• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Gündem
  • Ekonomi
  • Politika
  • Teknoloji
  • Spor
  • Dünya
  • Sağlık
  • Magazin Kitap Turizm Altın Kızların Mutfağı Advertorial CANLI MAÇ BÖLGE BİLİM-TEKNOLOJİ KÜLTÜR - SANAT İpucu Kimdir? Nedir? Ramazan Haberleri Genel Ajans SULAR NE ZAMAN GELECEK? Otomobil Eğitim DIŞ HABERLER GÜVENLİK GENEL
  • Ara
  1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Robot Teknolojisi İle Kurulan Çiftlik Balıkesir'de Açıldı
Ekonomi
Yayınlanma: 26 Kasım 2014 - 17:12

Robot Teknolojisi İle Kurulan Çiftlik Balıkesir'de Açıldı

HOLLANDALI Lely şirketi tarafından tamamen robot teknolojisi ile kurulan Türkiye'nin ilk süt sığırcılığı işletmesi, Balıkesir'in Ertuğrul Mahallesi'nde Onet bünyesinde açıldı. Süt üretiminde verimi ve kaliteyi artırmayı hedefleyen...

3 dk okunma süresi
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Robot Teknolojisi İle Kurulan Çiftlik Balıkesir'de Açıldı
HOLLANDALI Lely şirketi tarafından tamamen robot teknolojisi ile kurulan Türkiye'nin ilk süt sığırcılığı işletmesi, Balıkesir'in Ertuğrul Mahallesi'nde Onet bünyesinde açıldı.
Süt üretiminde verimi ve kaliteyi artırmayı hedefleyen ve 'mutlu inekler' sloganı ile üretime başlayan Lely-Onet Çiftliği'nin açılışına, Balıkesir Valisi Mustafa Yaman, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Edip Uğur, Tarım Orman ve Köy İşleri Bakanlığı Hayvancılık Genel Müdürü Mustafa Kayhan, Türkiye Damızlık Sığır Yetiştiricileri Genel Sekreteri Hüseyin Velioğlu, Lely Yönetim Kurulu Üyesi Giys Scholman'la birlikte çok sayıda bürokrat, iş adamı ve davetli katıldı.
Süt sığırcılığı işletmelerinde, özellikle sağım gibi birçok önemli işin robotlar tarafından yapıldığı Lely-Onet Çiftliği 4 ayda kuruldu. Çiftlikteki robotlarının sadece inekleri sağmakla kalmadığı, çiftlikteki hayvanların takibi, yediği yem, verdiği sütteki yağ ve protein oranı, hastalık ihtimallerinin de her sağım sırasında tek tek bu robotlar sayesinde yapıldığı belirtildi.
Çiftlikte, sağım robotunun haricinde yem itme robotu, gübre temizleme robotu ve hatta buzağı beslemek için mama robotu da bulunduğu da kaydedildi. Çiftliğe ortağı Niyazi Şimşek'le birlikte toplam 2 milyon TL yatırım yapan, aynı zamanda Balıkesir Sanayi Odası Başkanı olan Onet'in Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Uğur, "Bugün bizim için mutlu, emeğimizin karşılığını alacağımız bir gün. Lely Robot sisteminin hemen olmasa da yakın vadede ülkemize katkı sağlayacağına inanıyorum" dedi. Lely Yönetim Kurulu Üyesi Giys Scholman ise şirketin çiftlik ve yatırımları ile ilgili bilgiler verirken, eğitim gören teknik ekibe de sertifikaları sunuldu.
ROBOTLAR SAYESİNDE SÜT VERİMİ ARTIYOR
Lely robotlarının kullanımı ile birlikte süt veriminde en az yüzde 15 oranında artış, süt kalite primi, daha az işçi ve daha az veterinerlik gideri gibi avantajlarıyla yatırımları kısa sürede geri dönebiliyor. Ayrıca, robotlar, leasing seçeneği ile geri ödeme vadesi sürecinde satın alınabiliyor. Robotların önemli bir özelliği de, tıpkı traktör gibi yakın bir gelecekte ikinci el piyasasının oluşacak olması. Ürünlerini franchise sistemine göre satan Lely, bu sayede tarım sektöründe görülmemiş satış sistemi gerçekleştiriyor. Lely, dünya çapında franchise sistemi ile çalışan 'Lely Center' isimli 180 bayisi ile hizmet veriyor. Uluslararası bir ağ ile birbirlerine bağlı olarak çalışan her Lely Center, aynı zamanda kendi bölgesinde bağımsız girişimci olarak tanımlanıyor.
LELY 2012'DEN BERİ TÜRKİYE PAZARINDA
1948 yılından beri süt robotundan otomatik yemleme sistemlerine kadar eksiksiz bir çözüm sunan tek global şirket olan Hollandalı Lely, Türkiye pazarına 2012 yılında girdi. Lely 60'dan fazla ülkede 2000 çalışana ve 470 milyon euro/yıl ciroya ulaştı. Şirket satış rakamlarının yüzde 6'sını araştırma geliştirme faaliyetlerine ayırıyor. Lely, süt sığırcılığı için geliştirdiği Astraunot Süt Robotu, Vektör Otomatik Yemleme Robotu, Juno Yem İtici Robot, Discovery Ahır Temizleyici Robot, Calm Buzağı Mama Robotu gibi ürünleri Türk üreticilerin beğenisine sunuyor. Dünya genelinde ise 20 binden fazla Lely süt sağma robotu çiftçilere hizmet veriyor.
SIRADA İZMİR, TRAKYA VE KAYSERİ VAR
Balıkesir'de hizmete giren robot çiftliğinin benzerleri İzmir, Trakya ve Kayseri Lely Center bölgelerinde de çok yakında hizmete gireceği bildirildi. Böylece bu yıl sonuna kadar Türkiye'de süt sığırcılığının yoğun olarak yapıldığı bölgelerde robot çiftlikleri kurulmuş olacağı belirtildi.

FOTOĞRAF

 

  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Özgür Demirtaş sesizliğini bozdu
Özgür Demirtaş sesizliğini bozdu
Ege Bölgesi’nin ihracatı 8 ayda 29,2 milyar dolara ulaştı
Ege Bölgesi’nin ihracatı 8 ayda 29,2 milyar dolara ulaştı
Fon skandalında dikkat çeken isimler tartışma konusu oldu
Fon skandalında dikkat çeken isimler tartışma konusu oldu
Ayçiçek Hasat Şenliği Silivri'de yapıldı
Ayçiçek Hasat Şenliği Silivri'de yapıldı
Son Haberler
30 Eylül Ayın son kitap yorumları | Özkan Saçkan inceledi
30 Eylül Ayın son kitap yorumları | Özkan Saçkan inceledi
Gazeteci Fatih Ergin tutuklandı!
Gazeteci Fatih Ergin tutuklandı!
Deniz Göktaş tahliye oldu | Savunmasında neler söyledi
Deniz Göktaş tahliye oldu | Savunmasında neler söyledi
MASAK yöneticisi de var | 4 kişi hakkında tutuklama istendi
MASAK yöneticisi de var | 4 kişi hakkında tutuklama istendi
Öğretmene okul bahçesinde silahlı saldırı can aldı
Öğretmene okul bahçesinde silahlı saldırı can aldı
Kemalpaşa Acil Sağlık İstasyonu'ndaki Susuzluk Bezdirdi
Kemalpaşa Acil Sağlık İstasyonu'ndaki Susuzluk Bezdirdi

Ana Sayfa
Gündem
Ekonomi
Politika
Teknoloji
Spor
Dünya
Sağlık
Magazin
Kitap
Turizm
Altın Kızların Mutfağı
Advertorial
CANLI MAÇ
BÖLGE
BİLİM-TEKNOLOJİ
KÜLTÜR - SANAT
İpucu
Kimdir?
Nedir?
Ramazan Haberleri
Genel
Ajans
SULAR NE ZAMAN GELECEK?
Otomobil
Eğitim
DIŞ HABERLER
GÜVENLİK
GENEL
Günün Haberleri
Arşiv
Hava Durumu
  • Dünya
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Gündem
  • Politika
  • Sağlık
  • Spor
  • Teknoloji
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Hava Durumu

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.