• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Gündem
  • Ekonomi
  • Politika
  • Teknoloji
  • Spor
  • Dünya
  • Sağlık
  • Magazin Kitap Turizm Altın Kızların Mutfağı Advertorial CANLI MAÇ BÖLGE BİLİM-TEKNOLOJİ KÜLTÜR - SANAT İpucu Kimdir? Nedir? Ramazan Haberleri Genel Ajans SULAR NE ZAMAN GELECEK? Otomobil Eğitim DIŞ HABERLER GÜVENLİK GENEL
  • Ara
  1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. PETDER bir yılda 20 bin tona yakın atık yağ topladı
Ekonomi
Yayınlanma: 16 Temmuz 2018 - 10:15

PETDER bir yılda 20 bin tona yakın atık yağ topladı

PETDER (Petrol Sanayi Derneği) Atık Motor Yağlarının Yönetimi Projesi 2017 Faaliyet Raporu yayınlandı. Rapora göre, 2004 yılından bugüne "atık motor yağı toplama" çalışmaları sürdüren PETDER, bugüne kadar toplam 217.085 ton

2 dk okunma süresi
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
PETDER bir yılda 20 bin tona yakın atık yağ topladı

PETDER bir yılda 20 bin tona yakın atık yağ topladı

PETDER'in öncülük ettiği projede sadece bir yılda 20 milyar metreküp temiz suyun kirlenmesini önledi


PETDER (Petrol Sanayi Derneği) Atık Motor Yağlarının Yönetimi Projesi 2017 Faaliyet Raporu yayınlandı. Rapora göre, 2004 yılından bugüne 'atık motor yağı toplama' çalışmaları sürdüren PETDER, bugüne kadar toplam 217.085 ton motor yağını enerji olarak ülkemize geri kazandırdı. 2017 yılında toplanan atık motor yağı miktarı ise 19.996 ton olarak gerçekleşti.

1996 yılında, ülkenin önde gelen akaryakıt dağıtım şirketleri tarafından kurulan ve sektörde sağlık, emniyet ve çevre ile ilgili konularda çalışmalar gerçekleştiren PETDER, 2004 yılından itibaren Atık Yağların Kontrolü Yönetmeliği çerçevesinde tek yetkili kuruluş olarak atık motor yağlarını topluyor.

Dernek, bu kapsamda bugüne kadar toplam 217.085 ton atık motor yağı toplayarak ham madde olarak kullanılmak üzere lisanslı işletmelere teslim etti ve enerji olarak ülkemize geri kazandırdı.

PETDER Başkan Yardımcısı ve TOTAL Oil Türkiye Lojistik Direktörü Yaşar Taşkıran, 'Atık Motor Yağlarının Yönetimi Projesi'nin çevreye ve ülke ekonomisine sağladığı katkının yanı sıra, 10 Numara Yağ adı altında gerçekleşen yasadışı akaryakıt faaliyetlerinin önüne geçilmesinde oynadığı rol ile de büyük önem taşıdığının altını çizdi.


Raporda yer alan verileri değerlendiren PETDER Başkan Yardımcısı Yaşar Taşkıran, 2017 yılında PETDER tarafından toplanıp Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan lisanslı işletmelere teslim edilen atık motor yağı miktarının, 2016 yılına kıyasla %4,23 artış sergileyerek 19.996 ton olarak gerçekleştiğini belirtti. '19.996 ton atık motor yağı 19,9 milyar metreküp suyu kirletecek büyüklüktedir. 92 milyon kişinin bir yıllık su ihtiyacına karşılık gelen bu miktardaki su, ülkemizin tüketilebilir tüm yeraltı ve yerüstü su potansiyelinin %17'sine denk gelmektedir' diyerek konunun sağladığı faydayı rakamlarla dile getiren Taşkıran, böylelikle Türkiye'nin enerji verimliliğine de 860 milyon kWh katkıda bulunduklarının altını çizdi.

Atık motor yağlarının yönetmelik kurallarına uygun olarak toplanması, taşınması ve lisanslı işletmeler tarafından çevre ve insan sağlığına uygun koşullarda geri kazanımı veya bertarafı için gerekli tüm maliyetleri karşılayan PETDER, motor yağı üreten işletmeler için bu işlemleri bedelsiz olarak yerine getiriyor.
 

  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
SOFA |
SOFA | "Kurumsal İyilik" Misyonu Önceliğimizdir!
Brandverse Awards’ta MPR’a Strateji Ödülü
Brandverse Awards’ta MPR’a Strateji Ödülü
HorecaDepot Belçika
HorecaDepot Belçika "Horeca Expo 2026" Fuarına Katılacak
50 liraya lahmacun sattı, rakiplerinin şikayetiyle karşılaştı
50 liraya lahmacun sattı, rakiplerinin şikayetiyle karşılaştı
Son Haberler
Haftanın kitap yorumları | Özkan Saçkan inceledi 27 Haziran 2026
Haftanın kitap yorumları | Özkan Saçkan inceledi 27 Haziran 2026
Kronik hastalığı olanlar hafta sonu dikkat
Kronik hastalığı olanlar hafta sonu dikkat
SOFA |
SOFA | "Kurumsal İyilik" Misyonu Önceliğimizdir!
Brandverse Awards’ta MPR’a Strateji Ödülü
Brandverse Awards’ta MPR’a Strateji Ödülü
Madra Dağı'nda 66 bin ağaç maden uğruna katledilecek!
Madra Dağı'nda 66 bin ağaç maden uğruna katledilecek!
Şirketlerin odak noktası üründen insana kayıyor
Şirketlerin odak noktası üründen insana kayıyor

Ana Sayfa
Gündem
Ekonomi
Politika
Teknoloji
Spor
Dünya
Sağlık
Magazin
Kitap
Turizm
Altın Kızların Mutfağı
Advertorial
CANLI MAÇ
BÖLGE
BİLİM-TEKNOLOJİ
KÜLTÜR - SANAT
İpucu
Kimdir?
Nedir?
Ramazan Haberleri
Genel
Ajans
SULAR NE ZAMAN GELECEK?
Otomobil
Eğitim
DIŞ HABERLER
GÜVENLİK
GENEL
Günün Haberleri
Arşiv
Hava Durumu
  • Dünya
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Gündem
  • Politika
  • Sağlık
  • Spor
  • Teknoloji
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Hava Durumu

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.