• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Gündem
  • Ekonomi
  • Politika
  • Teknoloji
  • Spor
  • Dünya
  • Sağlık
  • Magazin Kitap Turizm Altın Kızların Mutfağı Advertorial CANLI MAÇ BÖLGE BİLİM-TEKNOLOJİ KÜLTÜR - SANAT İpucu Kimdir? Nedir? Ramazan Haberleri Genel Ajans SULAR NE ZAMAN GELECEK? Otomobil Eğitim DIŞ HABERLER GÜVENLİK GENEL
  • Ara
  1. Haberler
  2. Spor
  3. Sayokan'dan akademik hamle
Spor
Yayınlanma: 09 Aralık 2014 - 01:54

Sayokan'dan akademik hamle

Türk Savaş Sanatı Sayokan’a tarihçiler sahip çıktı. Sayokan Dünya Federasyonu bünyesinde bilim kurulu oluşturulma kararı verildi

1 dk okunma süresi
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Sayokan’dan akademik hamle
Sayokan’dan akademik hamle
Talutay Mahmut Arslan

Sayokan Dünya Federasyonu, yeni bir çalışmaya daha imza attı. Federasyon bünyesinde ‘Bilim Kurulu’ oluşturmak gayesiyle SDF Başkanı Doç. Dr. Ünal Özdemir ve Sayokan’ın kurucusu Yabgu Nihat Yiğit, İstanbul’da bazı bilim adamlarıyla tanışma toplantısına katıldı.
Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’nin ev sahipliğinde düzenlenen toplantıya, Kırgizistan Manas Üniversitesi’nden Prof. Dr. İlhan Şahin, Kırgızistan Çüy Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Kayıbov, Kırgızistan Bişkek Üniversitesi’nden Sadıkov Taşpolat, Azerbaycan Bakü Üniversitesi’nden Dilaver Azimli, Kazakistan Üniversitesi’nden Rosa Barkbergonova, Kuldaran Smagulova, Özbekistan Üniversitesi’nden Sadet Devletova, Beykent Üniversitesi’nden Çağrı Özkan, İstanbul Üniversitesi’nden Doç. Dr. Yücel Yüksel, SDF Organizasyon Kurulu Başkanı Tuna Kolbaşı, Talutay Mahmut Arslan ve Ediz Tuyun Yılmaz Üstün iştirak ettiler.

Tarihi sohbetlerin konuşulduğu toplantıda Yabgu Nihat Yiğit, milli savaş sanatlarının ülkelerin uluslararası alanda kültürel tanıtımına katkılarını örnekleriyle anlattı. Türk dünyasını bir araya getirmenin gençlerden başlayabileceğini, bunun içinde Sayokan ve Yesüken'in önemli bir lokomotif olacağını ifade eden Nihat Yiğit, bilimsel akademik seminer ve toplantılarının gerekli ve kaçınılmaz olduğunu, lakin bu tür faaliyetlerin daha hareketli (aksiyonel) ortamlar içerisinde gerçekleştirilmesinin Türk Dünyası çalışmalarına ivme katacağını savundu. Yiğit, Sayokan’ın ve Yesüken’in yakın tarihte gerçekleştirilmesi beklenen ‘Korgan’ projesinden ve bu projeye bağlı olan hedeflerini de paylaştı.
Prof. Dr. İlhan Şahin, Türklerin savaş sanatlarına dair hâlâ bugün oyunlar şeklinde sürdürülen spor dalları üzerinde akademik çalışma yapılması gerektiğini, tüm Türk dünyasını kapsayacak bu çalışmaların belgelenmesinin Türk dünyasına fayda sağlayacağını ifade etti.
Sohbet havasında geçen toplantıda Rektör Prof. Dr. Süleyman Kayıbov’un esprileri ortama sıcak bir hava katarken katılımcılar bilim kurulunun kısa sürede belirlenmesi konusunda ortak karara vardı.

  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Milli Takım oyuncularına olmayan villaların sözünü vermişler
Milli Takım oyuncularına olmayan villaların sözünü vermişler
Milli Maç Coşkusu'nu İBB meydanlara taşıyor
Milli Maç Coşkusu'nu İBB meydanlara taşıyor
İzeltaş Dünya Motosurf Şampiyonası’nda Türkiye Rüzgarı Esti
İzeltaş Dünya Motosurf Şampiyonası’nda Türkiye Rüzgarı Esti
Dünya plaj voleybolunun kalbi Alanya’da attı
Dünya plaj voleybolunun kalbi Alanya’da attı
Son Haberler
Kronik hastalığı olanlar hafta sonu dikkat
Kronik hastalığı olanlar hafta sonu dikkat
SOFA |
SOFA | "Kurumsal İyilik" Misyonu Önceliğimizdir!
Brandverse Awards’ta MPR’a Strateji Ödülü
Brandverse Awards’ta MPR’a Strateji Ödülü
Madra Dağı'nda 66 bin ağaç maden uğruna katledilecek!
Madra Dağı'nda 66 bin ağaç maden uğruna katledilecek!
Haziran ayı 3'ncü hafta kitap yorumları
Haziran ayı 3'ncü hafta kitap yorumları
Dorse'de inekler tepişince TIR devrildi
Dorse'de inekler tepişince TIR devrildi

Ana Sayfa
Gündem
Ekonomi
Politika
Teknoloji
Spor
Dünya
Sağlık
Magazin
Kitap
Turizm
Altın Kızların Mutfağı
Advertorial
CANLI MAÇ
BÖLGE
BİLİM-TEKNOLOJİ
KÜLTÜR - SANAT
İpucu
Kimdir?
Nedir?
Ramazan Haberleri
Genel
Ajans
SULAR NE ZAMAN GELECEK?
Otomobil
Eğitim
DIŞ HABERLER
GÜVENLİK
GENEL
Günün Haberleri
Arşiv
Hava Durumu
  • Dünya
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Gündem
  • Politika
  • Sağlık
  • Spor
  • Teknoloji
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Hava Durumu

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.