Türk A Milli Kadın Voleybol Takımı Avrupa Şampiyonu oldu

Türk kadınlarını uluslararası sahalarda gururla temsil eden Voleybol Milli Takımımız, dünya ve olimpiyat şampiyonu Sırbistan'ı devirdi, Avrupa Şampiyonu oldu

04 Eylül 2023 Pazartesi 00:02
Türk A Milli Kadın Voleybol Takımı Avrupa Şampiyonu oldu






Türk A Milli Kadın Voleybol Takımı Avrupa Şampiyonu oldu



Türk A Milli Voleybol takımı tarihinde ilk kez Avrupa şampiyonu oldu. Melisa Vargas'ın 41'nci sayısıyla şampiyonluğu yakalayan A Milli Takım Türkiye'yi sevince boğdu. 

Çok sayıda gerici trolün hedef gösterdiği milli takım oyuncuları, sahaya sosyal medyadan yönetilen saldırılar ve Sırp milli takımını devirmek için çıktı. Aralarında AKP İstanbul il teşkilatında görevli bir trol ile cübbeli Ahmet hoca lakaplı Mahmut Ünlü gibi tanınmış ekran figürlerinin hedefe koyduğu Türk A Milli Kadın Voleybol sporcuları zafer servisinin ardından Türkiye'yi sevince boğdu. 

TARİHİNDE İLK KEZ

İlk seti 27-25 Sıbristan'a kaybeden Filenin Sultanları, ikinci seti Melissa Vargas'ın etkili oyunu ile 25-21 galip tamamladı. 

Sırbistan, üçüncü sette 25-21 galip gelerek toplamda 2-1 öne geçti. Filenin Sultanları, dördüncü seti 25-22 kazanarak maçı son sete taşıdı.

Filenin Sultanları, son seti 15-13 kazanarak tarihinde ilk kez Avrupa şampiyonu oldu.


Avrupa Türk kızlarının şampiyonluğuna şapka çıkardı. Sırbistan'ı 3-2 yenmeyi başaran Filenin Sultanları Avrupa şampiyonu oldu. Kaptan Eda, şampiyonluğu Cumhuriyet'in 100. yılına armağan ettiklerini söyledi.

A Milli Kadın voleybol Takımı, 2023 CEV Avrupa Şampiyonası final maçında Sırbistan ile karşı karşıya geldi. 

A Milli Kadın Voleybol Takımı, Belçika'nın başkenti Brüksel'de oynanan 2023 CEV Avrupa Şampiyonası finalinde Sırbistan ile karşılaştı.

İlk seti 27-25 Sıbristan'a kaybeden Filenin Sultanları, ikinci seti Melissa Vargas'ın etkili oyunu ile 25-21 galip tamamladı. 

Sırbistan, üçüncü sette 25-21 galip gelerek toplamda 2-1 öne geçti. Filenin Sultanları, dördüncü seti 25-22 kazanarak maçı son sete taşıdı.

Maçın son setinde nefesler tutuldu. Melisa Vargas'ın 41. servisi ile tüm Türkiye ayağa kalktı.

TÜRKİYE'NİN FİNAL YOLU

Organizasyonda C Grubu maçlarının 5'ini de kazanarak adını son 16 turuna yazdıran Filenin Sultanları, Belçika'yı da yenerek çeyrek finale yükseldi. Türkiye, çeyrek finalde Polonya'yı da mağlup etti ve rakiplerine set vermeden yarı finale kadar gelmeyi başaran İtalya ile eşleşti. Son Avrupa Şampiyonu İtalya'yı geriye düştüğü karşılaşmanın sonunda 3-2 yenerek organizasyonda 8'de 8 yapan Filenin Sultanları, 2019 yılında şampiyonluğu kaybettiği Sırbistan'ın finaldeki rakibi oldu.

SIRBİSTAN'IN FİNAL YOLU

Sırbistan A Grubu'nda Ukrayna, Slovenya, Polonya, Macaristan ve Belçika'yı mağlup ederek 5'te 5 yaptı ve son 16 turuna kaldı. Son 16 turunda İsveç'i yenerek organizasyonun çeyrek finalinde Çekya'nın karşısına çıkan Sırbistan, yarı finalde de Hollanda'yı geçerek adını finale yazdırdı.

BİR TEK "ALTIN" KALDI

A Milli Kadın Voleybol Takımı, Avrupa Şampiyonası'nda üçüncü kez finale yükselmeyi başardı. Tarihinde 2003 ve 2019'da finalde mücadele eden "Filenin Sultanları", bu iki maçı da kazanamadı ve kürsünün ikinci basamağında yer aldı. Avrupa şampiyonalarında 2 gümüşün yanı sıra 3 de bronz madalyası bulunan Türkiye, Milletler Ligi şampiyonluğunun ardından "1" numara olarak katıldığı Belçika'daki organizasyonda da altın almaya sadece bir galibiyet uzaklıkta bulunuyor. Türkiye, FIVB ülkeler sıralamasında ilk basamakta yer alıyor.

Son Güncelleme: 04.09.2023 07:30
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.