• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Gündem
  • Ekonomi
  • Politika
  • Teknoloji
  • Spor
  • Dünya
  • Sağlık
  • Magazin Kitap Turizm Altın Kızların Mutfağı Advertorial CANLI MAÇ BÖLGE BİLİM-TEKNOLOJİ KÜLTÜR - SANAT İpucu Kimdir? Nedir? Ramazan Haberleri Genel Ajans SULAR NE ZAMAN GELECEK? Otomobil Eğitim DIŞ HABERLER GÜVENLİK GENEL
  • Ara
  1. Haberler
  2. Spor
  3. Spor etkinliklerine olan talep 2024'e kıyasla yüzde 152 arttı
Spor
Yayınlanma: 03 Haziran 2025 - 16:59
Güncelleme: 08 Haziran 2025 - 13:19

Spor etkinliklerine olan talep 2024'e kıyasla yüzde 152 arttı

Mastercard Ekonomi Enstitüsü’nün anketine göre, spor etkinliklerine olan talep 2024 yılına kıyasla yüzde 152 arttı. Avrupalılar’ın yüzde 40'ı 2025 yılında spor etkinlikleri için 101-1000 Avro arasında harcama yapmayı planlıyor.

2 dk okunma süresi
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Spor etkinliklerine olan talep 2024'e kıyasla yüzde 152 arttı
Spor etkinliklerine olan talep 2024’e kıyasla yüzde 152 arttı

İstanbul, Türkiye; 03 Haziran 2025: Mastercard, tüm dünyada futbolseverlerin ilgi ve heyecanla takip ettiği UEFA Şampiyonlar Ligi ana sponsorluğunu 30 yılı aşkın bir süredir başarıyla sürdürüyor. Tüm dünyadaki sporseverlerin merakla beklediği spor etkinliklerinin nabzını tutan Mastercard, UEFA Şampiyonlar Ligi özelinde ilgi çekici bir çalışmaya imza attı.

Mastercard Ekonomi Enstitüsü (MEI) tarafından 20 ülkede 15 bin katılımcıyla gerçekleştirilen ankete göre, Avrupalıların yüzde 58'inin bu yıl en az bir etkinliğe katılmayı planladığı, spor etkinliklerine olan talebin 2024 yılına kıyasla yüzde 152 artış gösterdiği görüldü. Avrupalıların yüzde 40'ı 2025 yılında spor etkinlikleri için 101-1000 Avro arasında harcama yapmayı planlıyor.  MEI’nin hazırladığı “Seyahat Trendleri 2025 Raporu”na göre ise futbol tutkusu seyahat rotalarını belirlerken harcama trend ve tercihlerinde belirleyici oldu.

Mastercard, finallerin ekonomilere etkisini analiz etti

Mastercard’ın analizleri, büyük spor etkinliklerinin ev sahibi şehirlerin ekonomisinde yarattığı tutarlı etkiyi ve kartlı harcamalardaki artışı da ortaya koyuyor:

2023 UEFA Şampiyonlar Ligi Finali, İstanbul: Etkinlik yerel ekonomiye 120 milyon dolar katkı sağladı ve final çevresinde turist harcamaları bir önceki yıla göre yüzde 46 arttı. 
2024 Şampiyonlar Ligi Finali, Londra: Stadyumun 3 km yarıçapındaki restoran ve barlarda yapılan harcamalar, maç yapılmamış olsaydı gerçekleşecek olan harcamalara kıyasla yüzde 7,4 oranında arttı. Real Madrid'in Borussia Dortmund'a karşı kazandığı zafer, Almanların harcamalarında yıllık bazda yüzde 61'lik artışa yol açarken, İspanyolların harcamaları yıllık bazda yüzde 148'lik artış gösterdi.
UEFA Euro 2024 Finali, Berlin: Stadyumun 3 km çevresindeki restoran ve bar harcamaları yüzde 130 arttı. Bu artış, normal bir hafta sonuna kıyasla 3 km'lik bir yarıçap içinde 21,7 kat (yüzde 2,170) daha yüksek olan sınır ötesi harcamalardan kaynaklandı. Harcamalar 10 km'lik bir yarıçap içinde 4,6 kat (yüzde 460) daha yüksek kaldı.
 

Canlı deneyim için yapılan harcamalar artıyor

Mastercard Deneyim Ekonomisi anketine göre, son yıllarda futbol maçlarını canlı izleyen her 10 Avrupalıdan neredeyse 6’sı (yüzde 56) futbol takımlarını canlı izleyebildiklerinde çok mutlu oluyor. Ankete katılan her 2 kişiden biri (yüzde 51) birlikte futbol izlemenin insanları bir araya getirdiğine, arkadaş ve aile ilişkilerini geliştirdiğine inanıyor. MEI'den alınan diğer veriler, canlı deneyimlere yönelik harcamalara doğru artan bir kayma olduğunu vurguluyor. 2025 yılının ilk çeyreğinde, Avrupalı tüketicilerin deneyimler için yaptığı harcamaların (seyahat ve restoranlar hariç) yüzde 33,7'si canlı etkinliklere ayrıldı. Bu oran, 2024 yılında yüzde 32,1, 2019 yılında ise yüzde 30,7 idi.

  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Galatasaray Leroy Sane'yi resmen KAP'a bildirdi
Galatasaray Leroy Sane'yi resmen KAP'a bildirdi
A Kadın Milli Basketbol Takımı, Rusya’yı yendi
A Kadın Milli Basketbol Takımı, Rusya’yı yendi
2025 Hyundai Dünya Okçuluk Kupası Antalya'da Başlıyor
2025 Hyundai Dünya Okçuluk Kupası Antalya'da Başlıyor
Galatasaray Şampiyonluğu ETRO Residences İstanbul'da Kutladı
Galatasaray Şampiyonluğu ETRO Residences İstanbul'da Kutladı
Son Haberler
Bir Devrin Sonu: Google’dan Şok Karar! Herkesin Kullandığı O Özellik Kapatılıyor
Bir Devrin Sonu: Google’dan Şok Karar! Herkesin Kullandığı O Özellik...
Mayısdanoz Zannettiniz Ama Değil... Bir Yaprağı Bile Yetiyor: Sessiz Sessiz Öldürüyor!
Mayısdanoz Zannettiniz Ama Değil... Bir Yaprağı Bile Yetiyor: Sessiz...
IBAN Numaranıza 6 Bin TL Ödeme Müjdesi! Hesaplarınızı Kontrol Edin
IBAN Numaranıza 6 Bin TL Ödeme Müjdesi! Hesaplarınızı Kontrol Edin
Hazır Yufkadan Mucize Lezzet: Sodalı Peynirli Börek Tarifi
Hazır Yufkadan Mucize Lezzet: Sodalı Peynirli Börek Tarifi
SGK’dan Yıllardır Beklenen Haber Geldi: SSK Girişi 1993-2013 Arasında Olanlar İçin Erken Emeklilik Müjdesi
SGK’dan Yıllardır Beklenen Haber Geldi: SSK Girişi 1993-2013 Arasında...
Galatasaray Şampiyonluğu ETRO Residences İstanbul'da Kutladı
Galatasaray Şampiyonluğu ETRO Residences İstanbul'da Kutladı

Ana Sayfa
Gündem
Ekonomi
Politika
Teknoloji
Spor
Dünya
Sağlık
Magazin
Kitap
Turizm
Altın Kızların Mutfağı
Advertorial
CANLI MAÇ
BÖLGE
BİLİM-TEKNOLOJİ
KÜLTÜR - SANAT
İpucu
Kimdir?
Nedir?
Ramazan Haberleri
Genel
Ajans
SULAR NE ZAMAN GELECEK?
Otomobil
Eğitim
DIŞ HABERLER
GÜVENLİK
GENEL
Günün Haberleri
Arşiv
Hava Durumu
  • Dünya
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Gündem
  • Politika
  • Sağlık
  • Spor
  • Teknoloji
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Hava Durumu

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.