• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Gündem
  • Ekonomi
  • Politika
  • Teknoloji
  • Spor
  • Dünya
  • Sağlık
  • Magazin Kitap Turizm Altın Kızların Mutfağı Advertorial CANLI MAÇ BÖLGE BİLİM-TEKNOLOJİ KÜLTÜR - SANAT İpucu Kimdir? Nedir? Ramazan Haberleri Genel Ajans SULAR NE ZAMAN GELECEK? Otomobil Eğitim DIŞ HABERLER GÜVENLİK GENEL
  • Ara
  1. Haberler
  2. Politika
  3. Sivas Türkiye Cumhuriyeti'ne geri döndü
Politika
Yayınlanma: 06 Nisan 2024 - 20:41

Sivas Türkiye Cumhuriyeti'ne geri döndü

Açılım sürecinin utanç verici uygulamalarına AK Partili belediyeler devam ederken, Büyük Birlik Partisi, Sivas Belediyesi'ne T.C. tabelasını geri astı.

1 dk okunma süresi
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Sivas Türkiye Cumhuriyeti'ne geri döndü

Sivas Türkiye Cumhuriyeti'ne geri döndü



Türk sözcüğünü kullanmamak için sık sık 'Aziz Milletim'e sığınan iktidar partisi yöneticilerinin açılım sürecinde terör örgütü yandaşlarının isteği üzerine, kamu kurumlarından kaldırdığı T.C. tabelaları geri dönüyor. AKP'nin kalesi il ve ilçelerde yerel yönetimi kazanan muhalefet partileri, yaşadıkların şehirlerde bahar havası eserken, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluş temellerinin atıldığı Sivas'ta yeni yönetim ilk icratı bakın ne o ldu.

Sivas Belediyesi tabelasına Başkan Adem Uzun'un talimatıyla Türkiye Cumhuriyeti'nin kısaltması olan 'T.C.' ibaresi eklendi.

31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimleri sonrası Büyük Birlik Partisi'nden Sivas Belediye Başkanı seçilen Adem Uzun, belediye binasında bulunan tabelaya Türkiye Cumhuriyeti'nin kısaltması olan T.C. ibaresi eklenmesi yönünde talimat verdi.


Sivas Belediyesi tabelasına 'T.C.' ibaresi eklendi. Başkan Uzun, 'Bugün belediyemizin tabelasında bir değişiklik yaptık. Bu değişiklik sadece bir isim değişikliği değil. Bunun ötesinde çok büyük anlamlar içeren bir değişiklik olduğunu söyleyebiliriz. Tabelamızda daha önce Türkiye Cumhuriyeti'nin kısaltması olan 'T.C.' ibaresi yoktu. Şu an T.C. ibaresine yer verdik. Burada halkımıza şu mesajı veriyoruz; birincisi, belediyemiz devletimize ait bir kurum, ikincisi, belediyemiz milletimize ait bir kurum, üçüncüsü de belediyemiz bundan sonra ki yapacağı çalışmalarda Türkiye Cumhuriyeti'nin bölünmez bütünlüğüne, birlik ve beraberliğini sağlayacak projelere imza atacak bir yapıda olacak' diye konuştu.

Sivas halkından T.C. ibaresinin eklenmesi için yoğun talep olduğunu belirten Uzun, “Duruşumuz bundan sonraki çizgide anayasamızın da ilk 3 maddesinde belirtildiği üzere değiştirilemez olan maddelere de bir bağlılık olarak devam edecek. Aslında Türkiye Cumhuriyeti'ni temsil eden T.C. ibaresi bu ilk 3 maddeyi hatırlatması manasında büyük önem taşıyor. Şehrimize hayırlı uğurlu olsun' dedi.
 

  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Görevinden Alınan Adıyaman Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere Görevine İade Edildi
Görevinden Alınan Adıyaman Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere Görevine İade Edildi
Yüksek Askeri Şura(YAŞ) Toplantısı Bugün Yapılacak
Yüksek Askeri Şura(YAŞ) Toplantısı Bugün Yapılacak
Cumhurbaşkanı’nın Çağrısına Uyan Ümraniye’de Türk Bayrağı Dağıtımına Başlandı! 40.000 Türk Bayrağı Dağıtılacak!
Cumhurbaşkanı’nın Çağrısına Uyan Ümraniye’de Türk Bayrağı Dağıtımına Başlandı! 40.000 Türk Bayrağı Dağıtılacak!
CHP Genel Başkan’ın Sözlerine Ak Parti Sözcüsü Ömer Çelik’ten Sert Yanıt
CHP Genel Başkan’ın Sözlerine Ak Parti Sözcüsü Ömer Çelik’ten Sert Yanıt
Son Haberler
Antalya'da Çöp Kamyonuna Kazası Motosiklet Sürücüsü Hayatını Kaybetti
Antalya'da Çöp Kamyonuna Kazası Motosiklet Sürücüsü Hayatını...
Samsunspor, Cherif Ndiaye ile 4 Yıllık İmza attı
Samsunspor, Cherif Ndiaye ile 4 Yıllık İmza attı
Yemen’de İsrail Saldırısı: Sana’da Elektrik Kesildi, Can Kaybı Var
Yemen’de İsrail Saldırısı: Sana’da Elektrik Kesildi, Can Kaybı...
Trabzon–Cidde Seferinde Korkutan Anlar: Flynas Uçağı Motor Arızası Sonrası Acil İniş Yaptı
Trabzon–Cidde Seferinde Korkutan Anlar: Flynas Uçağı Motor Arızası...
Gülçavuş ve Sultaniçe - Enez Sahil Yolu Tamamlanıyor
Gülçavuş ve Sultaniçe - Enez Sahil Yolu Tamamlanıyor
Sancaktepe Belediye Binası saray yavrusu çıktı
Sancaktepe Belediye Binası saray yavrusu çıktı

Ana Sayfa
Gündem
Ekonomi
Politika
Teknoloji
Spor
Dünya
Sağlık
Magazin
Kitap
Turizm
Altın Kızların Mutfağı
Advertorial
CANLI MAÇ
BÖLGE
BİLİM-TEKNOLOJİ
KÜLTÜR - SANAT
İpucu
Kimdir?
Nedir?
Ramazan Haberleri
Genel
Ajans
SULAR NE ZAMAN GELECEK?
Otomobil
Eğitim
DIŞ HABERLER
GÜVENLİK
GENEL
Günün Haberleri
Arşiv
Hava Durumu
  • Dünya
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Gündem
  • Politika
  • Sağlık
  • Spor
  • Teknoloji
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Hava Durumu

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.