• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Gündem
  • Ekonomi
  • Politika
  • Teknoloji
  • Spor
  • Dünya
  • Sağlık
  • Magazin Kitap Turizm Altın Kızların Mutfağı Advertorial CANLI MAÇ BÖLGE BİLİM-TEKNOLOJİ KÜLTÜR - SANAT İpucu Kimdir? Nedir? Ramazan Haberleri Genel Ajans SULAR NE ZAMAN GELECEK? Otomobil Eğitim DIŞ HABERLER GÜVENLİK GENEL
  • Ara
  1. Haberler
  2. Otomobil
  3. Borusan Otomotiv Motorsport Sezona Podyumla Başladı
Otomobil
Yayınlanma: 19 Nisan 2021 - 19:28

Borusan Otomotiv Motorsport Sezona Podyumla Başladı

Cumartesi günü gerçekleştirilen ilk yarışta Cem Bölükbaşı ve Berkay Besler ikilisi kendi klasmanlarında ikinci olurken, aldıkları 5 saniye ceza ardından genel klasmanda onuncu kendi klasmanlarında altıncı olarak yarışı tamamladılar.

2 dk okunma süresi
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Borusan Otomotiv Motorsport Sezona Podyumla Başladı

Borusan Otomotiv Motorsport Sezona Podyumla Başladı

 

Ülkemizi GT4 Avrupa Serisi’nde temsil eden tek Türk takımı Borusan Otomotiv Motorsport, 2021 sezonunun ilk yarışında efsanevi Monza pistinde start aldı. Cem Bölükbaşı ve Berkay Besler ikilisi genel klasmanda dördüncü ve PRO-AM kategorisinde de ikinci olarak ülkemize podyum gururu yaşattılar. 

 

Yeni sezona şampiyonluk parolasıyla başlayan Borusan Otomotiv Motorsport’un başarılı pilotları Yağız Gedik- Hasan Tansu 11 kapı numarası, Cem Bölükbaşı- Berkay Besler ise 12 kapı numarasıyla geçtiğimiz hafta sonu GT4 Avrupa Serisi Monza yarışında 2 adet BMW M4 GT4 otomobil ile start aldı.

Cumartesi günü gerçekleştirilen ilk yarışta Cem Bölükbaşı ve Berkay Besler ikilisi kendi klasmanlarında ikinci olurken, aldıkları 5 saniye ceza ardından genel klasmanda onuncu kendi klasmanlarında altıncı olarak yarışı tamamladılar. Yağız Gedik ve Hasan Tansu ikilisi ise sergiledikleri başarılı performansa rağmen Hasan Tansu’nun mücadele ettiği rakibinin hatası sonrasında spin atarak sıra kaybetti ve klasmanlarında dokuzuncu olarak yarışı tamamladılar.

Pazar günü gerçekleştirilen ikinci yarışta çok iyi start alan Cem Bölükbaşı ve Berkay Besler ikilisi yarışı genel klasmanda dördüncü, PRO-AM kategorisinde de ikinci olarak tamamladı ve sezonun ilk ayağında podyuma çıkarak bayrağımızı dalgalandırmayı başardı. Yağız Gedik ve Hasan Tansu ikilisinin ise talihsizlikler yakasını bırakmadı, kendi klasmanında dördüncü sıraya kadar yükselmeyi başaran ikili yaşadıkları temas sonrasında süspansiyon sisteminin hasar alması sonucunda yarışı tamamlayamadılar.

Borusan Otomotiv Motorsport’un bir sonraki yarışı 28-30 Mayıs tarihlerinde Fransa’ da bulunan Paul Ricard yarış pistinde gerçekleşecek.

Borusan Otomotiv ana sponsorluğunda yarışan Borusan Otomotiv Motorsport’un diğer sponsorları Shell, Borusan Lojistik, Borçelik, Gedik Piliç ve Glasurit’tir.

Borusan Otomotiv Motorsport Hakkında:

Borusan Otomotiv Motorsport, 2008 yılında, Türkiye'de motorsporlarının gelişimine ve Türkiye'nin yurt dışında tanıtımına katkıda bulunmak amacıyla Borusan Otomotiv tarafından kurulmuştur. Takım 4 kıtada, 20 farklı ülkede, 36 farklı pistte ve 370'e yakın yarışta start almış, İtalya 3 H Endurance Champions Cup dahil olmak üzere 18 şampiyonluk kazanmıştır. 

Borusan Otomotiv Motorsport, WTCC ile ülkemizin FIA Dünya Şampiyonası'nı takip eden ilk ve tek Türk takımı olduğu gibi, Dubai 24 H ile Endurance serilerinde yarışan ilk Türk takımı olarak ülkemizdeki motorsporları takımları arasında ayrıcalıklı bir yere sahiptir.

  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Araç bakımı yaptırmadan yola çıkmayın
Araç bakımı yaptırmadan yola çıkmayın
Bayram yolunda
Bayram yolunda "Monoton Sürüş" tehlikesine dikkat!
Cevher Jant Ege’nin en büyük 32’nci sanayi kuruluşu
Cevher Jant Ege’nin en büyük 32’nci sanayi kuruluşu
Ford Türkiye Elektrikli Yeni Binek ve Ticari Araçlarını Tanıttı
Ford Türkiye Elektrikli Yeni Binek ve Ticari Araçlarını Tanıttı
Son Haberler
Burası ne Çeşme ne Alaçatı: Saklı bir koy, cam gibi deniz! İzmir’in Maldivleri burası!
Burası ne Çeşme ne Alaçatı: Saklı bir koy, cam gibi deniz! İzmir’in...
Yağsız ama çıtır çıtır: Kahvaltıya yeni efsane! Balon gibi kabaran pişi tarifi
Yağsız ama çıtır çıtır: Kahvaltıya yeni efsane! Balon gibi kabaran...
Bakir doğası ve turkuaz deniziyle eşsiz: Unutulmaz huzur dolu tatil adresi! Ege’nin saklı cenneti sizi çağırıyor
Bakir doğası ve turkuaz deniziyle eşsiz: Unutulmaz huzur dolu tatil...
Mis gibi kokuyor ama yaklaşanı yakıyor! Güzelliğine aldanmayın: Koparmanın cezası tam 387 bin TL
Mis gibi kokuyor ama yaklaşanı yakıyor! Güzelliğine aldanmayın:...
Meteoroloji uyardı, yaz şimdi başlıyor: Termometreler rekor kıracak, gölge bile serinletmeyecek! O gün kavurucu sıcaklar geliyor
Meteoroloji uyardı, yaz şimdi başlıyor: Termometreler rekor kıracak,...
Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan, corona virüsüne yenik düştü.
Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan, corona virüsüne yenik düştü.

Ana Sayfa
Gündem
Ekonomi
Politika
Teknoloji
Spor
Dünya
Sağlık
Magazin
Kitap
Turizm
Altın Kızların Mutfağı
Advertorial
CANLI MAÇ
BÖLGE
BİLİM-TEKNOLOJİ
KÜLTÜR - SANAT
İpucu
Kimdir?
Nedir?
Ramazan Haberleri
Genel
Ajans
SULAR NE ZAMAN GELECEK?
Otomobil
Eğitim
DIŞ HABERLER
GÜVENLİK
GENEL
Günün Haberleri
Arşiv
Hava Durumu
  • Dünya
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Gündem
  • Politika
  • Sağlık
  • Spor
  • Teknoloji
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Hava Durumu

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.