• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Gündem
  • Ekonomi
  • Politika
  • Teknoloji
  • Spor
  • Dünya
  • Sağlık
  • Magazin Kitap Turizm Altın Kızların Mutfağı Advertorial CANLI MAÇ BÖLGE BİLİM-TEKNOLOJİ KÜLTÜR - SANAT İpucu Kimdir? Nedir? Ramazan Haberleri Genel Ajans SULAR NE ZAMAN GELECEK? Otomobil Eğitim DIŞ HABERLER GÜVENLİK GENEL
  • Ara
  1. Haberler
  2. Ajans
  3. (ÖZEL HABER) HAVADAN CEZA YAĞDI
Ajans
Yayınlanma: 13 Kasım 2013 - 00:00

(ÖZEL HABER) HAVADAN CEZA YAĞDI

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube ekipleri, havadan denetimlere başladı.

2 dk okunma süresi
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
(ÖZEL HABER) HAVADAN CEZA YAĞDI
İstanbul Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube ekipleri, havadan denetimlere başladı. İHA ekibinin de katıldığı polis helikopteri ile yapılan denetimlerde şerit ihlali yapan TIR’lar, karadaki ekiplere bildirildi. Yapılan denetimlerde ceza kesilen bir sürücünün, “Ben yukarıdaki helikopteri gözetlemek zorunda mıyım” cevabı tebessümle karşılandı.
İstanbul’da trafik ihlallerini en aza indirmeyi amaçlayan İstanbul Emniyet Müdürlüğü, hatalı sürücüleri artık hem havadan hem de karadan yakın takibe aldı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nün yeni başlattığı havadan trafik ihlallerini tespit çalışması hayata geçti. Özellikle narkotik ve terör operasyonlarında kullanılan polis helikopteri, trafik denetimleri için de havalanmaya başladı. İHA ekibinin de katıldığı ilk denetimler, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü Anadolu Yakası çıkışında gerçekleştirildi. Havacılık Şube Müdürlüğü helikopteri, Trafik Şube Müdürlüğü Emniyet Amiri Tülay Işık ile birlikte bu kez trafik denetimi için havalandı. Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’ne gelen helikopterde bulunan kameradan trafiği izleyen teknisyen, şerit ihlali yapan TIR’ların plakalarını belirledi. Plakaları telsiz anonsu ile köprü çıkışında bekleyen ekiplere bildiren Emniyet Amiri Tülay Işık, cezai işlem uygulanmasını sağladı.
Trafik denetimleri sırasında sürücülerden ise ilginç tepkiler de geldi. Şerit ihlali nedeniyle ceza kesilen bir TIR sürücüsünün, “Ben yukarıda helikopteri gözetlemek zorunda mıyım. O zaman ileride bir polis beklesin. ‘Kontrol var’ desin. Ben ona göre beklerim. Kontrol olsa yolumda giderim” ifadeleri trafik polisleri tarafından tebessümle karşılandı.
Denetimlerle ilgili bilgi veren Emniyet Amiri Tülay Işık, “Biz helikopterle yoğunluk takibi yapıyorduk. Artık bundan sonra havadan denetim de yapacağız. Havadan yapacağımız denetimlerle de biz ihlalleri çok daha rahat, çok daha etkin şekilde denetleyeceğiz. Gerekli cezai işlem tabii ki uygulanacak. Burada amacımız ihlallerin önüne maksimum seviyede geçebilmek. Özellikle emniyet şeridi ihlalleri ve ağır tonajlı araçların sol şerit ihlalleri bizim için çok önemli. Bu anlamda havadan yapılan denetimler tabii ki trafik denetleme hizmetlerine güç katacaktır. Etkinliğimizi bir kat daha arttıracaktır” diye konuştu.
İstanbul’da 2013 yılının ilk on ayında 2 milyon 330 bin ceza kesildiğini belirten Işık, “Cezanın 10 bin 180’i şerit ihlalinden kesilmiş. 338 bin araca biz emniyet şeridi ihlali cezası uygulamış durumdayız. Bugüne kadar bin 897 araçtan çakar sistemi söktük” ifadelerini kullandı.
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
NOW Ana Haber Bültenlerini Ozan Gündoğdu sunacak
NOW Ana Haber Bültenlerini Ozan Gündoğdu sunacak
Deneyimli gazeteci Neşe Berber Lider TV Ankara temsilciliğine getirildi
Deneyimli gazeteci Neşe Berber Lider TV Ankara temsilciliğine getirildi
Evcil Hayvan Sağlığında Görünmeyen Tehditlere Karşı Koruyucu Önlem Şart
Evcil Hayvan Sağlığında Görünmeyen Tehditlere Karşı Koruyucu Önlem Şart
İbrahim Çeçen Vakfı'ndan Kadınların Güçlenmesine Hibe Desteği
İbrahim Çeçen Vakfı'ndan Kadınların Güçlenmesine Hibe Desteği
Son Haberler
Sabah namazında camiyi sel bastı, cemaat kayıkla kurtarıldı
Sabah namazında camiyi sel bastı, cemaat kayıkla kurtarıldı
Sel felaketinin yaraları sarılıyor, kayıplar aranıyor
Sel felaketinin yaraları sarılıyor, kayıplar aranıyor
İzmir’de 3 yıl önceki Ömer Şenol cinayeti aydınlatıldı
İzmir’de 3 yıl önceki Ömer Şenol cinayeti aydınlatıldı
MSCI Fon Skandalı için Türkiye'ye Haziran ayına kadar süre verdi
MSCI Fon Skandalı için Türkiye'ye Haziran ayına kadar süre verdi
Ev sahibi oturduğu evi ateşe verdi, kediyi kiracısı kurtardı
Ev sahibi oturduğu evi ateşe verdi, kediyi kiracısı kurtardı
KAYSERİLİ KIŞA HAZIRLANIYOR
KAYSERİLİ KIŞA HAZIRLANIYOR

Ana Sayfa
Gündem
Ekonomi
Politika
Teknoloji
Spor
Dünya
Sağlık
Magazin
Kitap
Turizm
Altın Kızların Mutfağı
Advertorial
CANLI MAÇ
BÖLGE
BİLİM-TEKNOLOJİ
KÜLTÜR - SANAT
İpucu
Kimdir?
Nedir?
Ramazan Haberleri
Genel
Ajans
SULAR NE ZAMAN GELECEK?
Otomobil
Eğitim
DIŞ HABERLER
GÜVENLİK
GENEL
Günün Haberleri
Arşiv
Hava Durumu
  • Dünya
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Gündem
  • Politika
  • Sağlık
  • Spor
  • Teknoloji
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Hava Durumu

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.