• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Gündem
  • Ekonomi
  • Politika
  • Teknoloji
  • Spor
  • Dünya
  • Sağlık
  • Magazin Kitap Turizm Altın Kızların Mutfağı Advertorial CANLI MAÇ BÖLGE BİLİM-TEKNOLOJİ KÜLTÜR - SANAT İpucu Kimdir? Nedir? Ramazan Haberleri Genel Ajans SULAR NE ZAMAN GELECEK? Otomobil Eğitim DIŞ HABERLER GÜVENLİK GENEL
  • Ara
  1. Haberler
  2. GENEL
  3. Rafinerideki patlamaya 22,5 yıl hapis talebi
GENEL
Yayınlanma: 25 Kasım 2017 - 11:37

Rafinerideki patlamaya 22,5 yıl hapis talebi

TÜPRAŞ İzmir Rafinerisinde 4 işçinin hayatını kaybettiği olaya ilişkin hazırlanan fezlekede 5'i tutuklu 8 şüpheli hakkında 'bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olmak' suçundan 22,5 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

2 dk okunma süresi
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Rafinerideki patlamaya 22,5 yıl hapis talebi
İZMİR (AA) - TÜPRAŞ İzmir Rafinerisinde 4 işçinin hayatını kaybettiği olaya ilişkin soruşturmayı tamamlayan Aliağa Cumhuriyet Başsavcılığı'nın Karşıyaka Cumhuriyet Başsavcılığına gönderdiği fezlekede 5'i tutuklu 8 sanık hakkında 'bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olmak' suçundan 22,5 yıla kadar hapis cezası istendi.

Tüpraş İzmir rafinerisinde patlamaRafinerideki patlamaya 'tel uçlu spiral' neden olmuşTÜPRAŞ'taki patlamaya ilişkin yeni gözaltılarAA muhabirinin edindiği bilgiye göre, Aliağa Cumhuriyet Başsavcısı Adem Aydemir'in koordinasyonunda yürütülen TÜPRAŞ İzmir Rafinerisindeki patlamaya ilişkin soruşturma tamamlandı.

Aliağa Cumhuriyet Başsavcılığı, dava açılması için soruşturma kapsamında hazırladığı fezlekeyi, Karşıyaka Cumhuriyet Başsavcılığına gönderdi.

Ağır Ceza Mahkemesi tarafından iddianame olarak düzenlenmesi istenen fezlekede, 5'i tutuklu 8 şüphelinin 'bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olmak' suçunu işlediği vurgulanarak bu kişilerin TCK'nın 85/2 maddesi gereği cezalarının artırılarak üst sınır olan 22,5 yıla kadar hapisle cezalandırılmaları istendi.

Olayın meydana gelişi ve ihmal iddialarını araştıran görevli iki savcının değerlendirmeleri, olay yeri tespitleri, tanık ve şüpheli ifadeleri ile 5 kişilik uzman heyetin görüşlerini içeren fezlekede olayın işçilerin, içinde bir miktar nafta ve gazın biriktiği tankta tel uçlu spiralle çalışması sonucu meydana geldiği, gazın patlamasının ardından yakıtın alev almasıyla yangın çıktığı bilgisi öne çıkarıldı.

Kör tapanın açılmasının yakıt tankında nafta birikmesine neden olduğu ve bunun da gaz birikmesine neden olduğu belirtilen fezlekede, olay yeri fotoğraflarında da görülen tel uçlu spiralin patlamanın kesin sebebi olduğu ifade edildi.

'Basit taksir, şüphelilerin sorumluluğunu karşılamıyor'Bir dizi ihmaller zinciri olduğuna işaret edilen fezlekede, petrol ürünlerinin olduğu bölgede en ufak bir hatanın bile ölüme neden olacak sonuçlarının olacağının öngörülebilir olduğuna işaret edildi.

Böylesi bir durumda, gerekli tedbirleri almayan ilgililerin sorumluluklarının 'basit taksir' cezası ile karşılanamayacağının belirtildiği fezlekede, 'sonucun öngörüldüğü bir durumda, birşey olmaz mantığı ile hareket edilemeyeceği' ifade edilerek olayın safahatı ve gerçekleşmesinde ağır kusur ve ihmaller zinciri olduğu, bu nedenle de 'bilinçli taksir' oluştuğu, şüphelilerin alacağı cezaların 3'te iki oranında artırılarak 22,5 yıla kadar hapisle cezalandırılmaları istendi.

Muhabir: Mustafa Yıldırım

  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Ankara'nın tarihi üzerine AVM dikmişler
Ankara'nın tarihi üzerine AVM dikmişler
EDİRNE ENEZ SULTANİÇE VE GÜLÇAVUŞ SAHİLİNDE: YATIRIMCI VE HAK SAHİPLERİ CEVAP BEKLİYOR!
EDİRNE ENEZ SULTANİÇE VE GÜLÇAVUŞ SAHİLİNDE: YATIRIMCI VE HAK SAHİPLERİ CEVAP BEKLİYOR!
Memur-Sen Genel Başkanı'na tepki yağıyor
Memur-Sen Genel Başkanı'na tepki yağıyor
22 Mart Dünya Su Günü’nde Kritik Uyarı
22 Mart Dünya Su Günü’nde Kritik Uyarı
Son Haberler
En Çok Konuşulan Oyuncular Belli Oldu
En Çok Konuşulan Oyuncular Belli Oldu
Can Yayınları mayıs kitaplarını duyurdu
Can Yayınları mayıs kitaplarını duyurdu
Hyundai Motor Türkiye Test Sürüş Günleri Başlıyor
Hyundai Motor Türkiye Test Sürüş Günleri Başlıyor
Albaraka Türk2026 İlk Çeyrekte 1 Milyar 339 Milyon TL kâr açıkladı
Albaraka Türk2026 İlk Çeyrekte 1 Milyar 339 Milyon TL kâr açıkladı
IC Enterra, 2026 ilk çeyrek finansal sonuçlarını açıkladı
IC Enterra, 2026 ilk çeyrek finansal sonuçlarını açıkladı
CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğdu'dan AK Parti'ye eleştiri
CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğdu'dan AK Parti'ye eleştiri

Ana Sayfa
Gündem
Ekonomi
Politika
Teknoloji
Spor
Dünya
Sağlık
Magazin
Kitap
Turizm
Altın Kızların Mutfağı
Advertorial
CANLI MAÇ
BÖLGE
BİLİM-TEKNOLOJİ
KÜLTÜR - SANAT
İpucu
Kimdir?
Nedir?
Ramazan Haberleri
Genel
Ajans
SULAR NE ZAMAN GELECEK?
Otomobil
Eğitim
DIŞ HABERLER
GÜVENLİK
GENEL
Günün Haberleri
Arşiv
Hava Durumu
  • Dünya
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Gündem
  • Politika
  • Sağlık
  • Spor
  • Teknoloji
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Hava Durumu

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.