• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Gündem
  • Ekonomi
  • Politika
  • Teknoloji
  • Spor
  • Dünya
  • Sağlık
  • Magazin Kitap Turizm Altın Kızların Mutfağı Advertorial CANLI MAÇ BÖLGE BİLİM-TEKNOLOJİ KÜLTÜR - SANAT İpucu Kimdir? Nedir? Ramazan Haberleri Genel Ajans SULAR NE ZAMAN GELECEK? Otomobil Eğitim DIŞ HABERLER GÜVENLİK GENEL
  • Ara
  1. Haberler
  2. DIŞ HABERLER
  3. PYD'den Türkmenlere ; Sizi IŞİD'ci diyerek Amerika'ya vurdururuz
DIŞ HABERLER
Yayınlanma: 14 Ekim 2015 - 19:40

PYD'den Türkmenlere ; Sizi IŞİD'ci diyerek Amerika'ya vurdururuz

PKK'nın Suriye kolu PYD'nin Türkmenlere yönelik etnik temizliği sırasında 'Koordinatlarınızı ABD'ye verir IŞİD'çi diye sizi vurdururuz' tehditleri savurduğu ortaya çıktı...

3 dk okunma süresi
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
PYD'den Türkmenlere ; Sizi IŞİD'ci diyerek Amerika'ya vurdururuz
PYD'den Türkmenlere ; Sizi IŞİD'ci diyerek Amerika'ya vurdururuz

Terör örgütü PKK'lı katillerin Suriye kolu PYD'nin, Türkmen köylüleri aylardır Amerikan uçaklarına bombalatmakla tehdit ettiği ortaya çıktı. Haberanaliz.com'da yayınlanan Suriye Türkmen Meclisi Başkanı Abdurrahman Mustafa, Uluslararası Af Örgütü'nün PYD ile ilgili raporu hakkında önemli bilgiler verdi. 

GİDECEK YERİMİZ YOK
Suriye’nin kuzeyinde bulunan ve PYD’nin kontrolündeki 14 köy ve ilçede geçen yaz araştırma yapan Uluslararası Af Örgütü tarafından, Demokratik Birlik Partisi (PYD) ile askeri kanadı YPG’nin savaş suçu işlediği rapor edildi. Uluslararası Af Örgütü PYD ve YPG’nin Suriye’nin kuzeyinde Arap ve Türkmen sivillerin yaşadığı bölgeleri kullanılamaz hale getirdiğini, bölge sakinlerini zorla yerlerinden ederek insan haklarını ihlal ettiği ve savaş suçu işlediğini bildirdi. Örgütün “Gidecek yerimiz yok” başlıklı raporunda, Arap ve Türkmen köylerinin ateşe verildiği ve köylülerin de bölgeyi terk etmesi için ölümle tehdit edildiği vurgulandı. Ayrıca, rapora göre Haziran 2014’de 225 hane bulunurken, Haziran 2015’de sadece 14 binanın kaldığı bir köyün uydu görüntüleri de bu tezi doğruluyor. Suriye Türkmen Meclisi Başkanı Abdurrahman Mustafa, Demokratik Birlik Partisi (PYD) ile terör örgütü PKK'nın Suriye'deki uzantısı YPG hakkında Uluslararası Af Örgütü’nün raporu hakkında, 'Rapor, söylediklerimizi resmen onaylıyor” ifadesinde bulundu.

Uluslararası Af Örgütü: PYD Bölgede Etnik Temizlik Yapıyor! Suriye Türkmen Meclisi Başkanı Abdurrahman Mustafa, Uluslararası Af Örgütü’nün PYD ve YPG'nin savaş suçu işlediğini belirten raporu hakkında HaberAnaliz.Com'a konuştu.


 “Biz, PYD Ayn El Arab (Kabani) ile Kamışlı kantonlarını birleştirdiğinde oradaki Türkmenleri göçe zorladıklarını, fiziken ve psikolojik olarak da baskı uyguladığını devamlı gündeme getirdik. Ancak PYD savunucuları bizden devamlı kanıt istediler. Yani işte bu da kanıtıdır. 


Üstelik bu rapor PYD’nin savaş suçu işlediğini ispatlıyor. Bu ilk rapor değil! Tabi bu ilk rapor değil ikinci raporudur. Bundan önce Af Örgütü’nün raporu 9 Eylül 2015’te çıktı, yine aynı doğrultuda, ama bu sefer daha ispatlı. Video görüntüleri, uydu çekimleri var. Oradaki birebir görüşme ve sahadan araştırmalarla rapor hazırlandı. Koordinatları veririz, IŞİD’ci diyerek sizi vurdururuz dediler! Biz bunları birebir yaşadık, oradaki Türkmenleri nasıl sürdüklerini, nasıl köylerinden çıkarttıklarını. Orada ilkin biliyorsunuz bir savaş olmadı. Orayı IŞİD PYD’ye teslim etti. Birinci hamlede biliyorsunuz, IŞİD çekilirken düzenekler mayınlar döşedi, dediler insanları çıkarttılar.


İkincide koordinatları veririz, IŞİD’ci diyerek sizi vurdururuz dediler ve bu insanlar çıktıktan sonra da köylerini yıktılar, bir kısmını yaktılar, mallarına mülklerine el koydular. Tamamen oradaki demografik yapıyı değiştirerek etnik temizlik uyguladılar Araplar ve çoğu Türkmene. Ancak bu şekilde de kanıtlanış oldu. PYD, o hamleye kalkarsa bu kez müthiş bir facia yaşanacak! Ayrıca 22 Eylül 2015’te Birleşmiş Milletler Raporu vardır yine bununla ilgili. 

Yani Tel Abyad’da 30 bin yakın Türkmen bunları yaşadı. Ayn El Arab (Kobani) ile Kamışlı birleştiğinde bunlar yaşandı. Ancak sıkıntı 3. Kanton. Biliyorsunuz PYD’nin ikinci planı Ayn El Arab’la Afrin Kantonlarını birleştirmek. Orada hala 500 bine yakın Türkmen yaşıyor. 


Yani aynı şeyi, Türkiye’nin de ‘Güvenli Bölge’ dediği Azez ile Cerablus arasında 142 Türkmen Köyü mevcuttur. Orada 500 bine yakın da Türkmen yaşamaktadır. Dolayısıyla PYD, o hamleye kalkarsa bu kez müthiş bir facia yaşanacak! O uygulandığı takdirde biliyorsunuz ki şu anda orası Daeş’in elindedir. Daeş sürmüyor, orada kendi kuralları var, ama bu kökünden, seni köyünden sürüp atıyor! Dolayısıyla bir an önce Türkmenlerin koruma altına alınması ve orada güvenli bölge ilan edilmesi gerekiyor. 

Yoksa 3. Kantonu birleştirme ve Azez ile Ayn El Arab kantonu birleştirilirse Suriye’de Türkmen varlığından bahsetmek zor olacaktır. Türkiye’nin de Güney sınırı, milli güvenliği tehdit altında olacaktır. Çünkü terör örgütü resmen oraya sınır boyu hakim olmuş olacak.”
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
İran Dimoma Nükleer santralinin bulunduğu bölgeyi vurdu
İran Dimoma Nükleer santralinin bulunduğu bölgeyi vurdu
İran füzeleri İsrail F-16 savaş uçağını vurdu
İran füzeleri İsrail F-16 savaş uçağını vurdu
Cem Uzan, Fransa'da 68 milyar dolarlık davayı kaybetti
Cem Uzan, Fransa'da 68 milyar dolarlık davayı kaybetti
ABD-İsrail ile İran Savaşı’nda ne oluyor?
ABD-İsrail ile İran Savaşı’nda ne oluyor?
Son Haberler
Haziran ayı 3'ncü hafta kitap yorumları | Özkan Saçkan inceledi
Haziran ayı 3'ncü hafta kitap yorumları | Özkan Saçkan inceledi
EMLAKKOLİK GÖZÜYLE: ENEZ SULTANİÇE'Yİ ÖNE ÇIKARAN 6 POTANSİYEL DEĞER ARTIRICI UNSUR
EMLAKKOLİK GÖZÜYLE: ENEZ SULTANİÇE'Yİ ÖNE ÇIKARAN 6 POTANSİYEL...
Mülakat mağduru öğretmenlere polis müdahalesi, 8 gözaltı var
Mülakat mağduru öğretmenlere polis müdahalesi, 8 gözaltı var
Kürtajcı doktorun kasasından 400 Bin TL çıktı
Kürtajcı doktorun kasasından 400 Bin TL çıktı
Metro raydan çıktı | Raylarda korku dolu anlar
Metro raydan çıktı | Raylarda korku dolu anlar
Motorin'de indirim var: Pompalarda 12 kuruş indirim
Motorin'de indirim var: Pompalarda 12 kuruş indirim

Ana Sayfa
Gündem
Ekonomi
Politika
Teknoloji
Spor
Dünya
Sağlık
Magazin
Kitap
Turizm
Altın Kızların Mutfağı
Advertorial
CANLI MAÇ
BÖLGE
BİLİM-TEKNOLOJİ
KÜLTÜR - SANAT
İpucu
Kimdir?
Nedir?
Ramazan Haberleri
Genel
Ajans
SULAR NE ZAMAN GELECEK?
Otomobil
Eğitim
DIŞ HABERLER
GÜVENLİK
GENEL
Günün Haberleri
Arşiv
Hava Durumu
  • Dünya
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Gündem
  • Politika
  • Sağlık
  • Spor
  • Teknoloji
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Hava Durumu

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.