• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Gündem
  • Ekonomi
  • Politika
  • Teknoloji
  • Spor
  • Dünya
  • Sağlık
  • Magazin Kitap Turizm Altın Kızların Mutfağı Advertorial CANLI MAÇ BÖLGE BİLİM-TEKNOLOJİ KÜLTÜR - SANAT İpucu Kimdir? Nedir? Ramazan Haberleri Genel Ajans SULAR NE ZAMAN GELECEK? Otomobil Eğitim DIŞ HABERLER GÜVENLİK GENEL
  • Ara
  1. Haberler
  2. GENEL
  3. SARIYER BELEDİYESİ'NDEN RUHANİ LİDERLERE VE KONSOLOSLARA YENİ YIL YEMEĞİ
GENEL
Yayınlanma: 10 Aralık 2014 - 01:30

SARIYER BELEDİYESİ'NDEN RUHANİ LİDERLERE VE KONSOLOSLARA YENİ YIL YEMEĞİ

FENER Rum Ortodoks Patriği I. Bartholomeos, "Gelmiş olduğumuz bu günden geçmişe bakıp, önyargılardan ve şartlanmışlıklardan arınmış olarak, o günleri kavrayabilmemiz çok önemlidir" dedi.  Sarıyer Belediyesi yeni yı

2 dk okunma süresi
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
SARIYER BELEDİYESİ'NDEN RUHANİ LİDERLERE VE KONSOLOSLARA YENİ YIL YEMEĞİ
FENER Rum Ortodoks Patriği I. Bartholomeos, "Gelmiş olduğumuz bu günden geçmişe bakıp, önyargılardan ve şartlanmışlıklardan arınmış olarak, o günleri kavrayabilmemiz çok önemlidir" dedi. 

Sarıyer Belediyesi yeni yıl dolayısıyla Türkiye'deki dini cemaatlerin ruhani liderlerine ve çok sayıda ülkenin İstanbul Konsoloslarına yemek verdi.

Sarıyer'de bir restoranda verilen yemeğe Fener Rum Ortodoks Patriği I. Bartholomeos, Ermeni Patrik Genel Vekili Başepiskopos Aram Ateşyan, Ermeni Katolik Başpiskoposu Levon Zekiyan, Süryani Katolik Korepiskoposu Yusuf Sağ, Episkopos Sahag Maşalyan, Hacıbektaşiveli Anadolu Kültür Vakfı Genel Başkanı Ercan Geçmez, Cumhuriyet Halk Partisi Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Murat Özçelik ile aralarında ABD'nin İstanbul Başkonsolosu Charles F. Hunter ve Almanya'nın İstanbul Başkonsolosu Jutta Wolke'nin de bulunduğu çeşitli ülkelerin başkonsolosları da katıldı. Yemekte Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç ile Patrik I. Bartholomeos birer konuşma yaptı.

"YENİ YILA YENİ UMUTLARLA BAŞLAMAK İSTİYORUZ"

Yemeğe katılan konukların yeni yılını kutlayan Şükrü Genç, "Her sene dünyanın farklı kesimlerinden gelmiş, farklı milletlerin farklı inançların temsilcisi siz dostlarımızla bir araya gelerek yeni yıl yemeği düzenliyor, yeni yıla yeni umutlarla başlamak istiyoruz. Amacımız hep aynı; toplumlar arası dostluk, işbirliği ve diyaloğu geliştirmek. Bizler bu yemekle kardeşliği, huzuru, toplumlar arası diyaloğu ve ne pahasına olursa olsun barışa ihtiyacımızı savunuyoruz" diye konuştu.

"NOEL'İ YÜZLERCE YILDIR AYNI COŞKU VE HEYECANLA KUTLAMAKTAYIZ"

Verdikleri yemek nedeniyle Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç'e teşekkür eden Bartholomeos ise, "Bizler bu topraklarda yaşayan Hristiyanlar olarak, Noel'i yüzlerce yıldır aynı coşku ve heyecanla kutlamaktayız. Ramazan'da Müslüman kardeşlerimizin yaşadığı maneviyatı ve yüksek heyecanı bizler de Noel'de hissetmekteyiz. Anadolu toprakları, inançlar konusunda son derece bereketli ve dini kutlamaların eksik olmadığı bir takvime sahip. Tek tanrı inancının dünya üzerinde en hızlı yayıldığı ve etkin olduğu bu topraklarda Museviler, Hristiyanlar, Müslümanlar ve onların alt inanç grupları; birbirlerine yakın köylerde veya şehirlerde, bitişik mahallelerde varlıklarını sürdüregeldiler. Gelmiş olduğumuz bu günden geçmişe bakıp, önyargılardan ve şartlanmışlıklardan arınmış olarak, o günleri kavrayabilmemiz çok önemlidir. Bu büyük tecrübe sadece bize değil tüm dünyaya örnek olabilecek dersler ve bilgiler içermektedir. Edinmiş olduğumuz tecrübeler bizlere özgürlüğü, adaleti ve hoşgörüyü yaşamayı benimsemiş bir toplumda din faktörünün önemli bir rolü olduğu ve olması gerektiğini de öğretmiştir. Mensubu oldukları dine samimiyetle bağlı olanların da birbirleriyle ilişkide olmasının, yakınlaşmasının evrensel barış için vazgeçilmez olarak değerlendiriyoruz. Farklı dinlerden de olsak ortak hedefi Tanrı'nın cennetine kabul edilmek olanlar olarak, oraya ancak yaratanın tüm yarattıklarına sevgi ve saygı besleyerek ulaşabileceğimizi bilmeli ve bu yoldan ilerlemeliyiz" şeklinde konuştu.

Konuşmalardan sonra yeni yıl pastası kesilerek fotoğraf çekildi.



FOTOĞRAFLI

  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Halk TV'den ayrılmıştı | İsmail Saymaz'ın Sözcü'ye mi gidiyor
Halk TV'den ayrılmıştı | İsmail Saymaz'ın Sözcü'ye mi gidiyor
İstanbul Erkek Lisesi'si müdürünü şoke eden protesto
İstanbul Erkek Lisesi'si müdürünü şoke eden protesto
Ankara'nın tarihi üzerine AVM dikmişler
Ankara'nın tarihi üzerine AVM dikmişler
EDİRNE ENEZ SULTANİÇE VE GÜLÇAVUŞ SAHİLİNDE: YATIRIMCI VE HAK SAHİPLERİ CEVAP BEKLİYOR!
EDİRNE ENEZ SULTANİÇE VE GÜLÇAVUŞ SAHİLİNDE: YATIRIMCI VE HAK SAHİPLERİ CEVAP BEKLİYOR!
Son Haberler
Hastanesi'nde cinsel içerikli film skandalı
Hastanesi'nde cinsel içerikli film skandalı
Kaşif Kozinoğlu'nun mezarı açıldı | Dün ertelenmişti
Kaşif Kozinoğlu'nun mezarı açıldı | Dün ertelenmişti
Kentsel dönüşümde yıkılan evin duvarından 25 kilo bal çıktı
Kentsel dönüşümde yıkılan evin duvarından 25 kilo bal çıktı
Kömür ve Süt kardeşliği | Malkara festivalle coştu
Kömür ve Süt kardeşliği | Malkara festivalle coştu
Ters yöne girdi, polise direndi, gazetecilere tükürdü
Ters yöne girdi, polise direndi, gazetecilere tükürdü
Kansız çete: Sahte ilaç çetesi MS ve Kanser hastalarını vurmuş
Kansız çete: Sahte ilaç çetesi MS ve Kanser hastalarını vurmuş

Ana Sayfa
Gündem
Ekonomi
Politika
Teknoloji
Spor
Dünya
Sağlık
Magazin
Kitap
Turizm
Altın Kızların Mutfağı
Advertorial
CANLI MAÇ
BÖLGE
BİLİM-TEKNOLOJİ
KÜLTÜR - SANAT
İpucu
Kimdir?
Nedir?
Ramazan Haberleri
Genel
Ajans
SULAR NE ZAMAN GELECEK?
Otomobil
Eğitim
DIŞ HABERLER
GÜVENLİK
GENEL
Günün Haberleri
Arşiv
Hava Durumu
  • Dünya
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Gündem
  • Politika
  • Sağlık
  • Spor
  • Teknoloji
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Hava Durumu

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.