Türkiye yeni Başbakan'ı ile ne zaman tanışacak!

AK Parti Perşembe günü yapılacak MYK toplantısında yeni Başkan ve Başbakanı belirleyecek

14 Ağustos 2014 Perşembe 22:47
Türkiye yeni Başbakan'ı ile ne zaman tanışacak!






Türkiye yeni Başbakan'ı ile ne zaman tanışacak!

Başbakan Erdoğan perşembe günü yapılacak MYK'da yeni Başbakan'ın belli olacağını söyledi

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, muhalefetin köşk davetlerine çağırılmasına ilişkin, “Davetlerimizi yaparız. Bu davetlerimize toplumsal barış çerçevesine icabet ettikleri süre içerisinde biz de 1 kere, 2 kere davetlerimizi yaparız. Bundan önce yaşanan bazı örnekler var ki bu davetlerde 1 kere, 2 kere davet edersiniz. Eğer bu davete icabet edilmezse ondan sonra Cumhurbaşkanlığı makamının mehabetini de korumak durumundayız. Ondan sonra da davet edecek halimiz yok, bunu peşinen söylemek zorundayız” dedi. AK Parti’nin kuruluşunun 13. yıldönümü dolayısıyla genel merkezde düzenlenen resepsiyona katılan AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularına cevap verdi. Bir gazetecinin sabah Genişletilmiş İl Başkanları toplantısında yaptığı konuşmayı hatırlatarak, “Kongre seçimden sonra dediniz. Seçimlerden 90 gün önce il ve ilçeleri mi kastettiniz?” diye sorması üzerine Başbakan Erdoğan, “Belde, ilçe, il bu kongrelere 90 gün kala kampanyayı bitirmek. 2015 seçimlerinden sonra da olağan kongreyi yapmak, bu arada tabi ana kademenin bu kongreleriyle beraber gençlik ve kadın kolları da bitmiş olacak” dedi. Partililerin yeni genel başkanın seçilmesi için kapalı zarflar halinde verilen tek ismin sadece kendisi tarafından mı görülüp, görülmediğinin sorulması üzerine ise Erdoğan, “Şu anda bir arkadaşımız onların hepsinin listesini çıkartıyor, akşam alacaklarımız da var. Akşam çıkaracak bana neticelerini teslim edecek” ifadelerini kullandı.

Başka bir gazetecinin “Yeni hükümetin görevlendirmesini siz mi yapacaksınız?” diye sorması üzerine de Başbakan Erdoğan, 28 veya 29 Ağustos’ta yapacaklarının yanıtını verdi.

“PARTİMİZİN BÜTÜN KURULLARININ ORTAK İSMİ NE ÇIKACAKSA ONU AÇIKLAYACAĞIZ”
Başbakan Erdoğan, Perşembe günü bir MYK toplasını yapacaklarını belirterek, “MYK toplantısında konuyu yeni aramızda müzakere edeceğiz. MYK toplantısından sonra artık biz partimizin bütün kurullarının ortak ismi ne çıkacaksa onu açıklayacağız” diye konuştu.
Başbakan Erdoğan, “Konuşmalarınızda fitne konusunda uyarılarda bulundunuz. ‘Bir ismi kastetmiyorum dediniz.’ Ama bir tereddüt yada gördüğünüz tehlike mi var?” diye sorulması üzerine, “Öyle bir endişem yok ama bilesiniz ki sütün içerisine her zaman bir şeyler üşüşmeye gayret eder, buna fırsat vermemek lazım, bunun tedbirini almak lazım” dedi.

Kılıçdaroğlu bugün kurultaya kendisi gideceğini açıkladı. Siz de CHP ve MHP kendini düşünmeli dediniz? Yeni bir muhalefet çıkar mı?” diye sorulması üzerene de Başbakan Erdoğan gülerek, "Literatüre girmesi sebebiyle sevinçliyim, yeni Türkiye’ye yeni bir muhalefet lazım, ama bu yeni muhalefet alışılmışlar üzerine bina edilen değil, kendini renove eden, restore eden bir yeni muhalefet olması lazım. Bu olursa bundan Türkiye kazanır aynı zamanda kendileri kazanır, bunu açık ve net ortaya koymamız lazım” cevabını verdi.
Başka bir gazetecinin “Devlet Bahçeli pek niyetli değil” diye sormasına da Başbakan Erdoğan, “O hiçbir zaman niyetli değil zaten, 16-17 sene geçti. O onların niyetli olmadığı yerde partinin kendi mensuplarının bu işte niyetli olması lazım, demek ki onlar da halinden memnunlar mevcut aldıkları oylardan razılar ve o şekilde yolla devam ediyorlar” yanıtını verdi.

“TÜRKİYE’NİN BELİRLEDİĞİ 2023 VİZYONUNA DA ULAŞMASI LAZIM”
Gazeteciler Başbakan Erdoğan’a Cumhurbaşkanlığı görevini devralmasının ardından nerede oturmayı düşündüğünü de sordu. Başbakan Erdoğan, cumhurbaşkanı olduğunda nerede oturacağı yönündeki soruya ise, “Şimdi inşallah bu konuyu yeni başbakanımızla, genel başkanımızla beraber bunların değerlendirmesini yapacağız. Ona göre nihai kararı vereceğiz. Burası mı olur, öbür taraf mı olur konuşacağız, ona göre de adımımızı atacağız. Ev konusuna herhalde subayevleri olmaz, çünkü artık gelenimizle gidenimizle olay farklı artık bir yerde bu Türkiye’nin vizyonudur, burada temsil söz konusu, şu mevcut yerde eşim sürekli görüşmelerin hep resmi konutta yapmıştır. Biz de orayı kullanmadık ama bütün resepsiyonlarımızı dar şartlar altında orada verdik. Bundan sonraki süreçte olay farklı olacak. Gerek başbakanın şartları daha farklı olması lazım, gerek cumhurbaşkanın şartları daha farklı olması lazım. Çünkü bu Türkiye’nin vizyonudur. Türkiye bir yerlere mesajını verirken şunu unutmayalım ki bu duruş, bu vizyon bütün dünyada, Ülkelerde farklı bir cazibe oluşturmaktadır. Bu cazibe için bunlar anlamlıdır. Onun için önümüzdeki süreci 2023’e kadar çok iyi işlememiz lazım. Türkiye’nin belirlediği 2023 vizyonuna da ulaşması lazım” ifadelerini kullandı.

“CUMHURBAŞKANLIĞI MAKAMININ MEHABETİNİ DE KORUMAK DURUMUNDAYIZ”
Bir gazetecinin, “Cumhurbaşkanı makamına oturduktan sonra muhalefetle ilişkileriniz dizaynı için bir şey planlıyor musunuz? Sistem geleneğimizde başbakan ile cumhurbaşkanı her hafta görüşüyor. Siz muhalefet liderleriyle haftada bir 15 günde bir görüşmeyi düşünür müsünüz?” diye sorması üzerine de Başbakan Erdoğan, şunları kaydetti:

Benim cumhurbaşkanı olarak bizim o kadar vaktimiz olamaz, fakat öyle konular olur ki bunları onlarla görüşmek durumunda oluruz. O zaman davetlerimizi yaparız. Bu davetlerimize toplumsal barış çerçevesine icabet ettikleri süre içerisinde biz de 1 kere, 2 kere davetlerimizi yaparız. Bundan önce yaşanan bazı örnekler var ki bu davetlerde 1 kere, 2 kere davet edersiniz. Eğer bu davete icabet edilmezse ondan sonra Cumhurbaşkanlığı makamının mehabetini de korumak durumundayız. Ondan sonra da davet edecek halimiz yok, bunu peşinen söylemek zorundayız.” Başbakan Erdoğan, Cumhurbaşkanı olduktan sonra ilk yurt dışı ziyaretini nereye yapacağını da açıkladı. Başbakan Erdoğan, ilk yurt dışı ziyaretini Azerbaycan ve KKTC’ye yapacağını söyledi. Başbakan Erdoğan, yaptığı açıklamaların ardından gazetecilerle birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.

İHA


Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.