Maltepe mitinginde kaç kişi vardı?

171 futbol sahası büyüklüğündeki alana kaç kişinin sığabileceği kesin rakam olarak hesaplanamıyor. Miting sirasında 1.6 milyon kişi

04 Ağustos 2014 Pazartesi 08:33
Maltepe mitinginde kaç kişi vardı?






Maltepe mitinginde kaç kişi vardı?

Cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Başbakan olarak İstanbul Maltepe'de yaptığı mitingde sayı tartışması başladı. 171 futbol sahası büyüklüğündeki alana kaç kişinin sığabileceği kesin rakam olarak hesaplanamıyor.

Ancak miting sirasında 1.6 milyon kişinin alana girdiği biliniyor. 1 milyon 250 bin metrekarelik alana bugün bazı gazeteler 2.5 milyon kişinin girdiğini yazarken, Erdoğan muhalifleri anlık fotoğrafları bile eleştirmekten, meydanı dolduran kalabalığın 1 milyon kişinin altında olduğunu savunmaktan geri durmadılar. Emniyet kaynakları sahanın 2 milyon kişiyi rahatlıkla alacağını belirterek 'Avrupa standartlarında genelde 1 hektar alana 10 bin kişilik toplantı ve gösteri için yürüyüş izni verilir. Burası 120 hektarlık bir alan.

Bu alanı tamamen doldu. Avrupa toplu gösteri ölçümlerini zorlayan bir manzara vardı.1.5 milyon kişinin üzerinde bir dinleyici kitlesi Maltepe meydanını doldurmuştu' görüşünde.
Erdoğan'ın daha önce Kazlıçeşme meydanında düzenlediği benzer bir miting, siyasi parti gösterileri tarihinde ilk kez 1 milyon kişiyi geçen kitleye ulaşmıştı.

Kazlıçeşme Mitingine katılmak için dünyanın pek çok ülkesinden Erdoğan sevdalıları akın akın İstanbul'a gelerek destek vermişti.


Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.