• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Gündem
  • Ekonomi
  • Politika
  • Teknoloji
  • Spor
  • Dünya
  • Sağlık
  • Magazin Kitap Turizm Altın Kızların Mutfağı Advertorial CANLI MAÇ BÖLGE BİLİM-TEKNOLOJİ KÜLTÜR - SANAT İpucu Kimdir? Nedir? Ramazan Haberleri Genel Ajans SULAR NE ZAMAN GELECEK? Otomobil Eğitim DIŞ HABERLER GÜVENLİK GENEL
  • Ara
  1. Haberler
  2. GENEL
  3. Şeker Hastalarına Özel Kimlik Kartı
GENEL
Yayınlanma: 08 Ekim 2014 - 11:24

Şeker Hastalarına Özel Kimlik Kartı

Yaprak KOÇER/SAMSUN, () - SAMSUN Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği tarafından kentteki şeker hastaları için ‘kimlik kartı’ hazırlandı. Şeker hastasının adı, soyadı yakınlarının ve doktorunun telefon numaraları ile.

2 dk okunma süresi
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Şeker Hastalarına Özel Kimlik Kartı
Yaprak KOÇER/SAMSUN, () - SAMSUN Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği tarafından kentteki şeker hastaları için ‘kimlik kartı’ hazırlandı. Şeker hastasının adı, soyadı yakınlarının ve doktorunun telefon numaraları ile kullandığı insülin dozajı gibi bilgilerin yer aldığı kimlik kartından 15 bin adet basılıp dağıtımına başlandı.
Samsun’da Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği tarafından geçen Mart ayında kentteki şeker hastalarına özel 'kimlik kartı' çıkarılması için çalışma başlatıldı. Çalışmalarda sona gelindi ve geçtiğimiz ay kişinin şeker hastası olduğunu belirtir kimlik kartı hazırlandı. 15 bin adet basılan kimlik kartlarının il genelinde hastanelerde hastalara dağıtımına başlandı. Türkiye’de ilk defa başlatılan uygulama kapsamında hazırlanan kimlik kartında hasta ile ilgili gerekli bilgilere yer verildi.
Olası acil bir durumda hastaya müdahale edecek doktorlara veya vatandaşlara yardımcı olup kişinin hastalığının durumu hakkında bilgi verilmesini sağlamayı amaçlayan kartlarda uyarılara da bulundu. Şeker hastası kimlik kartı, adı verilen kartlarda kişinin adı soyadı, adres bilgileri, yakınlarının telefon numaralarına, hastane doktor adı ve telefonu ile insülin adı ve dozaj bilgileri yer aldı. Kartın arka bölümünde ise olumsuz bir durumda hastaya yardımcı olacak vatandaşların uyarılması adına 'Baygınsam veya hareketlerim normal değilse, bunlar şeker hastalığımdan kaynaklanıyor olabilir. Eğer beni rahatsız yara yarı baygın bulursanız; yutabilecek durumda isem, şekerli bir içecek veya 2-3 adet kesme şeker veriniz. Baygınsam ve yutkunamıyorsam kesinlikle ağız yoluyla bir şey vermeyiniz. Hemen doktor çağırınız veya acilen hastaneye götürünüz. Yakınıma haber veriniz' ifadeleri yazıldı.
'Şeker hastası kimlik kartı' uygulamasına çok önem verdiklerini belirten Samsun Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uzm.Dr. Hasan Rıza Aydın, "İlimizdeki tüm diyabetli bireylerde hastalıkla ilgili farkındalığın oluşturulması şeker hastalığında acil yaklaşım bilincinin yerleştirilmesi amacıyla şeker hastası kimlik kartı ile diyabette yaşam bilgilendirme kitabı düzenledik. Kimlik kartını ve kitabımızı hastanelerimizin dahiliye, endokrinoloji polikliniklerinde dağıtılmaya başlanmış halkımızın hizmetine sunduk. Kentimizde başlatılan bu uygulama Türkiye’de de ilk olma özelliği taşımaktadır. Uzun bir çalışma döneminin ardından uygulama hayata geçirilmiştir" dedi. 

FOTOĞRAFLI

  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Halk TV'den ayrılmıştı | İsmail Saymaz'ın Sözcü'ye mi gidiyor
Halk TV'den ayrılmıştı | İsmail Saymaz'ın Sözcü'ye mi gidiyor
İstanbul Erkek Lisesi'si müdürünü şoke eden protesto
İstanbul Erkek Lisesi'si müdürünü şoke eden protesto
Ankara'nın tarihi üzerine AVM dikmişler
Ankara'nın tarihi üzerine AVM dikmişler
EDİRNE ENEZ SULTANİÇE VE GÜLÇAVUŞ SAHİLİNDE: YATIRIMCI VE HAK SAHİPLERİ CEVAP BEKLİYOR!
EDİRNE ENEZ SULTANİÇE VE GÜLÇAVUŞ SAHİLİNDE: YATIRIMCI VE HAK SAHİPLERİ CEVAP BEKLİYOR!
Son Haberler
Sabah namazında camiyi sel bastı, cemaat kayıkla kurtarıldı
Sabah namazında camiyi sel bastı, cemaat kayıkla kurtarıldı
Sel felaketinin yaraları sarılıyor, kayıplar aranıyor
Sel felaketinin yaraları sarılıyor, kayıplar aranıyor
İzmir’de 3 yıl önceki Ömer Şenol cinayeti aydınlatıldı
İzmir’de 3 yıl önceki Ömer Şenol cinayeti aydınlatıldı
MSCI Fon Skandalı için Türkiye'ye Haziran ayına kadar süre verdi
MSCI Fon Skandalı için Türkiye'ye Haziran ayına kadar süre verdi
Ev sahibi oturduğu evi ateşe verdi, kediyi kiracısı kurtardı
Ev sahibi oturduğu evi ateşe verdi, kediyi kiracısı kurtardı
Köylülerin Hırsızlara Karşı Çam Fıstığı Nöbeti
Köylülerin Hırsızlara Karşı Çam Fıstığı Nöbeti

Ana Sayfa
Gündem
Ekonomi
Politika
Teknoloji
Spor
Dünya
Sağlık
Magazin
Kitap
Turizm
Altın Kızların Mutfağı
Advertorial
CANLI MAÇ
BÖLGE
BİLİM-TEKNOLOJİ
KÜLTÜR - SANAT
İpucu
Kimdir?
Nedir?
Ramazan Haberleri
Genel
Ajans
SULAR NE ZAMAN GELECEK?
Otomobil
Eğitim
DIŞ HABERLER
GÜVENLİK
GENEL
Günün Haberleri
Arşiv
Hava Durumu
  • Dünya
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Gündem
  • Politika
  • Sağlık
  • Spor
  • Teknoloji
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Hava Durumu

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.