tutularak yağı başka bir kaba damıtalarak elde edilir. Uluslararası piyasalarda Juniper Berry olarak satılır. Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi FDA'nın kullanımını desteklediği doğal ürünleri arasında yer alan ardıç yağı kliniklerde yaygın olarak çok farklı amaçlar için yer alır. Ardıç yağının hangi tür rahatsızlıklara iyi geldiğini haberin devamında bulabilirsiniz.

ARDIÇ ÇAYI NASIL ELDE EDİLİR

Kurutulan ve morumsu renklere sahip ardıç kozalaklarından evde rahatlıkla çay olarak kullanabiliriz. Eğer ardıç kozalaklarını dibek içerisinde döverek hazırladıysak, bir pamuklu bez içerisine üç-5 yemek kaşığı yarım litre kaynar suyun içinde 20 dakika kadar bekletelim. Daha sonra afiyetle içebilirsiniz. Tadı ilk birkaç denemede sert gelebilir, çok değil bir fincan içerisine yarım şeker ya da bir çay kaşığı bal ilave ederek bu odunsu kokuyu hafifletebilirsiniz.

İkinci yöntem: Yarım litre kaynayan çaydanlığın içerisine 15 - 20 adet ardıç kozalağı atalım. Kaynayan suyu daha sonra içeceğimiz fincanlara süzerek bir önceki yöntemle içebiliriz.

Üçüncü yöntem: Toz haline getirilmiş kozalaklardan yine aynı miktar suyun içerisine 1 kaşık ilave ederek 15 - 20 dakika sonra süzerek içebiliriz. Tadlandırmak için bir önceki yöntemi kullanabiliriz.

ARDIÇ YAĞI KREMİ HANGİ HASTALIKLARA İYİ GELİR

Ardıç Yağı kremi romatizmal hastalıklarla mücadalede en etkili yöntemlerden biridir.

Ardıç Yağı Kremi bel fıtığının neden olduğu ağrılarında, boyun fıtığı ağrılarında, eklem ağrılarından, kas ve romatizmal ağrılarının giderilmesinde tavsiye edilir.

Ardıç Yağı zorlu böbrek taşlarının düşürülmesinde son derece faydalıdır. 

Ardıç Yağı kremi kan dolaşımını doğal yollarla artıran, toksik maddelerin ve ürik asidin vucudumuzdan atılmasını hızlandıran en etkili maddelerin başında gelir. Kanı temizler. Kandaki zararlı maddeleri dışarı atar. 

Ardıç yağı ile sinüzitle mücadelede çok etkilidir. Buharı sinizüt söktürür. Nefes açar. Sinüsleri rahatlatır. 

Ardıç yağı griple mücadelede bilinen en etkili silahtır. Bu konuda kullanım şekli için mutlaka uzmanından tavsiye alın.

Ardıç yağı kremi saç dökülmesini önler.

Ardıç yağı bağırsak hastalıklarının önlenmesinde, parazitlerle mücadelede son derece etkilidir.

Ardıç yağı özellikle çocuklarda diş etlerinin güçlendirilmesinde son derece faydalıdır.

Ardıç yağı kremi, ani kramplarda etkilidir, bu yönüyle sporcuların tedavisinde öne çıkar. 

Ardıç yağının spazm çözücü etkisi güçlüdür. Sık sık spazm problemi yaşayanların cebinde çantasında mutlaka bulunmasında fayda var.

Ardıç Yağı Nasıl Kullanılır;
Ardıç yağından, ağız yoluyla, burun yoluyla yahut harici yoldan faydalanabilirsiniz.

Ardıç yağı kremi yaraların hızla iyileşmesinde etkilidir. Açık yaralarda enfeksiyon kapmayı önler. 

Ardıç yağı kremi Akne, Egzama ve çok sayıda deri hastalığı ile mücadelede en doğal ilaçtır.

Ardıç yağını kullanmak oldukça basit. Ağrı olan bölgeye sürerek ya da ağızdan bir şekerin üzerine damlatarak uzmanının tavsiye ettiği ölçüde kullanabilirsiniz. Genelde yetişkin biri için kesme şeker üzerine 3-5 damla ardıç yağı damlatıp, dilinizin üzerinde bekleterek emebilirsiniz. Veya yine aynı miktardaki ardıç yağını yarım bardak ılık suya damlatarak alabilirsiniz. Kullanım süresi ve diğer yöntemler için bir hekime başvurmanızda yarar var.

ÖNEMLİ NOT: Bu haberde yer alan bilgilerin tamamı, dijital ortamda yayınlanan kamuya açık yayınlardan derlenmiştir. Bu haberin içeriğinde yer alan bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Sağlığımızı etkileyen her konuda doğrudan doktor tavsiyesi gereklidir. Lütfen haberin içeriğinde yer alan bilgileri doktorunuza danışmadan uygulamayın, uygulamaya aracılık etmeyin. 
Son Güncelleme: 15.06.2021 23:37
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
hasan 2016-01-22 12:46:56

selamlar; ardıç yağı içerisine hangi bitkileri kata biliriz ardıç yağı damıtmak için kullanacağımaz araçlar neler olabilir?
ardıç yağı gibi diğer bitkisel yağları güvenle alabileceğimiz yerler nereleri bilgi verirseniz sevinirim
izmirden selamlar

Avatar
zeliha 2019-01-16 01:56:47

ardic yagini beya baska krem yaglar (arzen kozmetik yazin ckcak coook dogal cokta kaliteli fiyatlarida uygun guvenilir bir marka zaten arzen yazdiginizda gorursunuz

Avatar
ergun nayir 2017-08-14 23:26:18

ardiç yagi kremi ne kadar

Avatar
Olgun 2020-04-26 19:58:17

Bende yağlı egzama var kaşıntı oluyor bir süre gidiyor sonra geri geliyor ne Önerirsiniz saygılar

Avatar
Şükrü özer 2021-01-15 03:50:22

Ardıç yağı ne gibi bir faydasi var ödemli bacaklara bu konuda yardımcı olabilir misiniz

Avatar
arzu 2022-12-20 15:39:38

çok bilgilendirici olmuş teşekkür ederim.