Bahçeli'nin af ısrarına Ömer Faruk Başaran da katıldı 

MHP Milletvekili aday adayı Ömer Faruk Başaran ​'Seçimlerden sonra genel af bekliyorum, genel af talebi seçimlerden sonra karşılık bulacaktır, Cezaevleri dolu, genel af çıkacağını düşünüyorum' dedi

17 Mayıs 2018 Perşembe 09:13
Bahçeli'nin af ısrarına Ömer Faruk Başaran da katıldı 






Bahçeli'nin af ısrarına Ömer Faruk Başaran da katıldı 

MHP lideri Devlet Bahçeli'nin gündeme getirdiği, cezaevlerindeki bazı mahkûmlara genel af çıkarılması konusuyla ilgili konuşan MHP Kocaeli milletvekili aday adayı Ömer Faruk Başaran, "Bugün cezaevleri dolmuş vaziyettedir. Af çağrısının seçimlerden sonra karşılık bulacağını düşünüyorum" dedi.

Bahçeli'nin önerisiyle gündeme gelen genel af konusu büyük yankı uyandırmış, Cumhurbaşkanı Erdoğan ise bu yönde bir çalışmalarının olmadığını açıklamıştı. MHP'den Kocaeli milletvekili aday adayı olan iş adamı Ömer Faruk Başaran da Bahçeli'nin önerisini olumlu karşılayarak, çağrının hasbelkader yapılmadığını vurguladı. Başaran, "Genel af talebi ülkemizde ilk kez yapılmıyor. Bu çağrı sürekli yenilenen bir çağrıdır. Bugün gelinen noktada ne yazık ki cezaevleri dolmuş vaziyette. Mahkûmlar koğuşlara sığmıyor. Konunun şimdilik ertelendiğini düşünüyor ve seçimlerden sonra genel bir af çıkacağını tahmin ediyorum" ifadelerini kullandı.

'İmar barışıyla bir taşla iki kuş vuruluyor'

Seçim öncesinde yapılan ve geniş kesimleri ilgilendiren düzenlemeleri de değerlendiren Başaran; emeklilere ikramiye verilmesi kararının, ömrünü çalışarak geçirmiş insanların artık rahat etmesi gereken dönemlerine yapılan, gerekli bir katkı olduğunu söyledi. İmar barışının sağlanmasının da sorunu ortadan kaldıracağını dile getiren Başaran konuşmasına şöyle devam etti: "Ortada apaçık duran bir imar sıkıntısı var. Bunun resmileşmesi sonucunda hem mağduriyeti giderilen vatandaş tapusunu alacak hem de devletimiz, sağlanacak kaynakla gelir elde edecektir. Yani bir taşla iki kuş vurulacak. Vergi prim ve borçlarının yapılandırılması konusuna gelince; bu borçlar 'bir seferde öde' derseniz ödenemiyor, taksitlendirmek bu noktada güzel bir çözümdür. Devletimiz bu şekilde defalarca kez tahsilât yapmıştır. Bu adımların atılması, ekonomik düzenin sağlanması adına önemlidir."
 

Anahtar Kelimeler:
Ömer Faruk Başaran
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.