• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Gündem
  • Ekonomi
  • Politika
  • Teknoloji
  • Spor
  • Dünya
  • Sağlık
  • Magazin Kitap Turizm Altın Kızların Mutfağı Advertorial CANLI MAÇ BÖLGE BİLİM-TEKNOLOJİ KÜLTÜR - SANAT İpucu Kimdir? Nedir? Ramazan Haberleri Genel Ajans SULAR NE ZAMAN GELECEK? Otomobil Eğitim DIŞ HABERLER GÜVENLİK GENEL
  • Ara
  1. Haberler
  2. GENEL
  3. PROF. DR. BİNGÜR SÖNMEZ'İ VURAN SANIĞA MÜEBBET HAPİS İSTENDİ
GENEL
Yayınlanma: 05 Aralık 2014 - 16:49

PROF. DR. BİNGÜR SÖNMEZ'İ VURAN SANIĞA MÜEBBET HAPİS İSTENDİ

Kadir SABUNCUOĞLU/KARS, () - KARS'ın Sarıkamış İlçesi'nde geçen 24 Ağustos'ta ünlü kalp cerrahı Prof. Dr. Bingür Sönmez'i tabanca ile yaralayan eski Belediye Başkanı İlhan Özbilen ile yeğeni Özcan T. hakkında, ağırlaştırılmış..

2 dk okunma süresi
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
PROF. DR. BİNGÜR SÖNMEZ'İ VURAN SANIĞA MÜEBBET HAPİS İSTENDİ
Kadir SABUNCUOĞLU/KARS, () - KARS'ın Sarıkamış İlçesi'nde geçen 24 Ağustos'ta ünlü kalp cerrahı Prof. Dr. Bingür Sönmez'i tabanca ile yaralayan eski Belediye Başkanı İlhan Özbilen ile yeğeni Özcan T. hakkında, ağırlaştırılmış ömür boyu hapis istemiyle Kars Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı.
Erzurum'un Narman İlçesi'ne bağlı Çimenli Köyü'nden 22 Aralık 1914'te 9'uncu Kolordu'ya bağlı birliklerin gittiği 65 kilometrelik Topyolu'nu 55 gönüllü ile takip edip Allahuekber Dağlarını aşan Prof. Dr. Bingür Sönmez, 24 Ağustos 2014 günü eski Sarıkamış Belediye Başkanı Ak Partili İlhan Özbilen'in silahından çıkan 2 kurşunla kolundan ve bacağından yaralandı. İlhan Özbilen tabancasıyla birlikte, ardından yeğeni Özcan T. yakalandı ve tutuklandı.
Cumhuriyet Savcısı tarafından 20 Kasım 2014'te hazırlanan iddianameye göre, 30 Mart 2014'teki seçimlerde partisi tarafından üçüncü kez aday gösterilmeyen eski Belediye Başkanı İlhan Özbilen'in bu durumdan Prof. Dr. Bingür Sönmez'i sorumlu tuttuğu için saldırıyı gerçekleştirdi. İlhan Özbilen olay günü yeğeni Özcan T. ile birlikte 06 PC 428 plakalı minibüsle saat 09.44.26'dan saat 10.30.27'ye kadar 1.5 saat kesintisiz Prof. Dr. Bingür Sönmez'i takip etti. Mobese ve işyerlerinden alınan güvenlik kamera görüntülerinden yapılan tesbite göre, Allahuekber Dağı yürüyüşünden dönenlerin Trabzon Çayevine gittiklerini görünce, önce 20 metre kadar yaklaşan Özbilen'in daha sonra evine gittiğini ve geri döndükten sonra Gaziler Meydanı'nda yanında yeğeni Özcan T. olduğu halde 'Bingür' diye bağırdığı anımsatıldı. Özbilen'in kendisine ait ruhsatlı 9 milimetre çapında 'Yavuz 16 Regart' marka yarı otomatik silahla Prof. Dr. Bingür Sönmez'e 3 el ateş etitği, 2 kurşun isabet ederken, AKUT lideri Bünyamin Akbulut'un koluna vurmasıyla üçüncü kurşunun hedefi bulmadığı iddianamede yer aldı.
İddianamede, Prof. Dr. Bingür Sönmez'in kendini koruma refleksi ile yüzünü kapatmak istemesi nedeniyle sol el bileğinden ve bacağından yaralandığı anlatıldı. Akbulut'un iteklemesiyle saldırgan İlhan Özbilen'in düştüğü ve yeğeni Özcan T.'nin bu sırada Prof. Dr. Sönmez'e tekme attığına işaret edildi.
Saldırgan İlhan Özbilen'in ifadesinde, Prof. Dr. Bingür Sönmez ile 'tesadüfen karşılaştığı, medeni bir şekilde konuşmak için ismini vererek seslendiği, Prof. Dr. Sönmez'in agresif bir tavır sergilediği, ardından saldırıya uğradığını, korunmak amacı ile silahını çekerek ateş ettiğini, öldürme kastı bulunmadığını' söylediği iddianamede yer aldı. Yeğeni Özcan T. ise amcasına hakaret edildiğini ifade etti.
Cumhuriyet Savcısı, Özbilen hakkında TCK'nın 82/1-a maddesi uyarınca tasarlayarak kasten öldürmeye teşebbüs suçundan, yeğen Özcan T. hakkında ise tasarlayarak kasten öldürmeye teşebbüs suçuna yardım etmekten ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilmesini istedi. Eski Belediye Başkanı Özbilen ile yeğeni Özcan T. önümüzdeki günlerde Kars Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanacak.

FOTOĞRAFLI

  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Halk TV'den ayrılmıştı | İsmail Saymaz'ın Sözcü'ye mi gidiyor
Halk TV'den ayrılmıştı | İsmail Saymaz'ın Sözcü'ye mi gidiyor
İstanbul Erkek Lisesi'si müdürünü şoke eden protesto
İstanbul Erkek Lisesi'si müdürünü şoke eden protesto
Ankara'nın tarihi üzerine AVM dikmişler
Ankara'nın tarihi üzerine AVM dikmişler
EDİRNE ENEZ SULTANİÇE VE GÜLÇAVUŞ SAHİLİNDE: YATIRIMCI VE HAK SAHİPLERİ CEVAP BEKLİYOR!
EDİRNE ENEZ SULTANİÇE VE GÜLÇAVUŞ SAHİLİNDE: YATIRIMCI VE HAK SAHİPLERİ CEVAP BEKLİYOR!
Son Haberler
Soma’daki maden faciası | 5 işçi can verdi, 9 gözaltı var
Soma’daki maden faciası | 5 işçi can verdi, 9 gözaltı var
Eyüpsultan Belediyesi'ne operasyon | Adım adım İBB yönetimi
Eyüpsultan Belediyesi'ne operasyon | Adım adım İBB yönetimi
İş Sanat’tan Çocuklar için Renkli Ekim Atölyeleri
İş Sanat’tan Çocuklar için Renkli Ekim Atölyeleri
Okul tuvaletinde bulunan tabanca müdür yardımcısının çıktı
Okul tuvaletinde bulunan tabanca müdür yardımcısının çıktı
Türkmen Üçok Mezarlığı'ndan mezar taşını çaldılar
Türkmen Üçok Mezarlığı'ndan mezar taşını çaldılar
CHP'Lİ ALTAY'DAN BAŞBAKAN'A: TÜRGEV HÜKÜMETİN RESMİ GÖREVLİSİ Mİ?
CHP'Lİ ALTAY'DAN BAŞBAKAN'A: TÜRGEV HÜKÜMETİN RESMİ GÖREVLİSİ Mİ?

Ana Sayfa
Gündem
Ekonomi
Politika
Teknoloji
Spor
Dünya
Sağlık
Magazin
Kitap
Turizm
Altın Kızların Mutfağı
Advertorial
CANLI MAÇ
BÖLGE
BİLİM-TEKNOLOJİ
KÜLTÜR - SANAT
İpucu
Kimdir?
Nedir?
Ramazan Haberleri
Genel
Ajans
SULAR NE ZAMAN GELECEK?
Otomobil
Eğitim
DIŞ HABERLER
GÜVENLİK
GENEL
Günün Haberleri
Arşiv
Hava Durumu
  • Dünya
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Gündem
  • Politika
  • Sağlık
  • Spor
  • Teknoloji
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Hava Durumu

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.