Yapý sektöründe 42 yýlý aþkýn bir süredir faaliyet gösteren Pakpen, ýsý yalýtým malzemeleri üretiminde ozon etkisini azaltan teknolojiyi geliþtirerek çevre duyarlý bir kuruluþ olduðunu bir kez daha kanýtladý. Çevre, kapasite geliþtirme ve üretken faaliyetler yoluyla yoksulluðun azaltýlmasý konularýnda projeler geliþtiren Birleþmiþ Milletler Sýnai Kalkýnma Teþkilatý (UNIDO) tarafýndan yürütülen Umbrella projesine katýlan Pakpen, çevreye duyarlýlýðýnýn da sürdürülebilir olduðunu gösterdi.
Umbrella projesi kapsamýnda gaz dönüþümünü gerçekleþtirebilmek için gerekli tüm makine-teçhizat yatýrýmlarý ve Ar-Ge çalýþmalarýný hayata geçiren Pakpen, PakBoard XPS Plaka üretiminde EN 13164 standart testlerini de baþarýyla tamamladý. 2.4 milyon dolar bütçesi olan projenin % 45i UNÝDO tarafýndan karþýlandý. okuz firmanýn yer aldýðý projede Pakpen 30 ay gibi kýsa bir sürede sonuca ulaþan ilk firma oldu.
Çevre dostu teknolojilerin yaygýnlaþmasýný ve bu alanda gerekli kapasitenin oluþturulmasýný hedefleyen UNIDO Çevre Programý kapsamýnda, ozon etkisi olan HCFC 141b, HCFC 142-b ve HCFC-22 gazlarýnýn yerine, ozon etkisi olmayan HFC 152a, DME, CO₂, gazlarý ve ethanol kombinasyonlarý kullanýlmasý saðlanýyor.
Gündem
Yayınlanma: 12 Nisan 2013 - 09:31







