• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Gündem
  • Ekonomi
  • Politika
  • Teknoloji
  • Spor
  • Dünya
  • Sağlık
  • Magazin Kitap Turizm Altın Kızların Mutfağı Advertorial CANLI MAÇ BÖLGE BİLİM-TEKNOLOJİ KÜLTÜR - SANAT İpucu Kimdir? Nedir? Ramazan Haberleri Genel Ajans SULAR NE ZAMAN GELECEK? Otomobil Eğitim DIŞ HABERLER GÜVENLİK GENEL
  • Ara
  1. Haberler
  2. Gündem
  3. Şiddet mağduru koca, eski karısına tazminat davası açtı
Gündem
Yayınlanma: 04 Şubat 2018 - 19:58

Şiddet mağduru koca, eski karısına tazminat davası açtı

Karısına boşanma davası açan adam, eşinden sürekli şiddet gördüğünü ileri sürerek 300 bin TL tazminat istedi. R.D. adlı vatandaş eşinin kendisine evlilikleri süresince dayak attaığını idda etti. R.D.'nin başvurusu üzerine mahk

3 dk okunma süresi
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Şiddet mağduru koca, eski karısına tazminat davası açtı


Şiddet mağduru koca, eski karısına tazminat davası açtı


Kadınlara yönelik şiddet haberlerine bu kez de, eşinden yediği dayak yüzünden mağdur olduğunu ileri süren koca eklendi. Boşanma davası açan R.D isimli vatandaş eşinin kendisine sürekli şiddet uyguladığını öne sürdü..

KARISINDAN 300 BİN LİRA TAZMİNAT İSTEDİ


İzmir'in Çeşme ilçesinde yaşayan ve bir havayolu şirketinde tekniker olan R.D., kendisine şiddet uyguladığını öne sürdüğü bir yıllık eşi ev kadını H.N.D.'ye boşanma davası açıp, 300 bin TL tazminat istedi. Ayrıca R.D.'nin talebi doğrultusunda mahkeme, genç kadının kocasına 6 ay boyunca yaklaşmamasına karar verdi.

Çeşme'de oturan R.D., geçen yıl mart ayında H.N.D. ile dünya evine girdi. Ancak kısa süre sonra çift arasında kavgaya varan tartışmalar yaşandı. Evliliklerinin ilk gününden beri sorun yaşadıklarını, eşinin sürekli kendisine şiddet uyguladığını ileri süren R.D., avukatı Ayşe Esra Ünlü Polat aracılığıyla İzmir Aile Mahkemesi'ne başvurarak boşanma davası açtı.

KOCASININ YÜZÜNÜ TIRMALAMIŞ

Kısa evlilik sürecinde yaşadıklarını anlatan R.D., eşinin kendisine sürekli şiddet uyguladığını, dövdüğünü, yüzünü tırmaladığını, testislerini sıkıp bağırttığını öne sürdü. Eşinin bir gece kahve ve çay yapmayı reddedip tartışma çıkardığını, kendisini bir odaya kilitlediğini ileri süren R.D., yaşadıklarına yakın çevresinin de bizzat tanık olduğunu söyledi. R.D., eşinin bu davranışlarından dolayı defalarca hastaneye gitmek zorunda kaldığını, psikolojik tedavi görüp, destek aldığını belirtti.

Avukatı Ayşe Esra Ünlü Polat da hazırladığı dava dilekçesinde, müvekkilinin bir gün koltukta istirahat ederken, karşı koymasına, canının acıdığını söylemesine rağmen, eşinin testislerini sıktığını öne sürerek, 'Bu dumunu bir daha tekrarlamaması için konuştuğu zaman da vurarak, dövmeye başlamıştır. Müvekkilim kaçmaya çalışırken, odanın kapısını kilitlemiştir. Kapıyı açamayan müvekkilim camı kırarak odadan çıkmıştır. Odadan çıkmayı başarmasına sinirlenen davalı taraf, müvekkilimin başına sehpa fırlatmıştır. Müvekkilim başına aldığı darbe nedeniyle hastaneye gitmeye çalışırken, buna bile engel olmaya çalışmıştır. Bu darp olayı ile ilgili adli tıp raporu dilekçemiz ekinde delil olarak ibraz edilmiş olup, müvekkilimin darp olayı nedeniyle yapmış olduğu suç duyurusuna istinaden İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nda soruşturma halen daha devam etmektedir'dedi.

Avukat Polat, çift arasındaki WhatsApp yazışmalarını da delil olarak sunup, bunların da incelendiğinde müvekkilinin haklı olduğunun ortaya çıkacağını ileri sürdü. R.D. için evliliğin çekilmez bir hal aldığını belirten Avukat Polat, çiftin boşanmalarına, H.N.D.'nin 150 bini maddi, 150 bini manevi olmak üzere müvekkiline toplam 300 bin TL tazminat ödemesine karar verilmesini istedi.

KORUMA KARARI TALEP ETTİ

Boşanma davası açmasının ardından eşinin kendisine yine şiddet uygulayabileceğini öne süren R.D., mahkemeden koruma kararı vermesini de talep etti. Mahkeme, H.N.D.'nin 6 ay boyunca kocasına yaklaşmamasına karar verdi. Davanın İzmir 9. Aile Mahkemesi'nde görüleceği belirtildi.

  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
GastroAntep Festivali'nde lezzet buluşması
GastroAntep Festivali'nde lezzet buluşması
Maltepe'de 7 katlı binanın 3 katı çöktü | Enkaz altında kalanlar var
Maltepe'de 7 katlı binanın 3 katı çöktü | Enkaz altında kalanlar var
Fatma Betül Sayan Kaya'nın verdiği ifade ortaya çıktı
Fatma Betül Sayan Kaya'nın verdiği ifade ortaya çıktı
İzmir'de AKP'ye transfer tepkisi büyüyor | Belediye önünde gerginlik
İzmir'de AKP'ye transfer tepkisi büyüyor | Belediye önünde gerginlik
Son Haberler
11 Ekim 2026 haftanın kitap yorumları
11 Ekim 2026 haftanın kitap yorumları
Egeli ihracatçılar gözünü 2030 Dünya Kupası’na çevirdi
Egeli ihracatçılar gözünü 2030 Dünya Kupası’na çevirdi
GastroAntep Festivali'nde lezzet buluşması
GastroAntep Festivali'nde lezzet buluşması
Manisa'da feci kaza | 11 kişi can verdi
Manisa'da feci kaza | 11 kişi can verdi
Emlakkolik’ten Enez, Sultaniçe ve Gülçavuş İçin
Emlakkolik’ten Enez, Sultaniçe ve Gülçavuş İçin "2027-2030 Yatırım...
Meyve ve sebzeler Mehmetçik için toplandı
Meyve ve sebzeler Mehmetçik için toplandı

Ana Sayfa
Gündem
Ekonomi
Politika
Teknoloji
Spor
Dünya
Sağlık
Magazin
Kitap
Turizm
Altın Kızların Mutfağı
Advertorial
CANLI MAÇ
BÖLGE
BİLİM-TEKNOLOJİ
KÜLTÜR - SANAT
İpucu
Kimdir?
Nedir?
Ramazan Haberleri
Genel
Ajans
SULAR NE ZAMAN GELECEK?
Otomobil
Eğitim
DIŞ HABERLER
GÜVENLİK
GENEL
Günün Haberleri
Arşiv
Hava Durumu
  • Dünya
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Gündem
  • Politika
  • Sağlık
  • Spor
  • Teknoloji
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Hava Durumu

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.