Polis silahlı militanlara provakasyon için müdahale etmemiş

DHKP-C üyesi Hasan Ferit Gedik’in cenaze töreninde elleri silahlı ve yüzleri maskeli kişilerin sahne alması tartışmalara neden oldu

04 Ekim 2013 Cuma 23:23
Polis silahlı militanlara provakasyon için müdahale etmemiş






Provokasyona geçit vermemek için polis müdahale etmedi

Gülsuyu’nda uyuşturucu çeteleri tarafından öldürüldüğü iddia edilen DHKP-C üyesi Hasan Ferit Gedik’in Gazi Mahallesi’ndeki cenaze töreninde elleri silahlı ve yüzleri maskeli kişilerin sahne alması tartışmaya yol açtı.


Güvenlik güçlerinin gruba müdahale etmemesi eleştirilirken, İçişleri Bakanı Muammer Güler konuya açıklık getirdi. Vangölü Elektrik Dağıtım AŞ’nin Türkerler Holding’e devir törenine katılan Güler, burada gazetecilerin sorularını cevapladı. Güler, Gedik’in cenazesinde büyük bir provokasyon hazırlığı içinde olunduğunu kaydetti. Cenazede ortaya çıkan silahların ne amaçla hazırlandığını bildiklerini ifade eden Güler, şöyle konuştu: “Polisin müdahalesi sağlanacak, çok büyük olaylara neden olunacaktı. Ama hiçbir yasa dışı hareket cezasız kalmaz. Bunlarla ilgili tespit çalışmaları sürüyor, kanunun gereği yapılacaktır. Ne uyuşturucu çetelerine, ne yasa dışı örgütlere, ne şehir eşkıyalarına asla müsamaha gösterilmeyecektir.”

    Öte yandan Emniyet’in, DHKP-C’li grubun ellerinde silahlarla polisin müdahale etmesini beklediği ve karşı çatışma planları yaptığını belirlediği öğrenildi. Çatışmada ölümlerin yaşanması durumunda örgütün, büyük bir halk ayaklanması planladığı belirlendi. Bu arada Hasan Ferit Gedik’in öldüğü olaylarla ilgili gözaltına alınan 22 kişiden 14 kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.