Üsküdar'da ilk kez oruç tutan bin 500 çocuk iftarı birlikte açtı

Üsküdarlı bin 500 çocuk ilk kez oruçla tanıştı. Üsküdar Belediyesi'nin 'İlk Orucum İlk İftarım' etkinliğinde buluşan çocukların heyecanına büyükler de ortak oldu.

17 Mayıs 2018 Perşembe 04:27
Üsküdar'da ilk kez oruç tutan bin 500 çocuk iftarı birlikte açtı






Üsküdar'da ilk kez oruç tutan bin 500 çocuk iftarı birlikte açtı

Ramazan'ın ilk gününde ilk kez oruç tutan çocuklar, Üsküdar Belediyesi'nin düzenlediği 'İlk Orucum İlk İftarım' programında bir araya geldi. Üsküdar Belediyesi Başkanı Hilmi Türkmen de çocukları ilk iftarında yalnız bırakmayarak heyecanlarına ortak oldu


Ramazan boyunca her gün 35 bin kişiye iftar verecek olan Üsküdar Belediyesi, her yıl olduğu gibi bu yıl da ilk kez oruç tutan çocuklar için iftar düzenledi. Üsküdar'da ilk kez oruç tutan çocuklar, belediyenin düzenlediği 'İlk Orucum İlk İftarım' programında bir araya geldi. Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen iftar programına 1500 çocuk ve aileleri katıldı. İftar saatini beklerken Çocuk Maskot Mehteran Takımı ile Üsküdar Belediyesi Bilgi Evleri Korosu eşliğinde keyifli dakikalar geçiren çocuklar, ezanın okunmasıyla hep birlikte oruçlarını açtı.


ÇOCUKLARLA BİRLİKTE İFTAR AÇTI

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen de çocukları ilk iftarında yalnız bırakmayarak heyecanlarına ortak oldu. Çocukların ilgisinin muhteşem olduğunu söyleyen Üsküdar Belediyesi Başkanı Hilmi Türkmen 'Her yıl olduğu gibi bu yıl da Ramazan'ın ilk akşamı çocuklarımızla birlikte iftar sofrasındayız. Bu güzel Ramazan ayının birlikteliğimize, beraberliğimize, sevgi ve kardeşliğimize vesile olmasını diliyorum' dedi. İftarını çocuklarla birlikte açan Üsküdar Belediyesi Başkanı Hilmi Türkmen, iftarın ardından uzun süre çocuklarla sohbet edip hepsiyle tek tek yakından ilgilendi.

KUDÜS KOREOGRAFİSİ

Programa katılan çocuklar Filistinli kardeşlerini de unutmadı. ABD'nin büyükelçiliğini Kudüs'e taşıması ve bu duruma karşı çıkan Filistinlilerin İsrail askerlerince katledilmesini protesto etmek amacıyla 'Kudüs' koreografisi oluşturuldu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.